Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 13.7.

helsinki

MENTAL ALASKA / KETÄ KIINNOSTAA SUMMER JAZZ SPECIAL,Galleria Huuto, helsinki13.7. Klo 18:00

Alan Wilkinson (www)
Otzir Godot
Lauri Hyvärinen
Ilpo Heikkinen
Taneli Viitahuhta

MENTAL ALASKA / KETÄ KIINNOSTAA SUMMER JAZZ SPECIAL
***********************************************************
ALAN WILKINSON (UK)
JANNE TUOMI
WILKINSON & TUOMI DUO
MA-A TRIO

Lauantai 13.7. Klo 18-22
Galleria Huuto, Jätkäsaaren Makasiini L3
Tyynenmerenkatu 6, Helsinki
Liput: 10e
***********************************************************

ALAN WILKINSON

Alan Wilkinson on yksi englantilaisen free jazz-perinteen äänekkäimmistä edustajista. Wilkinsonin soitto on huippuintensiivistä ja hän intoutuukin usein ilmaisemaan itseään myös huutamalla ja kielillä puhumalla. Hitaan kasvattelun sijaan hän aloittaa soittonsa energian ja jännitteen äärirajoilla ja pysyy siellä. Wilkinsonin kokoonpanoista pitkäikäisin on voimatrio rumpali Paul Hessionin ja basisti Simon Fellin kanssa. Yli 30-vuotisella urallaan Wilkinson on soittanut ja levyttänyt mm. Derek Baileyn ja Peter Brötzmannin kanssa. Wilkinson on erittäin aktiivinen ja keskeinen tekijä Lontoon jazzkuvioissa ja on jo vuosien ajan pyörittänyt siellä omaa improvisaatioon erikoistunutta FlimFlam-klubiaan.

Soolon lisäksi Wilkinson soittaa Helsingissä lisäksi duon Janne Tuomen kanssa.

http://www.allmusic.com/artist/alan-wilkinson-mn0001914646
http://www.efi.group.shef.ac.uk/mwilkins.html
http://youtu.be/VbMHUz9wK20

JANNE TUOMI

Lyömäsoittaja Janne Tuomi on toiminut opettajana Palmgren-konservatoriossa Porissa sekä patarumpujen / lyömäsoittimien äänenjohtajana Jyväskylä Sinfoniassa. Nykyään Tuomi työskentelee Tampereen musiikkiakatemiassa lyömäsoitinopettajana. Tuomi on soittanut yli kolmellakymmenellä levyllä sekä tehnyt kolme soololevyä.

Soolokonserttien lisäksi Tuomi soittaa aktiivisesti todella monenlaisissa kokoonpanoissa, ulottuen jazzyhtyeistä klassisen musiikin orkestereihin sekä vaikkapa rockyhtyeisiin. Lista on todella pitkä ja alati kasvava ja siltä löytyvät mm. New Garden Orchestra, Rakka, Musta Moottori Hannibal, Circle, Zagros, Uusinta, defunensemble, Lapin kamariorkesteri, Tampere Filharmonia, Osuma Ensemble sekä Homburger/Guy/Tuomi-trio.

http://www.jannetuomi.com/
http://youtu.be/NzGSI5v0jlM

MA-A TRIO

Jone Takamäki - puhaltimet
Otzir Godot - lyömäsoittimet
Lauri Hyvärinen - sähkökitara
Ilpo Heikkinen - elektroniikka, lyömäsoittimet
Taneli Viitahuhta - saksofoni

Ma-a Trio liikkuu suvereenisti arkaaisen ja aktuaaliseen, temaattisen ja teemattomaan, ylevän ja ylitsevuotavan sekä yksilöllisen ja yhteisöllisen välimuodoissa. Lähtö- ja kalkkiviivoina toimivat sävelletty ja improvisoitu materiaali. Tässä konsertissa trio laajenee viisihenkiseksi, kun Ilpo Heikkinen ja Taneli Viitahuhta liittyvät joukkoon.

Alan Wilkinsonin Suomen vierailun toteuttavat yhteistyössä Häiriöjatsit, Annamaija Music Company, Galleria Huuto, Mental Alaska, Ketä Kiinnostaa & Validi Sekmentti.

pori

Pori Jazzin Café Jazzissa lauantaina:

Joonas Haavisto Trio
Ketola Rewired
Jam Session: Jussi Kannaste "New Standards"

Liput: 25 e