Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 9.1.

helsinki

J.K.L. Quintet,Koko Jazz Club, helsinki9.1. Klo 20:00

J.K.L Quintet

keikka

J.K.L. Quintet on trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuoren uusin yhtye, joka yhdistelee 50- ja 60-lukujen jazzia moderneihin soundeihin. 

Kalevi Louhivuori – trumpetti
Pope Puolitaival – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Eero Seppä – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Liput 15/10€

tampere

Kadi Quartet & Virta: YNJC 2013 -kiertue,Telakka, tampere9.1. Klo 21:00

keikka

Vuoden 2013 pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -showcasen Suomen-osakilpailussa nähtiin sekä suomalaisen musiikkikoulutuksen että nuorten muusikoiden huikean lahjakkuuden, pitkäjänteisyyden ja ennakkoluulottoman asenteen tuloksena korkeatasoista saundia. Ykkös- ja kakkossijan rajojarikkovat yhtyeet Kadi Quartet ja Virta avaavat Jazzliiton kiertuevuoden 2014 yhteiskiertueella.

Kadi Quartet on laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt moderni jazzyhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita useista eri genreistä. Sibelius Akatemian jazzosastolla opiskeleva Kadi pitää itseään instrumentalistina muiden joukossa ja sooloissaan hän testaakin rajojaan sekä harmonisesti, melodisesti että rytmisesti. Kadi Quartet teki syyskuussa 2012 Ylen M1-studiolla radionauhan myöhemmin julkaistavaa, tuoreita jazzin lupauksia esittelevää radio-ohjelmaa varten. Kvartetti esiintyi menestyksekkäästi Suomen edustajana Trondheimin YNJC-showcasessa syyskuussa 2013. Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy keväällä 2014, ja sinkkulohkaisun musiikkivideo julkaistaan tälle yhteiskiertueelle.

Keväällä 2011 perustettu instrumentaalitrio Virta ei välitä ilmaisussaan tyylilajien välisistä raja-aidoista - skandinaavisen jazzin monikasvoisten suurnimien Jaga Jazzistin, Supersilentin ja Nils Petter Molvaerin vaikutus kuuluu taustalla, mutta yhtyeen oma ääni on poikkeuksellisen vahva. Viimeisen puolentoista vuoden aikana ahkerasti keikkaillut ja muunmuassa Oslon Match & Fuse -festivaaleilla nähty Virta on noussut Jyväskylä-Helsinki-Kuopio-akselin vaihtoehtomusiikkipiireistä suuremman yleisön tietoisuuteen kiihkeiden live-esiintymisten ja puhuttelevien instrumentaaliteostensa ansiosta. Tourist Informationin kautta julkaistu debyyttilevy Tales from the Deep Waters, tuli myyntiin marraskuussa 2012 ja on saanut kiitosta kuulijoilta sekä ylistäviä arvioita kriitikoilta. Yhtye työstää parhaillaan toista albumiaan.

Kadi Quartet
www.kadiquartet.com 

Virta
www.virtavirta.com