Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

ISME-jamit – kansainväliset musiikkikasvattajat lavalla!,Musiikkitalo, helsinki1.8. Klo 17:00

Vapaa pääsy

Tule mukaan kansainvälisten musiikkikasvattajien jamitunnelmaan Musiikkitalon terassille!

Tule mukaan kansainvälisten musiikkikasvattajien jamitunnelmaan Musiikkitalon terassille! Jami-isäntänä ja koskettimissa Max Tabell, bassossa Antti Ahoniemi ja rummuissa Mooses Kuloniemi.

**

Keikka on osa kansainvälisen musiikkikasvatusjärjestö ISMEn 36. maailmankonferenssia Helsingissä 28.7.-2.8.2024. Tapahtumaa isännöi Taideyliopisto.

Kahden vuoden välein järjestettävä ISMEn maailmankonferenssi on yksi maailman taiteiden opetuksen ja tutkimuksen keskeisimmistä tapahtumista. Musiikkikasvatuksen maailmanjärjestö ISME perustettiin YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n aloitteesta 1953. Järjestö edustaa noin 80 jäsenmaata kaikkialla maailmassa ja sen ydinajatus on, että musiikin kokeminen eri muodoissa on tärkeä osa elämää. Vuoden 2024 maailmankonferenssissa perehdytään musiikin ja taidekasvatuksen merkitykseen henkisen kestävyyden sekä ekologisen kriisin edellyttämän kulttuurisen murroksen edistäjänä.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

UMOn jazzjamit Konepaja Biergartenin kesäisellä terassilla jatkuvat jo neljättä kesää – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran jäsenistä, muista jazzmusiikin ammattilaisista sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikkosukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio.

To 6.6.2024 // Teema: Music of Woody Shaw 
Kasperi Sarikoski, pasuuna & jami-isäntä
Kalevi Louhivuori, trumpetti
Tobias Schenk, piano
Lauri Ikävalko, kontrabasso
Kasper Halttunen, rummut

To 27.6.2024 // Teema: Hard Bop Jazz!  
Manuel Dunkel, saksofoni & jami-isäntä
Eero Dunkel, kitara
Lauri Ikävalko, basso
Alessandro D’Anna, rummut

To 11.7.2024 // Teema: Kenny Dorham 100 vuotta   
Mikko Pettinen, trumpetti & jami-isäntä
Henri Lintula, rummut
Jori Huhtala, basso
Andrea Marti, piano
Alina Pettinen, saksofoni

To 1.8.2024 // Teema: Music of Lennie Tristano & Lee Konitz
Max Zenger, saksofoni & jami-isäntä
Joris Roelofs, bassoklarinetti
Mikko Antila, vibrafoni
Joe Peri, rummut
Oskari Siirtola, basso

To 8.8.2024 // Teema: Henry Mancini 100 vuotta   
Tero Saarti, trumpetti & jami-isäntä
Sonja Kaipainen, piano
Filemon von Numers, basso
Ilari Kinnunen, rummut

Jazz-Espa: WishamaliiEspan lava, helsinki1.8. Klo 13:00

Wishamalii (www)

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Tämän upouuden kokoonpanon muodostavat kolme seikkailunhaluista muusikkoa hyvin erilaisista maantieteellisistä ja musiikillisista taustoista. Vain kymmenkunta konserttia takana, ja trio kuulostaa jo vakiintuneelta, yhtenäiseltä ryhmältä, joka saa paljon wow-huomiota täysin ainutlaatuisella musiikillaan, hurmaavalla lavakarismallaan ja pianistin vallankumouksellisella keksinnöllä – Maqiano-mikrovirityslaitteella, jonka avulla hän voi soittaa arabialaisia maqam-asteikoita ja muita mikrointervalleja akustisella pianolla! Wishamalii-nimi viittaa pohjoismaiseen tapaan tulkita arabi-andalusialaisia ​​Muwashah-lauluja, suurimman osan yhtyeen ohjelmistosta ollen kuitenkin erityisesti tälle yhtyeelle tehtyä musiikkia. Saksalainen Nordic Notes julkaisee Wishamaliin debyyttialbumin "Al-Bahr" syyskuussa 2024.

Nemat Battah (PS)– laulu & oud
Kari Ikonen –  piano & Maqiano™ mikrovirityslaite ja Moog-syntetisaattori
Abdissa "Mamba" Assefa – perkussiot

Kuva: Anna-Maria Viksten

Jazz-Espa: Emmi U. TrioEspan lava, helsinki1.8. Klo 16:00

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Emmi U. Trio on jazzpianisti, säveltäjä ja vokalisti Emmi Uimosen tuore kokoonpano, jolle hän sävelsi pääosin laulukappaleista koostuvan vuonna 2023 julkaistun Junassa-levyn (Eclipse Music). Levyn materiaali rakentaa siltaa pohjoismaisen jazzin, suomalaisen psykedeelisen folkin ja brasilialaisen rytmimusiikin välille.  
 
Intiimi triokokoonpano antaa tilaa laululle ja sen suomenkielisille lyriikoille, joissa kuuluu sotien loppumisen kaipuu, tasa-arvon ja itsemääräämisoikeuden loukkaamattomuuden puolustaminen, ja elämän loputon keskeneräisyys.  

Emmi Uimonen – piano ja laulu 

Tuomas Talvi – basso 

Chico Matada – rummut 

Kuva: Aleksi Kallioja

Jazz-Espa: Janne Huttunen QuintetEspan lava, helsinki1.8. Klo 17:30

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Saksofonisti Janne Huttunen tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, tuottajana ja lauluntekijänä. Huttunen julkaisi toisen jazzalbuminsa "Two Shadows of You" keväällä 2023 ja niin levyllä kuin livenä Jazz-Espalla kuullaan Suomen jazzhuippuja. Albumin sävellyksiä yhdistää tyylikkään mukaansatempaavat ja helposti lähestyttävät melodiat, svengaavat rytmit ja elokuvalliset sävyt.  

Janne Huttunen – saksofonit 

Kalevi Louhivuori – trumpetti 

Henri Mäntylä – piano 

Ville Herrala – basso 

Jaska Lukkarinen – rummut 

Kuva: Marek Sabogal

Grotesk Live X Jazz-Espa: VIRTARavintola Grotesk, helsinki1.8. Klo 19:00

Tapahtumasarja Groteskin terassilla kerää kiinnostavat bändit, dj:t ja vj:t samaan tilaan läpi tulevan kesän. Tapahtumat järjestetään torstaisin. Musiikillinen linjaus on vahvasti orgaanista tarjoten tyylejä kuten funk, soul, folk, jazz ja afro muun ohella. To 1.8. klubi järjestetään yhteistyössä Suomen Jazzliiton ja Jazz-Espan kanssa.

 

Aikataulu:

19:00 ovet

20:00-01:30 Dj A. Myllykoski

21:00-01:30 Vj Random Doctors

21:00-22:00 Live: Virta

Ikäraja: K-20
Aika: Ovet klo 19:00

Lippujen varausaika 2 päivää.

Liput ovelta 13 €, jos jäljellä.

Numeroimattomat istuma- ja seisomapaikat. Istumapaikkoja rajoitetusti.

Eettinen näkemys:
Toimimme nollatoleranssin mukaisesti kaikenlaista syrjintää/häirintää kohtaan. Kaikissa tilaisuuksissamme noudatetaan turvallisen tilan politiikkaa. Tämä tarkoittaa, että jos saamme ilmoituksen käyttäytymisestä,joka on saanut jonkun tuntemaan olonsa epämukavaksi, toimintaan syyllistynyt henkilöä pyydetään poistumaan tilasta. Teemme tämän, jotta kaikki voivat tuntea olonsa mukavaksi tapahtumassamme ja varmistaaksemme, että ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi lähestyä henkilökuntaamme, jos jotain tapahtuu.