Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 24.7.

helsinki

Jussi Kannaste - saksofoni
Teemu Viinikainen - kitara
Joonas Riippa - rummut

Debyyttialbuminsa hiljattain julkaisseen KVR:n soittajat ovat Suomen ehdotonta huippua. Heitä yhdistää persoonallinen, vahva ja rohkea ilmaisu ja hyvä musiikillinen huumorintaju. Yhtyeen ilmaisusta muodostuu näin ollen mahtava sekoitus jazzmusiikin perinnettä, mielikuvitusta, rohkeutta, hetkessä olemista ja ennen kaikkea tiimityötä.

Vapaa pääsy.

Jazz-Espa,Espan lava, helsinki24.7. Klo 16:00

Aapo Heinonen Quintet (www)
keikka

klo 16.00 PLOP

Ville Herrala – db, Joonas Riippa – dr, Mikko Innanen – sax

PLOP on kolmen nuoremman polven jazzveteraanin muodostama freejazz-kollektiivi, jolle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Yhtye debytoi vuonna 2009 albumillaan “An Sich” ja levyttää parhaillaan toista levyään.

 

klo 17.30 Aapo Heinonen Quintet

Aapo Heinonen – p, keys, comp, Ville Vannemaa – sax, Veikki Virkajärvi – g, Vesa Ojaniemi – el. & db, Tomi Saikkonen – dr

Aapo Heinonen Quintet on melodisen svengaava yhtye, joka yhdistelee big band -muotoisia teoksia pienyhtyeelle ominaiseen improvisointiin ja kommunikointiin. Vaikutteita sävellyksiin on löytynyt modaalisesta jazzista fuusion kautta aina elokuvamusiikkiin asti.

Tim Hagans Quartet,Koko Jazz Club, helsinki24.7. Klo 21:00

Tim Hagas (www)
Vic Juris (www)

Jäitkö syystä tai toisesta Helsinkiin kesäksi ja porit ja muut jäi käymättä? Eipä hätää!! Heinäkuun kuumin jazztapaus onkin Koko Jazz Clubilla. Paikalle saapuu trumpetisti Tim Hagans loistokvartettinsa kera.

Tim Hagans (USA), trumpet
Vic Juris (USA), guitar
Jukkis Uotila, drums
Jori Huhtala, bass

Tim Hagans on varmasti merkittävimpiä jazzmuusikoita maailmassa tälllä hetkellä. Miehen soundi hakee vertaistaan, ja tavaramerkiksi muotoutunut harmonisesti mielenkiintoinen sävelkieli yllättää kerta toisensa jälkeen. 

Vic Juris on New Yorkissa vaikuttava jazzkitaran vanhempi valtiomies, jota ei Suomessa ole usein nähty. Harvinaista herkkua siis luvassa muös kitaroinnin ystäville. 

Jukkis Uotila ja rummut on käsite ympäri maailmaa. Jukkiksen ja Timin ystävyys juontaa kauas Jukkiksen New Yorkissa viettämiin vuosiin ja se kuuluu yhteissoitossa ainutlaatuisella tavalla. 

Jori Huhtala on paikkansa ottanut kontrabassovirtuoosi, jonka svengaavaa musisointia on aina nautinnollista kuulla. Lämpimissä muistoissa on vieläkin vuoden takainen keikka Kokolla Jukkisen ja Timin kanssa. 

Tätä ei siis kannata missata, jazzia on tarjolla Kalliossa Helsingissä.
Ovet auki klo 20, tervetuloa!!

Liput 15 / 10 €
bookings@kokojazz.fi
050 321 9919

korppoo

Korpo Sea Jazz,Nuorisotalo Gjallarhorn, korppoo24.7. Klo 19:00

keikka

Menestysyhtye HERDin ja Aili Ikosen tuore yhteistyöprojekti Jazzbasilli sukeltaa suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten Pojat, Valoa Ikkunassa ja Suklaasydän. Mitä näistä klassikoista saavatkaan irti maamme eturivin jazzarit?

HERD on muutaman vuoden aikana noussut yhdeksi maamme arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava trio on mm. voittanut arvostetun European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt North Sea Jazz -festivaalilla, toiminut Pori Jazzien house bandina 2010 sekä julkaissut debyyttialbumin “Live!!”. Lisäksi HERD on isännöinyt omaa suosittua klubisarjaansa HERD-klubia Kansallisteatterin Lavaklubilla syyskuusta 2012 alkaen.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu Aili Ikonen on musiikkiyleisölle tuttu lukuisista yhtyeistä kuten Kvalda, UMO Jazz Orchestra, Rajaton sekä Don Johnson Big Band. HERD & Aili Ikonen -yhdistelmää on kuultu ensimmäisen kerran Helsingin Musiikkitalon avajaisjuhlassa elokuussa 2011.

“Vangitseva solisti, tyylitietoinen säestystrio sekä upeat sovitukset nivoutuivat saumattomasti yhteen” – Matti Komulainen, Turun Sanomat (Jazzbasilli-konsertin arviossaan)

Aili Ikonen, laulu
Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, basso
Tuomas Timonen, rummut

Liput: 22 e