Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 1.2.

tampere

Antti Lötjönen Quintet East + Matti Salo Quartet,G Livelab, tampere1.2. Klo 19:00

keikka

 

Huippuyhtyeet Antti Lötjönen Quintet East ja Matti Salo Quartet esiintyvät yhteisellä keikalla G Livelabissa uusien levyjensä merkeissä!

Maailmaa nähnyt kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä G Livelabiin uuden Circus/Citadel-levynsä julkaisukiertueen tiimoilta. Miehistö on väkivahva: Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava Antti Lötjönen Quintet East seilaa vapailla mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä.

"Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa."
– Antti Lötjönen

Illan avaa hehkutettu Matti Salo Quartet, jonka toisella levyllä “Nepal” astutaan askel Tetraktys-debyytin (Luova Records, 2019) abstraktista ja ajoin kaoottisestakin free jazz -ilmaisusta kohti maailmanmusiikkia ja sisäistä rauhaa.

Matti Salon säveltämät kappaleet syntyivät Nepalissa matkaillessa: aamuisen chaikupin äärellä, viidakkovaelluksella ja pölyisillä bussilevikkeillä. Suurimmaksi vaikuttimeksi Salo kuitenkin mainitsee Himalajan jatkuvan läheisyyden ja vuoren ikuiselta tuntuvan olemuksen. "Sen näkeminen ja kokeminen aiheuttivat minulle mieletöntä kunnioitusta, nöyrtymistä ja pienuuden kokemusta", hän kuvailee.

“Nepal” on oodi rauhalle ja rukous sille ykseydelle, jonka voi löytää ihmisen sisältä ja joka pohjimmiltaan vallitsee ihmisten välillä ja kaikkeuden kanssa. Nepal ilmestyi diginä ja CD:nä 14.10.2022.

Matti Salo - kitara
Janne Tuomi - rummut
Sami Sippola - saksofoni
Ville Rauhala - basso

Doors: 18:00
Showtime: 19:00