Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 3.12.

helsinki

The Legendary Count Basie Orchestra,Musiikkitalo, helsinki3.12. Klo 19:00

The Count Basie Orchestra

Riku Niemi Orchestra

Liput 86 € / 78 € / 68 €

Legendaarinen The Count Basie Orchestra konsertoi johtajanaan trumpetisti Scotty Barnhart ja solistinaan Carmen Bradford. Konsertin aloittaa 25-henkinen Riku Niemi Orchestra, ja illan pääesiintyjä nousee lavalle väliajan jälkeen.

The Count Basie Orchestraa pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä jazzorkestereista. Pianisti ja orkesterinjohtaja William James "Count" Basien (1904–1984) vuonna 1935 perustamasta kokoonpanosta on muodostunut synonyymi erityisen laadukkaalle ja svengaavalle rytmimusiikille. Orkesterin tarina jatkuu täysin poikkeuksellisesti edelleenkin, 38 vuotta sen perustajan kuoleman jälkeen. Trumpetisti Scotty Barnhart on johtanut The Count Basie Orchestraa vuodesta 2013 alkaen. Konsertin solistiksi saapuvan Carmen Bradfordin Count Basie kiinnitti orkesterinsa vakituiseksi laulusolistiksi alun perin vuonna 1983.

Konsertin kesto on noin 2 h 30 min, sis. väliajan.

We Jazz 2022: päiväohjelma,Korjaamo, helsinki3.12. Klo 11:00

Silva Kallionpää Quartet

Nabil Ayers (haastattelu /interview)

Carl Stone (haastattelu /interview)

FIRE! (workshop)

keikka

Viikonlopun päivätapahtuma oli hitti viime vuonna ja nyt homma jatkuu entistäkin laajempana. Kuulemme kaksi mielenkiintoista haastattelua. Valley Of Search -levymerkkinsä festivaalilla esittelevä Nabil Ayers kertoo musiikkimaailman vivahteista (hänet tunnetaan myös My Life In the Sunshine -menestyskirjan kirjoittajana ja Yhdysvaltain vaikutusvaltaisen Beggars Group -indielevymerkkiryhmittymän johtajana). Toisessa tähtihaastattelussa on illalla esiintyvä Carl Stone, jonka kanssa puramme osiin We Jazz Reworks Vol. 2 -levyllä kuultavia musiikin tekemisen muotoja. Vieraita haastattelee We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. Keskustelut englanniksi.

FIRE! eli Mats Gustafsson, Johan Berthling ja Andreas Werliin puolestaan esittää harvinaisen bändiworkshopin. Miten illalla Korjaamolla esiintyvän huippuyhtyeen musiikki syntyy? 

Iltapäivän lopuksi kuulemme keikan verran erinomaista musiikkia, kun lavalle nousee Silva Kallionpää Quartet.

Yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Pop & Jazz Konservatorio ja Metropolia

Alan Braufman

Alexander Hawkins

Anni Kiviniemi Trio

Carl Stone

FIRE!

Jason Nazary

Kannaste4

Marthe Lea Band

Pat Thomas

Patricia Brennan

Teddy Rok: Atonal Drums

Tomas Nordmark

We Jazz DJs & Friends

keikka

We Jazz ottaa ensimmäisenä talon ulkopuolisena järjestäjänä Kulttuuritehdas Korjaamon kokonaan haltuunsa ja luvassa on MEGAPLÄJÄYS, jossa voi kuulla miltä jazzmusiikki kuulostaa nyt ja kohta monissa eri ilmenemismuodoissaan. Illan aikana kuulemme paljon ensiesityksiä, sekä jo olemassa olevilta että täysin uusilta kokoonpanoilta. Ilta on rakennettu hyväksi valinnaksi kenelle tahansa, joka haluaa yllättyä ja inspiroitua. Toimii myös ilman ennakkovalmistautumista, kutsu on avoin. 

Valley Of Search -levymerkki tuo We Jazziin kaikki artistinsa, joten voimme tässä yhteydessä puhua Valley Of Search -festivaalista osana We Jazzia. Alan Braufman on New Yorkin 1970-luvun “loft-skenen” merkkihahmoja, jonka musiikki on jäänyt suhteellisen tuntemattomaksi – syyttä! Onneksi uudelle levymerkille nimen antanut albumi Valley Of Search (1975) on julkaistu uudelleen ja sittemmin pihalle on tullut myös uusia Braufman-äänityksiä. Festareilla Braufman esiintyy ainutlaatuisen “suomalaisbändin” kanssa, jossa mukana ovat basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Leppänen. Vibrafonisti Patricia Brennan esiintyy soolona, ja Valley Of Search -kokonaisuuden täydentää ruotsalainen elektronisen musiikin tekijä Tomas Nordmark. Levymerkin pomo Nabil Ayers on osana päiväohjelmaa haastattelun merkeissä ja lisäksi hän on luvannut kertoa sanasen kustakin esiintyjästä illan aikana. 

Brittipianisti Alexander Hawkins tunnetaan monista eri yhtyeistä (mm. Ethio-legenda Mulatu Astatken nykybändistä!), mutta tällä kertaa hän on tuonut mukanaan ainoastaan itsensä. Flyygeli tarjotaan talon puolesta. Tästä kahden elementin yhdistelmästä tulee maaginen konserttielämys.

Pianisti Anni Kiviniemi esittelee suomalais-norjalaisen trionsa, joka valmistelee parhaillaan debyyttialbumiaan We Jazz Recordsille. Julkaisu keväällä 2023, kuule tulevaisuuden musiikki jo nyt!

Carl Stone on ollut paljon yhteyksissä We Jazzin kanssa ennen festaria julkaistavan We Jazz Reworks Vol. 2 -albuminsa myötä. Eli käytännössä We Jazz päästi elektronisen musiikin pioneerin mellastamaan arkistoihinsa ja tulokset ovat upeita. Nyt saatavilla myös livenä. Carl Stone kertoo musiikistaan osana Korjaamon päiväohjelmaa.

FIRE! on instituutio. Timantinkova kolmikko, joka ansaitsee ALL CAPSIT ja vielä huutomerkin sisältävän nimensä kerta toisensa jälkeen. Koko kolmikko on mahtava, mutta erityisenä merkkitapauksena voidaan pitää fonistilegenda Mats Gustafssonin saapumista We Jazz -festivaalille ensi kertaa. FIRE! kertoo musiikistaan osana Korjaamon päiväohjelmaa, kun yhtyeeltä koetaan harvinainen bändiworkshop. Nyt illalla luvassa käytännön toimintaa, eli keikka.

Brooklynilainen Jason Nazary palaa We Jazziin mielessään uudet musiikilliset seikkailut. We Jazz julkaisi Nazaryn Spring Collection -albumin taannoin. 

Saksofonisti Jussi Kannaste on eräs niitä keskeisiä jazznimiä, jotka eivät vielä ole julkaisseet selkeää “liiderilevyä”. No nyt sellainen on tulossa, ja millä upealla bändillä. Huhhuh! Tämä on yhtyeen ensiesitys, levyäkin siis pian, julkaisijana We Jazz.

Saksofonisti Marthe Lea saapuu Norjasta. Hän levyttää mainiolle Motvind Records -levymerkille, jota kannattaa seurata muutenkin.

[Ahmed]-yhtyeen Pat Thomas jää Helsinkiin edellisiltaisen keikkansa jälkeen ja esiintyy nyt soolona. The Elephant Clock Of Al Jazari (2019) on soolopianismin merkkiteos, ja muutenkin. Jotain sellaista luvassa siis, mutta varmaan jotain ihan uutta.

Teppo Mäkysen eli Teddy Rokin Atonal Drums esittää nyt vain kerran aiemmin kuulluun uuden live-settinsä, jossa kokoonpano on kasvanut puolella, eli on nyt kaksihenkinen. Musa: toimii.

Berliiniläisrumpali Tilo Weber on osalle yleisöstä tuttu Y-OTIS-yhtyeestä. Tällä kertaa Tilo esittelee mahtavan Four Fauns -yhtyeensä ja vielä lisäksi jännittävää on se, että tämä versio bändistä esiintyy nyt ensi kertaa. Mukana myös suomalaisväriä.

(Illassa myös musa-aiheista elokuvaa, tarkentuu myöhemmin.)

porvoo

Mr.Fastfinger + Jukka Gustavson Street Level (feat. Thomas Törnroos + Jan-Olof Strandberg),Vanha 123, porvoo3.12. Klo 20:00

keikka

Liput 20 €

Street Level on Jukka Gustavsonin uusi yhtye, jonka ensimmäinen levy julkaistiin 2021. Ohjelmisto perustuu Jukan omiin sävellyksiin sekä 70-luvun kappaleisiin uudelleen sovitettuna kuten Eleanor Rigby, Honestly, Homburg ym. Street Level -yhtye perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama Street Level koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa.