Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 23.1.

helsinki

EntraNet Helsinki Festival,Koko Jazz Club, helsinki23.1. Klo 20:00

Soundance (www)

Cennet Jönsson Quartet (www)

keikka

Uutta pohjoismaista jazzia ja improvisoitua musiikkia esittävä muusikkovetoinen EntraNet-festivaali tuo tammikuussa Koko Jazz Clubille viisi mielenkiintoista yhtyettä Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Neljä jazzmuusikkokollektiivia, suomalainen Fiasko Records, ruotsalaiset Göteborg Artist Center ja Kopasetic sekä tanskalainen ILK ovat perustaneet uuden pohjoismaisen EntraNet -yhteistyöverkoston, jonka toiminnan ytimenä on tuottaa taiteellisesti korkealuokkaisia konsertteja.

Vuonna 2013 festivaali on järjestetty Malmössä ja Göteborgissa, tammikuussa vuorossa on Helsinki ja helmikuussa Kööpenhamina. Kaksipäiväiselle EntraNet Helsinki-festivaalille Koko Jazz Clubille saapuu Ruotsista akustista ja elektronista sointia yhdistävä göteborgilaistrio Soundance sekä saksofonisti Cennet Jönssonin kvartetti Malmöstä. Tanskasta tulee kriitikoiden ylistämä Simon Toldam Trio ja ilmiömäinen soolosaksofonisti Laura Toxværd. Suomea edustaa debyyttikonsertissaan basisti Uffe Krokforsin uusi kvartetti.

Entranet-hanketta tukevat:
Kulturkontakt Nord, Svensk-finska samarbetsfonden, Nordisk Kulturfond, Västra Götalandsregionen ja Musik i Skåne.

EntraNet Helsinki Festival @ Koko Jazz Club, Hämeentie 3, Helsinki

Torstai 23. tammikuuta klo 20.00 (soittoaika klo 21)

Soundance (SWE)
Staffan Svensson – trumpetti ja elektroniikka, Thomas Gustafson - saksofonit ja elektroniikka, Chris Montgomery – rummut.

Cennet Jönsson Quartet (SE)
Cennet Jönsson – saksofonit, Krister Johnsson – kitara, Mattias Hjorth – kontrabasso, Peter Nilsson – rummut.

Perjantai 24. tammikuuta klo 20.00 (soittoaika klo 21)

Ulf Krokfors Quartet (FIN) 
Sonny Heinilä – saksofoni, Iro Haarla – piano, Mika Kallio - rummut, Ulf Krokfors – kontrabasso ja sävellykset.

Laura Toxværd (DEN) – alttosaksofoni.

Simon Toldam Trio (DEN)
Simon Toldam – piano, Nils Davidsen – kontrabasso, Knut Finsrud – rummut.

jyväskylä

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Fredator,Poppari, jyväskylä23.1. Klo 21:30

keikka

Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava jazzyhtye Fredator on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Tuoreen Rebirth Of The Bad -julkaisun myötä vuonna 2011 Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin. Sävellyksissä on vivahteikkuutta, soitossa terävyyttä ja svengissä luontevuutta.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori, palkittu vibrafonistilahjakkuus Panu Savolainen, jota tällä Jazzliiton kiertueella tuuraa elävä legenda, itse Severi Pyysalo, ja Auteur Jazzin sekä Mopo-trion takalinjoilta löytyvä basisti Eero Tikkanen esiintyvät edukseen nyt myös liskojazzin saralla. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää laadukkaan kokoonpanon ja liskoasun takaa puolestaan paljastuu yhtyeen primus motor Fredator.

Julkaisut:
Bad Jazz, 2010, KHY Suomen Musiikki
Rebirth Of The Bad, 2012, KHY Suomen Musiikki

Fredator
Fredator - rummut, sävellykset
Joakim Berghäll – saksofonit
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Severi Pyysalo – vibrafoni
Eero Tikkanen – basso
www.fredator.fi

Kiertuepaikat:
Ke 22.1. Tampere, Telakka w/ Rakka, klo 22.30
To 23.1. Jyväskylä, Poppari, klo 21.00
Pe 24.1. Oulu, Tuba, klo 19.00
La 25.1. Tornio, Musiikkitalo, klo 18.00

Ke 29.1. Helsinki, JazzHUG, VinVin, klo
To 30.1. Kuopio, Intro, klo 20.00
Pe 31.1. Joensuu, Teatteriravintola, klo 21.00
La 1.2. Flame Jazz Cruise

Suomen Jazzliitto osallistuu kuuden kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2014. Osa tuotannoista toteutetaan yhdessä ulkopuolisen tuottajan/managerin/keikkamyyjän kanssa ja osan Jazzliitto tuottaa itse. Tuotantokumppaneina keväällä toimivat E.H.N. Productions, Fredriksson Music sekä Vapaat Äänet –kiertueen osalta Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES. Vapaat Äänet –kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuri-instituutti.