Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Aki Rissanen Hyperreal - Levynjulkaisukonsertti,Koko Jazz Club, helsinki22.9. Klo 19:00

keikka

Liput 25€

Ovet klo 18:00
Konsertti klo 19:00

Levynjulkaisukonsertti. Pianisti ja kosketinsoittaja Aki Rissasen uuden Hyperreal –kokoonpanon musiikissa yhdistellään indiehenkisesti jazzia, hypnoottisia Lähi-idän rytmejä sekä elektroniikkaa ja 90-luvun alun breakbeatteja.

Pianisti ja kosketinsoittaja Aki Rissasen uuden Hyperreal –kokoonpanon musiikissa yhdistellään indiehenkisesti jazzia, hypnoottisia Lähi-idän rytmejä sekä elektroniikkaa ja 90-luvun alun breakbeatteja.

Trion rummuissa on ruotsalais-turkkilainen Robert Ikiz ja trumpetissa Rissasen pitkäaikainen soittokumppani Verneri Pohjola.

Yhtyeen debyyttilevy julkaistiin digitaalisesti heinäkuussa 2023 brittiläisellä Edition Recordsilla ja se on ensimmäinen suomalainen jazzlevy, joka on saatavilla myös monikanavaisissa Apple Spatial -ja Dolby Atmos -muodoissa. Fyysinen CD-levy julkaistaan 25.elokuuta.

Aki Rissanen - koskettimet
Verneri Pohjola - trumpetti
Robert Ikiz - rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Pekka Toivonen Piano Week 2023: VAPAUTTAKalliosali, helsinki22.9. Klo 19:00

Pekka Toivonen Ensemble

keikka

Liput 10€

Käsiohjelma 10€, levyt ja T-paidat 25€

Vuosittaisen musiikkifestivaalin avajaiskonsertti esittelee maailmalle Pekka Toivonen Ensemblen uuden albumin Sketches of Pain. Tervetuloa viihtymään.

Pekka Toivonen, sävellykset, piano
Teemu Mustonen, rummut
Saku Mattila, oboe
Ukko Heinonen, tenorifoni
Saara Viika, sello
Tatu Ahola, sello
Philip Holm, kontrabasso

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Focus Tero SaartiMalmitalo, helsinki22.9. Klo 18:00

Tämän konsertin fokuksessa on UMO Helsinki Jazz Orchestran pitkäaikainen trumpetisti Tero Saarti. UMOn riveissä tasan 30 vuoden ajan soittanut trumpetisti saa jazzin todella elämään ja sykkimään ilman keinotekoista, teknistä suorittamista. Saarti on UMOn tärkeä solistinen voima, jonka trumpetti ja flyygelitorvi yksinkertaisesti groovaavat.

Saarti on valinnut konsertin ohjelmistoon suosikkejaan säveltäjä-trumpetisti Kenny Wheelerin (1930–2014) laajasta tuotannosta yhteistyössä kapellimestari Mikko Hassisen kanssa.

– Albumi Music For Large & Small Ensembles vuodelta 1990 tutustutti minut Wheelerin jazzorkesterin sävelkieleen. Olen aina ihastellut hänen tapaansa säveltää myös pienyhtyeelle, Saarti kertoo.

Kyseiseltä levyltä poimittujen osien lisäksi konsertissa kuullaan Wheeleriltä mm. Mark Time, Gentle Piece ja For Jan.

Konsertissa kantaesityksensä saavat myös Tero Saartin tätä konserttia varten säveltämät uudet teokset.

UMOn ja oman kvartettinsa lisäksi trumpetisti, säveltäjä ja sovittaja Tero Saarti (s. 1971) on vaikuttanut mm. Riku Niemi Orchestrassa, Ricky-Tick Big Bandissa, Espoo Big Bandissa ja Tampereen Työväen Teatterin orkesterissa. Hän toimii Hietalahti Soi -festivaalin taiteellisena johtajana. Saarti tekee opetustöitä Sibelius-Akatemiassa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa, ja on kysytty luennoitsija ja työpajojen pitäjä niin ulkomailla kuin Suomessakin. Opintonsa Saarti on suorittanut Pop & Jazz Konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa.

HUOM! Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet 45 min ennen keikkoja (Malmitalo 17:15, Vuotalo 13:15) konserttitalojen kahvioissa. Keskustelutilaisuus on maksuton konserttilipun ostaneille ja siinä taustoitetaan ohjelmistoa kapellimestari Mikko Hassisen ja solisti Tero Saartin johdolla.

Lippu.fi 24,50 € / 20 € / 10 €

Enemmän irti esityksestä klo 17:15. Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa