Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 24.8.

helsinki

KontuFestari: Artur Dutkiewicz Trio,Kontulan keikkapuisto, helsinki24.8. Klo 14:15

Artur Dutkiewicz Trio
keikka

Itä-Helsingin suurimmassa kulttuuritapahtumassa, maksuttomilla KontuFestareilla lauantaina 24.8. esiintyy Artur Dutkiewicz Trio. Dutkiewicz on yksi Puolan johtavista jazzpianisteista. Hän on esiintynyt joko sooloartistina, trionsa kanssa tai vierailevana solistina eri puolilla maailmaa. Vuonna 2010 hän levytti trionsa kanssa levyn "Hendrix Piano", jossa ensimmäistä kertaa esiteltiin Hendrixin musiikkia pianojazztrion muodossa. Dutkiewiczin trio on tyylikäs kokoonpano, jossa soittavat Dutkiewiczin lisäksi bassoa Pawel Puszczalo ja rumpuja Lukasz Zyta. Trio esiintyy KontuFestarin päälavalla klo 14.15.

Lisätietoa KontuFestarista osoitteessa www.facebook.com/kontufestari2013

Näyte Dutkiewiczin soitosta löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=GeQUKKB2KIU

Saksofonisti Jukka Perkon virsiversiot ja satojen kirkkokonserttien piirtämä kaunis kaari saa nyt väkevää jatkoa kun hänen Avara -trionsa äänimaisemaan astuu trumpetisti Verneri Pohjola. Perimmäisten kysymysten äärellä, musiikin kauneutta ja totuutta etsiessään miehet päätyvät soitossaan toisinaan maisemiin, joihin löytää vain eksymällä. Hurjimmankin versioinnin ulottumattomiin jää silti aina ydin – pyhä – joka ei taivu tulkintoihin. Rohkeus ja nöyryys, tradition kunnioitus ja uuden etsiminen, niukkuus ja runsaus, akustisuus ja sähköisyys – perinteiset virtemme saavat uuden uljaan elämän Avaran heittäytyessä näiden vastakohtien vietäväksi.

Jukka Perko - saksofoni
Teemu Viinikainen - kitara
Jarmo Saari - kitara
Verneri Pohjola - trumpetti

Liput: 20 e

Vakka-Suomen lahja Suomen jazzelämälle, Severi Pyysalo, kokoaa Mokners-ryhmänsä ja saapuu Suomenlinnaan suoraan 1980-luvulta. Mukaan vahvasti fuusiolta haiskahtavaan keitokseen pyydetään vanha rikoskumppani No Hope -yhtyeestä, Kiukaisten Rollins, Kari ”Sonny” Heinilä. Ainutlaatuisen lisän konserttiin tuo kahden vibrafonitaiturin kohtaaminen, kun Panu Savolainen liittyy mukaan mastovajan retroirroitteluun.

Severi Pyysalo - vibrafoni
Jussi Lehtonen - rummut
Timo Hirvonen - basso
Kari "Sonny" Heinilä - saksofonit
Panu Savolainen - vibrafoni

Liput: 25 e