Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Hietsu is Happening! nro 45: Juan Antonio Suárez "Cano" & Víctor Carrasco | Aki Rissanen & Mikko Innanen,Hietsun paviljonki, helsinki28.1. Klo 15:00

Aki Rissanen

Mikko Innanen

Juan Antonio Suárez "Cano" & Víctor Carrasco

keikka

Liput 10/20 €

Hietsu is Happening! tuo lämmikettä tammikuun kylmiin pakkasiin, kun sunnuntaina 28.1. Paviljonkiin saapuvat vieraiksi espanjalaiset flamencon mestarit Juan Antonio Suárez ja Victor Carrasco.

Flamenco on parasta koettuna läheltä ja tämä on harvinainen tilaisuus kokea huipputason flamencoa näin intiimisti. Kylätalon pienehkössä salissa tunnelma tiivistyy ja musiikin intensiteetti tulee iholle vastustamattomasti.

Säveltäjä-kitaristi Juan Antonio Suárez “Cano” on työskennellyt nimekkäiden tanssijoiden, kuten Sara Barasin, Rocío Molinan ja Belén Mayan kanssa ja säveltänyt useita tanssiteatteriteoksia. Cano on modernin flamencokitaran tunnustettu mestari, joka on tehnyt useita levytyksiä. Debyyttilevy Son de Ayer ilmestyi 2008.

Huelvasta kotoisin oleva Víctor Carrasco aloitti ammattilaulajan uransa andalusian flamencopeñoissa 16-vuotiaana opiskeltuaan ensin joitakin vuosia flamencokitaraa. Carrasco on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ja teattereissa ympäri maailmaa tehden yhteistyötä flamencon suurien nimien kanssa.

Vanhat ja omilla tahoillaan melko menestyneet soittokaverit pianisti Aki Rissanen ja saksofonisti Mikko Innanen avaavat osaltaan Hietsu is Happeningin konserttivuoden aivan uudella ohjelmistolla. Tammikuun puolivälissä Muusikkojen liiton Länsi-Uudenmaan residenssissä luotu ja harjoiteltu materiaali pureutuu taiteen ja ihmisyyden perustavanlaatuisten kysymysten lisäksi vähäpätöisiin ja epäolennaisiin pikkuasioihin.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

SunJazz: Markus Holthoer TrioTenho Restobar, helsinki28.1. Klo 19:00

Markus Holthoer Trio

Vapaa pääsy

Markus Holthoer Trio on moderni pianotrio, joka koostuu kolmesta nuoresta helsinkiläisestä muusikosta. Ryhmässä soittavat basisti Aaron Koskelainen, rumpali Vilho Louhivuori ja pianisti Markus Holthoer.

Tyylillisesti trio ammentaa mm. bebopista, bluesista ja freejazzista. Trion musiikki on elävää ja vapaata, ja improvisaatio on suuressa roolissa. Trion ohjelmisto koostuu muusikoiden omista sävellyksistä, sekä jazzstandardeista ja lainakappaleista.