Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 28.2.

helsinki

Gyárfás Family Trion jazzkonsertti,Liszt-instituutti, Unkarin kulttuurikeskus, helsinki28.2. Klo 18:00

Gyárfás Family Trio

keikka

Vapaa pääsy

Gyárfás Family Trio tarjoaa ikimuistoisen jazzkonsertin tiistaina 28.2. klo 18 Liszt-instituut= issa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

Trion muodostavat isä István "Gyafi" Gyárfás (kitara), Unkarin suosituin swingkitaristi, sekä hänen poikansa Attila (rummut), Liszt-Akatemian Jazzmusiikin laitoksen opettaja ja Péter (piano), Sibelius-Akatemian maisteriopiskelija.

Trion musiikille ominaista on herkkä kamarimusiikki, jossa hieno balladistinen sointi vaihtuu milloin virtaavaan swingiin, milloin vilkkaaseen latino rytmien maailmaan. Orkesterin ohjelmistossa kuullaan sovituksia suosituista jazz-standardeista ainutlaatuisella ja luovalla esitystyylillä sekä joitakin perhetrion omia, tuoreita alkuperäissävellyksiä.

Konsertti on ilmainen, ja käsiohjelmien (10 €) myynnin tuotto muodostaa taiteilijoiden palkkion. Ilmoittautuminen konserttiin maanantaihin 27.2. mennessä. Tapahtumassa kuvataan ja kuvia saatetaan käyttää instituutin tiedotuksessa.

tampere

Taborn/Reid/Smith (US),G Livelab Tampere, tampere28.2. Klo 19:00

Taborn/Reid/Smith (US)

Liput 35 €

Muun muassa Roscoe Mitchellin ja William Parkerin kanssa yhteistyötä tehnyt, ECM:lle levyttävä Craig Taborn kasasi triokokoonpanonsa vuonna 2018. Tabornin sävellykset seikkailevat kamarimusiikin, improvisaation ja jazzin sekä afrikkalaisen ja karibialaisen grooven ja perinnemusiikin saralla. Tomeka Reidin virtaviivaisuus sellistinä ja improvisoijana ja Ches Smithin monipuolisisuus niin perinteisen rumpusetin kuin muidenkin perkussioiden parissa mahdollistavat matkan hienovaraisesta soinnista räjähtävään grooveen. Taborn/Reid/Smith-trion inspiraation lähteisiin lukeutuvat esimerkiksi Sun Ra, Mammane Sani, Don Cherry, Conlon Nancarrow, Art Ensemble of Chicago ja Drexciya.

Craig Taborn: piano, electronics
Tomeka Reid: cello
Ches Smith: percussion, drums