Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Martti Vesala Soundpost Quintet: Landmarks,Koko Jazz Club, helsinki9.2. Klo 19:00

keikka

Liput 20,50 €/16,50 €

Martti Vesala Soundpost Quintetin kolmas albumi Landmarks julkaistiin 4.11.2022 saksalaisella Ozella Music –levymerkillä ja levynjulkaisukiertue toteutetaan keväällä 2023. Martti Vesala Soundpost Quintet koostuu suomalaisen jazzin kärkikaartin soittajista, trumpetisti/säveltäjä Martti Vesalasta, saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaipaleesta, pianisti Joonas Haavistosta, rumpali Ville Pynssistä ja kontrabasisti Juho Kivivuoresta.

Kolmannella levyllään Soundpost Quintet yhdistelee entistä rohkeammin modernin jazzin rytmistä kieltä, pohjoismaisen jazzin soundeja sekä improvisoidun musiikin sävyjä raikkaaksi äänimaailmaksi, jossa maamerkkeinä toimivat Martti Vesalan vahvat sävellykset. Levyn musiikki on syntynyt elämän taitekohdassa, jossa luopuminen vanhasta tutusta ja rohkeuden kerääminen kohti uutta olivat avainkokemuksina inspiroimassa sävellystyötä. Albumi käsitteleekin etsimistä ja muutoksen voimaa.
Kvintetin saumattomaksi hioutunut yhteissoitto sekä sen soittajien huikeat solistiset taidot kuljettavat kuulijan toiseen todellisuuteen, jossa jokainen sävel kurottaa kohti kartoittamatonta horisonttia.

Martti Vesala Soundpost Quintet on vaikuttanut aktiivisesti Suomijazzin kentällä jo 10 vuotta. Se on esiintynyt mm. Suomen Jazzliiton organisoimalla kiertueella 2017 sekä Pori Jazz ja Tampere Jazz Happening –festivaaleilla. Kvintetin musiikin julkaisijana on alusta asti toiminut saksalainen Ozella Music. Edelliset julkaisut ovat saaneet kiittäviä arvioita mm. alan tärkeimmässä yhdysvaltalaisessa DownBeat-julkaisussa sekä useissa eurooppalaisissa jazz-alan julkaisuissa, mm. JazzThetik ja JazzThing.

Koko Jazz Clubin konsertissa 9.2. nähdään myös valokuvataiteilija Verna Kovasen ohjaama musiikkivideo albumin avausraidasta Wild Eyes. 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Manala Afterwork JazzRavintola Manala, helsinki9.2. Klo 17:00

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin!

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut

Claudia Döffinger (GER) & UMO Helsinki Jazz OrchestraG Livelab, helsinki9.2. Klo 18:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Claudia Döffinger (www)

keikka

Eurooppalaisen jazzin uusi sukupolvi astuu esiin! UMO Helsinki Jazz Orchestra kutsuu vieraakseen saksalaisen nuoremman polven jazzpianistin, säveltäjän, sovittajan ja yhtyeenjohtajan Claudia Döffingerin. Döffingerillä on big band -jazziin tuore ote: hän sekoittelee kokeellisia ja kekseliäitä soundeja ja yhdistelee niitä indieen, funkiin ja jopa progeen – ja tekee tämän kaiken hauskasti ja keveästi.

Döffinger voitti vuonna 2021 UMOn ja Suomen Big Band -yhdistyksen järjestämän Helsinki International Big Band Composing Contestin sävellyksellään Nachtwache. G Livelabin konsertissa kuullaan voittajateoksen lisäksi täysin uutta, tätä konserttivierailua varten UMOlle sävellettyä materiaalia sekä muutamia Döffingerin aiemmin levyttämiä sävellyksiä hänen itsensä johtamana.

Döffinger on viime vuosina saanut useita kansainvälisiä sävellyspalkintoja, julkaissut kriitikoiden ylistämän Monochrome-albumin ja esiintynyt useiden johtavien eurooppalaisten big bandien kanssa vierailevana kapellimestarina ja/tai säveltäjänä. Hän on kiertänyt aktiivisesti myös omien yhtyeidensä Fourscapen ja ELiNORin kanssa. Döffinger haluaa liikuttaa ihmisiä musiikillaan joko tunnetasolla tai fyysisesti.

“Claudia Döffinger's writing uses many ingredients like choppy funk, off-center beats, formal romanticism, indie rock earnestness, and prog rock intricacy. She folds all these into the world of big band jazz and comes up with truly remarkable music that takes chances, knits together the seemingly incongruous and is just fun to listen to. She is a musical force with scary potential.”
– All About Jazz