Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 2.2.

espoo

Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila,Sellosali, espoo2.2. Klo 19:00

keikka

Liput 29/24 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Valtteri Laurell Nonet -yhtye esittää modernia, intiimiä jazzmusiikkia, joka ammentaa 1960-luvun alun cool jazz- ja third stream -konsepteista. Jokainen tämän All Star -kokoonpanon huippumuusikoista pääsee myös solistiseen rooliin, mutta yhtyeen valokeilassa on klarinetisti Antti Sarpilan ajaton ja sielukas ilmaisu. Sarpila tunnetaan pääasiassa hyvin perinteisistä swing-ajan musiikkia esittävistä kokoonpanoistaan ja on hieno huomata miten hänen soundinsa kantaa ajattomasti jazz-tyylien halki.

Sävellyskokonaisuuden teemana on vähemmän tunnetun brittiläis-karibialaisen kirjailijattaren Jean Rhysin novellit ja hänen ainoa julkaistu romaaninsa Wide Sargasso Sea (Siintää Sargassomeri). Näiden kirjoitusten melankolinen ja elämänmakuinen tunnelma antoi Valtteri Laurell Pöyhöselle oivaa maaperää säveltää tunnelmallista, haikeaa ja silti hetkittäin valoisaa jazzmusiikkia. Helsinkiläinen We Jazz Records -levy-yhtiö julkaisee yhtyeen debyyttialbumin Tigers Are Better Looking vuoden 2023 alussa.

Kesto 1 h 40 min, sis. väliajan

helsinki

Manala Afterwork Jazz feat. Mikko "Gunu" Karjalainen,Ravintola Manala, helsinki2.2. Klo 17:00

keikka

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin! Vieraana herkullisesta soundistaan tunnettu huipputrumpetisti Mikko Karjalainen.

Mikko Karjalainen - trumpetti
Arto Ikävalko - piano

Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut

hämeenlinna

Linnajazz-klubi & Vapaat äänet: Antti Lötjönen Quintet East,Suisto-klubi, hämeenlinna2.2. Klo 19:00

keikka

Vuoden 2023 ensimmäinen Linnajazz-klubi esittelee yhden tämän vuoden odotetuimmista kokoonpanoista kun Antti Lötjönen Quintet East -yhtyeen levynjulkaisukiertue saapuu Suistolle.

Liput 20 €
Showtime 19:00

Quintet Eastin miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa on aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava yhtye seilaa vapailla ja rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä.

“Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään.”
– Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat

Antti Lötjönen / kontrabasso
Verneri Pohjola / trumpetti
Mikko Innanen / baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste / tenorisaksofoni
Joonas Riippa / rummut

Suistoklubi | Viipurintie 4 (sisäpiha), 13200 HÄMEENLINNA

konsertin järjestäjä: Linnajazz-klubi
Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat Taike ja MES
Yhteistyökumppani: Suomen Jazzliitto