Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Turku Jazz Orchestra Plays Thad Jones,Logi 3, Logomo, Köydenpunojankatu 14, turku4.2. Klo 19:00

keikka

Turku Jazz Orchestra tarjoaa jazzikoni Thad Jonesin unohtumattomia klassikoita keskiviikkona 4.2.2015 klo 19 Logomon Logi 3 -salissa. Solistina ja kapellimestarina kuullaan Thad Jonesin asiantuntija Ari Jokelainen.

Turku Jazz Orchestran kevätkauden avaa keskiviikkona 4.2. klo 19 Logomon Logi 3 -salissa Thad Jones -konsertti. Konsertti on omistettu Thad Jonesin (1923–1986) musiikille ja kapellimestarina sekä solistina toimii saksofonisti Ari Jokelainen. Thad Jonesin 1960–1970-lukujen sävellykset ja sovitukset Thad Jones – Mel Lewis Orchestralle kuuluvat Big Band -kirjallisuuden tunnetuimpiin mestariteoksiin. Konsertissa kuullaan mm. kuuluisat teokset Groove Merchant, All My Yesterdays ja Three and One jotka kuuluvat myös Ari Jokelaisen suosikkeihin. Teokset heräävät konsertissa henkiin Turku Jazz Orchestran ammattimaisessa käsittelyssä.

Thad Jonesin musiikin asiantuntija Ari Jokelainen kertoo, että tyypillistä Thad Jonesin musiikille on laajempien harmonioiden, harmonian dissonanssien, virtuoosisten melodioiden ja monimuotoisten rytmien ilotulittelu. Erityisesti Jones antoi tilaa muusikoidensa taidoille ja improvisoinnille, armotonta svengiä unohtamatta. Amerikkalainen jazztrumpetisti-säveltäjä-sovittaja-orkesterinjohtaja Thad Jones tunnetaankin ainutlaatuisesta Big Band -sovitustyylistään, joka vaatii muusikoilta todellista taituruutta. Vuonna 1965 Thad Jones rumpalikollegansa Mel Lewisin kanssa perusti maineikkaan Thad Jones - Mel Lewis Orchestran. He saivat riveihinsä aikansa parhaita New Yorkin muusikoita, ja Big Band -musiikin uusi aikakausi alkoi.

Saksofonisti Ari Jokelainen opiskeli Pop & Jazz Konservatoriossa Helsingissä ja Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Hän on monipuolisen uransa aikana ollut kehittämässä monia yhtyeitä ja Big Bandeissa Jokelainen on ollut mukana 1990-luvun puolivälistä lähtien. Jokelainen sai vuonna 1999 Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen ja on myös soittanut Kirjurinluodolla useaan otteeseen. Viime vuosina saksofonistia on kuultu myös Espoo Big Bandissä. Teknisesti taitavan Jokelaisen yksi tuoreimmista projekteista on Ari Jokelainen Quartet. Jokelainen esiintyy useilla kiitetyillä jazz-levyillä ja opettaa saksofoninsoittoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja johtaa JASO Big Bandia.

Ovet 18:00

Liput: 29,50 € / 26,50 € / 12,50 €

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.