Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 22.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Forq, Maja Mannila,Sellosali, espoo22.4. Klo 19:00

Maja Mannila

FORQ

keikka

FORQ
Julkaistuaan neljännen albuminsa syksyllä 2019, Forq on kiertänyt aktiivisesti Euroopan festivaaleja ja klubeja itsenäisesti sekä yhdessä Snarky Puppyn kanssa. Nyt tämä maailmanluokan improvisoijista koostuva jazz-fuusion superkokoonpano saadaan ensimmäistä kertaa Suomeen! Forqin muodostavat David Bowien, Empire of the Sunin, Jeff ”Tain” Wattsin sekä lukuisien muiden tunnettujen artistien kanssa työskennellyt kosketinsoittaja, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja Henry Hey, Snarky Puppyn riveistä tutut rumpali Jason ”JT” Thomas ja kitaristi Chris McQueen sekä basisti Kevin Scott.

Chris McQueen, kitara (US)
Henry Hey, koskettimet (US)
Kevin Scott, basso (US)
Jason ”JT” Thomas, rummut (US)

Maja Mannila
”Herregud mikä ääni!”, kirjoitti Helsingin Sanomien Jazzkeittiön Katri Kallionpää kuultuaan Maja Mannilaa alkuvuodesta 2018. Nuorista helsinkiläismuusikoista koostuva trio soittaa R&B:sta, soulista, jazzista ja gospelista ammentavaa, pääosin Mannilan säveltämää musiikkia. Maja on ehtinyt tehdä vaikutuksen kuulijoihinsa niin April Jazzin F-Musiikki Stagella kuin April Jazz Clubillakin ja ottaa jälleen askeleen astetta suuremmalle lavalle. Maja Mannilalle vapaus ja hauskanpito ovat tärkeitä musiikin luomisessa ja soittamisessa. April Jazzeilla yleisö voi vaihtaa vapaalle ja pitää hauskaa, joten mikäpä olisi tämän sopivampi aloitus Sellosalin festivaaliohjelmallemme tänä keväänä!

Maja Mannila, laulu, koskettimet
Johannes Granroth, basso
Severi Sorjonen, rummut

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 3h, väliaika.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

 

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Dance Music Symphony,Tapiolasali, espoo22.4. Klo 19:00

Tapiola Sinfonietta

keikka

Aviciin, Skrillexin ja Daft Punkin EDM-hittejä sinfoniaorkesterille sovitettuna!

Ruotsalainen sovittaja ja kapellimestari Hans Ek on luonut Dance Music Symphonyn kunnianosoituksena yhdelle tämän päivän suosituimmista musiikkilajeista. Tässä konsertissa kuullaan mm. Swedish House Mafian, Skrillexin, Daft Punkin ja Aviciin elektronisista tanssimusiikkikappaleista sinfoniaorkesterille tehtyjä remixejä.

Dance Music Symphony esitetään ensi kertaa Suomessa April Jazzeilla keskiviikkona 22.4. ja lauantaina 25.4. Tampere-talossa. Tapiola Sinfoniettan kapellimestarina toimii kappaleiden sovittaja Hans Ek. Musiikin ohella EDM-konserteissa ovat tärkeässä roolissa näyttävät visuaaliset efektit, joista Espoon ja Tampereen keikoilla vastaa VJ Vixen alias mediataiteilija Paula Lehtonen.

Tapiola Sinfonietta ei ole ensimmäistä kertaa ravistelemassa klassisen musiikin ja etenkin nuorisoa puhuttelevan populaarimusiikin välisiä rajoja. Vuonna 2015 se esitti Slush-tapahtumassa järjestetyssä pelimusiikkikonsertissa teemoja suosituista videopeleistä, kuten Angry Birds ja Clash of Clans.

Huom! Tapiolasalin konserttiin on saatavana myös edullinen perhelippu. Neljän paikan lipulla konserttiin pääsee kaksi aikuista ja kaksi alle 18-vuotiasta.

Hans Ek, kapellimestari, sovitukset (SE)
VJ Vixen / Paula Lehtonen, visuaalit
Tapiola Sinfonietta

Liput alk. 100/35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto n. 75min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Steve Coleman And Five Elements, Pope Puolitaival Nordic4,Cafe Louhi, espoo22.4. Klo 19:30

Pope Puolitaival Nordic4

Steve Coleman and Five Elements

keikka

Steve Coleman And Five Elements

Amerikkalainen alttosaksofonisti ja säveltäjä Steve Coleman on kiistämättä yksi vaikutusvaltaisimpia modernin rytmimusiikin muusikoita. Coleman on johtanut ja soittanut useissa yhtyeissä, joista pääasiallinen yhtyeensä Five Elements on toiminut aktiivisesti jo vuodesta 1981. Colemanin spontaaniksi säveltämiseksi nimeämä menetelmä yhdistää improvisaation ja sävellettyjen solujen variaatioita, ammentaen aiheita afroamerikkalaisesta kansanperinteestä ja metafyysistä konsepteista.

Mittavan uransa aikana Colemanille on myönnetty uraauurtavasta työstään lukuisia arvostettuja palkintoja, kuten MacArthur Fellowship ja Guggenheim Fellowship. Viime vuonna Coleman valittiin alan arvostetun DownBeat -lehden kriitikkojen valinnassa neljänneksi parhaaksi alttosaksofonistiksi. Vuosikymmenien ajan yhteen hioutunut yhtye koostuu niin ikään arvostetuista muusikoista. Yhtyeessä soittavat trumpetisti Jonathan Finlayson, joka huomioitiin DownBeatin kriitikkojen valinnassa trumpetistina ja lupaavana sovittajana, basisti Anthony Tidd, joka tunnetaan myös ansioituneena tuottajana, monissa maineikkaissa yhtyeissä vaikuttanut rumpali Sean Rickman, sekä Grammy-ehdokkaaksikin nostettu hip hop -artisti Kokayi.

Steve Coleman, alttosaksofoni (US)
Kokayi, MC (US)
Jonathan Finlayson, trumpetti (US)
Anthony Tidd, basso (UK)
Sean Rickman, rummut (US)


Pope Puolitaival Nordic4 feat. Jukka Eskola

Pope Puolitaival Nordic4 esittää April Jazzeilla erityislaatuisen keikan, jossa maineikas trumpetisti Jukka Eskola liittyy joukkoon laajentaen kvartetin kvintetiksi. Saksofonisti Pope Puolitaipaleen johtaman yhtyeen musiikki on melodista jazzia, jossa improvisaatio on vahvasti läsnä. Tarttuvat jazzmelodiat puhuttelevat muutakin kuin perinteistä jazzyleisöä, tinkimättä kuitenkaan jazzin syvimmästä olemuksesta. Elokuvalliseen ilmaisuun nojautuvat sävellykset ovat inspiroituneet muun muassa vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta ja monimuotoisesta urbaanista nykymaailmasta. Uutena elementtinä Nordic4 -yhtyeen sointiin liitetään Puolitaipaleen elektronisesti muunnellut saksofonisoundit.

Väkevästä soundistaan ja ilmaisullisesta soitostaan tunnettu Pope Puolitaival on yksi Suomen työllistetyimmistä jazzsaksofonisteista, ja hän vaikuttaa oman yhtyeensä lisäksi monissa kotimaisen jazzin kärkiyhtyeissä aina big bandeista pienyhtyeisiin. Pope Puolitaival Nordic4 julkaisi syyskuussa 2019 esikoisalbuminsa Northern Resonance. April Jazzin konsertissa kuullaan kyseisen albumin lisäksi uudempaa, vielä julkaisematonta materiaalia.

Pope Puolitaival, saksofoni
Jukka Eskola, trumpetti
Jussi Fredriksson, piano, koskettimet
Jori Huhtala, basso
Jonatan Sarikoski, rummut

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi
3h15min, väliaika

 

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 1
Verneri Pohjola & Mika Kallio: Eläimen kuva
Kadi Vija Key Project

April Jazzin striimifestivaali lähetetään Helsingin G Livelabista ja näkyy Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla kuullaan artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

VERNERI POHJOLA & MIKA KALLIO: ELÄIMEN KUVA
Valokuvaaja, elokuvantekijä Perttu Saksan ohjaama kokeellinen dokumentti kuvaa ihmisen ja eläimen ikiaikaista suhdetta. Runollinen elokuva rakentuu Pohjolan ja Kallion luoman musiikin ympärille. Improvisoidut sävellykset rakentavat sanattoman kielen eläimen ja ihmisen välille ja yhdistävät lumoavat mustavalkokuvat kokonaistaideteokseksi.

Dokumentti kutsuu pohtimaan ihmisen suhdetta omaan eläimeyteensä ilman kielen luomia rajoitteita. Maiseman ja luonnon poetiikkaan johdattava elokuva seuraa luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamon pyrkimystä tavoittaa eläimen olemus kuvaan.

Verneri Pohjola, trumpetti, elektroniikka / Mika Kallio, rummut, gongit

KADI VIJA KEY PROJECT
Pian julkaistavaa debyyttialbumiltaan esittelevä Kadi Vija Key Project on suomalaisen jazzin nuoren sukupolven ilmiömäisen jazzlaulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt innovatiivinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Sanaton laulu, bassoklarinetti, kitara ja rummut muodostavat yhdessä soundin, joka jää kuulijan mieleen, mutta jättää sen nälkäiseksi. Virtuoottisesta improvisoinnista ja instrumentinomaisesta äänenkäytöstä tunnettu suomalais-virolainen Kadi Vija ammentaa musiikkiinsa vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, elokuvamusiikista, minimalismista ja abstraktiudesta. Yhtyeen muusikot lukeutuvat suomalaisen jazzin A-listan soittajiin.

"Laulaja Kadi Vija on kuin harvinainen soitin” – Katri Kallionpää, HS
"Yksi mielenkiintoisimmista äänistä, ja yksi parhaista” – Klaus Wing, Bassoradio

Kadi Vija, laulu / Max Zenger, bassoklarinetti / Tuomo Dahlblom, kitara / Olavi Louhivuori, rummut

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz
www.apriljazz.fi

helsinki

Strandberg Project 25v & AGSW Quartet,G Livelab, helsinki22.4. Klo 19:00

keikka
25 vuotta progressiivisen rockin, jazzin ja funkin välimaastossa seikkaillut basisti Jan-Olof Strandbergin johtama yhtye juhlii huhtikuussa ilmestyvää uutta albumiaan G Livelabissa. Uudella levyllä sekä G Livelabin lavalla kuullaan Strandberg Projectin lisäksi vuonna 2018 perustettua AGSW Quartetia, jossa Strandbergin kanssa soittavat suomalaisen jazzin ja progen legendat.
Strandberg Project: Jan-Olof Strandberg, basso Jukka Gustavson, kosketinsoittimet & laulu Sami Virtanen, kitara Jartsa Karvonen, rummut sekä Felix Zenger, beatbox
AGSW Quartet: Juhani Aaltonen, saksofoni & huilu Jukka Gustavson, kosketinsoittimet Jan-Olof Strandberg, basso & Hasse Walli, rummut
Liput 30€

tampere

PERUTTU/CANCELLED Alvarado/Koivistoinen/Tuomarila (AR/FI),TTT-klubi, tampere22.4. Klo 19:00

Alvarado/Koivistoinen/Tuomarila (AR/FI)

keikka

Intohimoinen tango ja sävykäs jazz kohtaavat

Laulun, saksofonin ja pianon kiistattomat mestarit esittäytyvät uudella triollaan ensimmäistä kertaa Tampereella.

Loppusyksystä julkaistu Alma-levy on vienyt kolmikon jo konsertoimaan Argentiinaan ja Uruguayhin, yhtenä huippukohtana El XII Festival de Jazz de Montevideo. Eero Koivistoinen kertoo taustoja: "Kuulin Martin Alvaradon konsertin keväällä 2018 Espanjassa. Tutustuimme ja syntyi ajatus yhteistyöstä. Halusimme pitää kokoonpanon intiiminä ja pyysimme mukaan pianisti Alexi Tuomarilan. Ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten sävellysten lisäksi argentiinalaisen ja suomalaisen tangon klassikoista."

Alvarado on Buenos Airesin tämän päivän vakuuttavimpia tangon tulkitsijoita. 20-vuotisen uransa aikana hän on Etelä-Amerikan lisäksi esiintynyt Aasiassa, Venäjällä ja Euroopan maissa, usein myös Suomessa. Koivistoinen on pitkän uransa aikana esiintynyt ympäri maailmaa, tehden viime vuosina paljon yhteistyötä palkitun Tuomarilan kanssa.

Martin Alvarado, laulu, kitara
Eero Koivistoinen, saksofoni
Alexi Tuomarila, piano

Liput 18€
Show klo 19, ovet avataan klo 18.