Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 11.7.

helsinki

Koko kesä Kalliossa: Juha Hostikka & Niko Kumpuvaara goes Dallapé,Koko Jazz Club, helsinki11.7. Klo 21:00

 

Koko kesä Kalliossa on toista kertaa Koko Jazz Clubilla, Helsingin Hakaniemessä, järjestettävä kesäinen musiikkiklubi, jonka isäntänä toimii huippuvibrafonisti Arttu Takalo. Takalon jazzensemblen vieraina nähdään huikea läpileikkaus tunnetuimpia suomalaisia artisteja, kuten Paula Koivuniemi, Kauko Röyhkä ja Pepe Willberg. Klubi-iltoina yleisölle tarjoillaan kaikkien suomalaisten sydämiin piirtyneitä klassikkosävelmiä taidokkaina jazz-sovituksina.

Koko Kesä Kalliossa -klubit järjestetään kesäkuussa perjantaisin ja heinä-elokuussa torstaisin klo 21.00.

Klubilla vierailevat:
pe 31.5. Tuure Kilpeläinen
pe 7.6. Pepe Willberg
pe 14.6. Fredi
to 4.7. Sonja Lumme
to 11.7. Juha Hostikka & Niko Kumpuvaara goes Dallapé
to 18.7. Marzi Nyman
to 25.7. Kauko Röyhkä
to 1.8. Lea Laven (25/20 €)
to 8.8. Arja Saijonmaa (25/20 €)
to 15.8. Esa Kaartamo
to 22.8. Paula Koivuniemi (25/20 €)
to 29.8. Vicky Rosti (25/20 €)

Ovet klo 20.00, konsertti klo 21.00.

Liput 20/15€ (+mahdolliset toimitusmaksut)
Varaukset KokoTeatterin lipunmyynnistä bookings(@)kokoteatteri.fi tai 050-3219919.
Liput ennakkoon Tiketistä

tampere

Häiriöjatsit,Telakka, tampere11.7. Klo 21:00

Tommi Keränen (www)
Alan Wilkinson (www)
Jari Kaukua

21:00 Bundolo! feat Kaukua: Jari Kaukua, sax - Kusti Vuorinen, keys - Ville Rauhala, bass - Janne Tuomi, drums

22:30 Gentle Evil: Tommi Keränen, electronics - Janne Tuomi,
drums

23:30 Alan Wilkinson, solo sax (UK)

ALAN WILKINSON

Alan Wilkinson on syntynyt Ilfordissa, Etelä-Lontoossa vuonna 1955 ja alkoi puhaltaa saksofonia tosissaan vasta parikymppisenä, pistettyään kuvataiteet sivuun. Pari orkesteria myöhemmin vuonna 1982 Wilkinson osallistui improvisoidun musiikin kesäkouluun ja tapasi mm. Peter Brötzmannin ja tie oli selvä. Väsymätöntä kiertämistä, lukuisia soittokumppaneita (Derek Bailey, Joe Morris, Steve Noble, Paul Hession, John Edwards, Brötzmann...) ja parikymmentä julkaisua myöhemmin tämä arvostettu muusikko päätyy jälleen Suomeen puhisemaan. Ensi-iltana Häiriöjatseilla, seuraavana päivänä Porissa ja lopuksi Helsingin Huuto Galleriassa. Epäilemme että illan kuluessa suomalaisia artisteja päätyy herra Wilkinsonin seuraksi.

GENTLE EVIL

Tommi Keräsen ultraelektroniikat saavat pitkän tauon jälkeen vastustajakseen Janne Tuomen hienostuneen vyörytyksen yhtyen lopuksi brutaaliksi improvisoinniksi. Nelikymppinen Janne Tuomi on paljon kokenut perkussiovirtuoosi, jonka repertuaari liikkuu kutakuinkin Porilaisen Circlen ja Markku Peltolan soololevyjen lisäksi kauas improvisoituun musiikkiin ja klassiseen ilmaisuun päätyen vankkaan soolotuotantoon. Tommi Keräsen ilkeät ja samalla korvia puhdistavat elektroniset äänet ovat tehneet vankan vaikutuksen kuuntelijoihin ympäri Eurooppaa. Yhteistyötä on tehty lukuisten aktien kanssa laidasta laitaan soittaen, äänittäen ja masteroiden. Aina jotain namiskaa vääntämässä.
BUNDOLO! featuring JARI KAUKUA

Bundolo! on hyvin vapaamuotoinen ryhmittymä Tampereen suunnalta. Kokoonpanossa vaikuttavat Janne Tuomi (rummut), Sami Sippola(saksofoni), Ville Rauhala (basso) ja Kusti Vuorinen (taskutrumpetti ym.). Muutaman keikan heitettyään on miehistö ja sen voimasuhteet hyväksi todettu. Tällä kertaa tämä free-sessio soitetaan ilman Sippolan läsnäoloa miehen ollessa muualla keikalla, mutta kuin tilauksesta on Jari Kaukua lupautunut sekoittamaan pakkaa saksofonillaan.

"Jari Kaukua on jyväskyläläinen vapaaseen improvisaatioon keskittyvä puhallinsoittaja, joka on tuttu mm. The Henologists -yhtyeen saksofonistina. Miehen aiemmista yhteyksistä mainittakoon yhtyeet Numinosum, Sefahat ja Sortie. Jarin soitossa on läsnä koko vapaan improvisaation traditio hyvin suoralla ja paljaalla tavalla: tiheät sävelryöpyt elävät rinta rinnan korvia tuulettavan yläsävelistön sekä kuulokyvyn rajoja testaavan hiljaisuuden kanssa." (Topias Tiheäsalo)