Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Olli Hirvonen Quartet,Kerubin sali, joensuu16.4. Klo 19:00

keikka

Olli Hirvonen – kitara
Frederick Menzies – tenorisaksofoni (Tanska)
Jeff Koch – basso (USA)
Philippe Lemm – rummut (Hollanti)

Olli Hirvonen Quartet on tällä hetkellä New Yorkissa asuvan suomalaisen kitaristi Olli Hirvosen johtama kansainvälinen jazzkvartetti. Yhtye soittaa pääosin Hirvosen säveltämää musiikkia, joka ottaa vaikutteita niin jazzista ja rockista kuin myös klassisesta musiikista ja avant-gardesta.

Olli Hirvonen (s. 1989) on yksi harvoista New Yorkiin asettuneista suomalaismuusikoista. Alunperin Lappeenrannasta kotoisin oleva Hirvonen muutti jo nuorena opiskelemaan Helsinkiin, jossa hän nopeasti liittyi osaksi jazzpiirien nuorta sukupolvea, josta mm. Panu Savolainen, Artturi Rönkä ja Nina Mya ovat jo nousemassa Suomen jazzhuipulle. Hirvonen valmistui Sibelius-Akatemian jazzosastolta keväällä 2011, samana vuonna hänet valittiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi.

Hirvonen muutti New Yorkiin syksyllä 2011 opiskelemaan kuuluisaan Manhattan School of Music:iin, jossa hän paneutui niin jazzkitaransoiton perinteeseen kitaristi Rodney Jonesin ja rumpali John Rileyn johdolla, kuin myös kokeelliseempaan ilmaisuun jazzlegenda Dave Liebmanin ja Phil Markowitzin kursseilla. Opintoihin kuului myös klassisen musiikin analyysiä sekä elektroakustisen musiikin sävellystä. Hän valmistui koulusta keväällä 2013. Kaiken kaikkiaan New York laajensi Hirvosen musiikillista palettia moneen eri suuntaan, hänen musiikissaan kuulee tänä päivänä vaikutteita niin nykymusiikista kuin indie-rockistakin.

Hirvosen kvartetin jäsenet tulevat kolmesta eri Euroopan maasta ja Yhdysvalloista. Yhtye muodostui syksyllä 2011, kun sen jäsenet kaikki aloittivat opinnot Manhattan School of Musicissa. Tanskalainen tenorisaksofonisti Frederick Menzies soittaa instrumenttiaan ennennäkemättömällä virtuositeetilla, yhdysvaltalainen basisti Jeff Koch tukee yhtyettä suurella soundillaan ja kekseliäillä linjoillaan, ja hollantilainen rumpali Philippe Lemm tuo dynaamisella soitollaan yhtyeen musiikkiin energiaa ja muotoa. Olli Hirvonen Quartet on soittanut keikkoja niin New Yorkin legendaarisilla jazzklubeilla, kuin myös mm. Nordic Cool 2013 festivaaleilla Washington D.C.:ssä, sekä konserttisaleissa Bostonissa ja New Yorkissa.

Keikat samana päivänä kaupungissa joensuu

Ei muita keikkoja.