Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 24.5.

helsinki

Bigband Reunion Festival,Koko Jazz Club, helsinki24.5. Klo 19:00

keikka

Reunion Big Band juhlii tänä vuonna kymmenvuotista uraansa ja järjestää sen kunniaksi "Bigband Reunion Festival"-tapahtuman Helsinkiin.

Festarin avaus. Cocktailkonsertti ja jazzjamit legendaarisessa Koko Jazz Clubissa (Hämeentie 3). Joonas Haavisto Quintet esittää orkesterin uusinta musiikkia (Joonas Haavisto, pno, Mikko Karjalainen trp, Petri Puolitaival tsax, Juho Kivivuori b, Ville Pynssi dr). Sen jälkeen lava on vapaa ja jamit voi alkaa!

Sibis Jazz Ensembles,Musiikkitalo, Black Box, helsinki24.5. Klo 18:00

keikka

Energistä jazzmusiikkia Musiikkitalon Black Boxissa kesän alun kunniaksi! VAPAA PÄÄSY! (Musiikkitalon narikka 2€)

klo 18 Mikko Helevä Ensemble
Hammond-velho ja oppipojat sekä -tyttö svengin syvimmän olemuksen jäljillä!
Janne Halonen - kitara
Kaisa Mäensivu - basso
Ville Luukkonen - rummut
Mikko Helevä - yhtyeen ohjaus / Hammond-urku  

klo 19 Sami Linna Ensemble
Lahjakkaat nuoret jazzmuusikot esittävät omia tuoreita sävellyksiään!
Riikka Keränen - laulu
Samuli Kivelä - kitara
Miika Pelkonen - piano
Janne Tuovinen - basso
Toon Verheyen - rummut
Sami Linna - yhtyeen ohjaus

kerava

Kerava Jazz,Keravan Kirkko, kerava24.5. Klo 18:00

keikka

Orasmaa-Innanen-Ikonen: Henki

Sanni Orasmaa: laulu
Mikko Innanen: altto- ja baritonisaksofoni
Kari Ikonen: piano

Liput: 10/5 e

Kerava Jazz,Kerava-sali, kerava24.5. Klo 20:00

keikka

Kun silmäilee Timo Lassy Bandin keikkakalenteria, Kerava Jazz festivaali voi olla tyytyväinen, että keikka ylipäätään mahtuu mukaan. Viime vuoden lopulla toteutettu kuuteen Euroopan maahan ulottunut kiertue näyttää poikivan lisää esiintymisiä mm. Malesiassa, Turkissa ja Hollannissa. Ei mikään ihme. Timo Lassy Bandistä on kehittynyt yhtyesoittotaidollisesti parasta, mitä Suomessa on viime vuosina syntynyt. Yhtye on ollut koossa jo viitisen vuotta ja se kuuluu soitossa.

Selvästikin Timo Lassysta on kehittymässä saksofonisti, joka noteerataan maailmanlaajuisesti. Tästä on osoituksena hänen valintansa legendaarisen amerikkalaisen jazzlehden Down Beatin kriitikkoäänestyksessä tulevaisuuden toivojen listalle. Eikä syyttä, Lassyn soitossa ja saundissa on sellaista selkeyttä ja muhevuutta, jota nykyään harvemmin kuulee. Ja ripaus rytmibluesia jokaisessa sävelessä, mikä tekee soitosta helposti sulatettavaa.

Suorastaan tieteellisellä metodilla amerikan-afrikkalaiseen svengaavaan rumputekniikkaan perehtynyt Teppo Mäkynen takoo musiikkiin perusbeatin, joka on groovaavuudessaan maailmanluokkaa. Omat mausteensa keitokseen lisää lyömäsoitintaituri Abdissa Assefa ja peruskompit yhdessä lyöjien kanssa pitää kasassa kontrabasisti Antti Lötjönen. Tästä rytmisektiosta on vaikea panna paremmaksi! Timo Lassy Bandiltä ilmestyi viime syksynä levy "In with Lassy" italialaiselle Schema Recodsille, jonka kautta se leviää myös ympäri Eurooppaa. Ehdottomasti suositeltava hankinta. Konsertin jälkeen ehkä jopa Timo Lassyn signeerauksella varustettuna.

Timo Lassy - tenorisaksofoni
Georgios Kontrafouris - wurlitzer-piano
Antti Lötjönen - basso
Teppo Mäkynen - rummut
Abdissa Assefa - perkussiot

Liput: 20/15 e

Kerava Jazz: Latin Jazz Jam Session,Robin's Pub, kerava24.5. Klo 21:30

Paul Austerlitz
Visa-Oscar Mertanen
keikka

Suomijazzin merkittävimpiin vaikuttajiin kuuluvasta saksofonisti Jari Perkiömäestä näyttää tulleen festivaalin Robin's Pub - jamittelujen vakioisäntä. Mikäpä siinä - sama virka hänellä on ollut Pori Jazzissa vuosikausia. Eli kokemusta löytyy. Perkiömäellä on ilmiömäinen kyky löytää jokaiseen projektiin sopivimmat muusikot. Eipä ihme, että viime vuoden jamitteluissa tunnelma nousi kattoon.

Normaalisti Robinsin jamit on järjestetty jazzstandardien pohjalta, mutta tänä vuonna teemana on latinojazz. Ajatus latinojazzista syntyi seikasta että festivaalin vieraaksi saapuu erityisesti Afro-Karibialaiseen musiikkiin perehtynyt saksofonisti ja bassoklarinetisti Paul Austerlitz. Toki Austerllitzin pääkeikka festivaalilla on Pepa Päivisen free jazz yhtyeessä, mutta hän on kiinnostunut myös perinteisemmästä jamittelusta.

Sähköbassoa saapuu soittamaan Timo Hirvonen, jolle jazzkansa on myöntänyt epävirallisen "Suomen Jaco Pastorius" tittelin. Hirvonen on viime aikoina keskittynyt johtamaan Koko Jazz Clubia, joten on hienoa nähdä hänet taas tositoimissa.

Rumpujen taakse löytyi mies, joka on ennenkin ollut tekemisissä monenlaisten latinorytmien kanssa. Rami Eskelinen nimittäin soitti muutamia vuosia sitten suurta suosiota saavuttaneessa Trio Töykeät - yhtyeessä, jossa rytmisillä aineksilla oli tärkeä osuus. Keravalla Eskelinen on vuosien varrella nähty myös Jukka Gustavsonin Organ Fusion bändissä.

Hieman oudompi nimi Suomen jazzkartalla on kosketinsoittaja Visa-Oscar Mertanen. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian jazzosastolta vuonna 2009 ja toimii pianistina, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana Suomen musiikkielämässä.

Jari Perkiömäki - saksofonit
Paul Austerlitz - saksofonit, klarinetit
Timo Hirvonen - basso
Rami Eskelinen - rummut
Visa-Oscar Mertanen - koskettimet

Liput: FREE

luopioinen

Kukkia soi,Mikkolan navetta, luopioinen24.5. Klo 19:00