Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 17.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz Club: Mette Juul and Peter Rosendal (DK),Tapiola Garden, espoo17.4. Klo 18:00

Mette Juul and Peter Rosendal (DK)

keikka

Tanskalaislähtöinen jazzvokalisti ja säveltäjä Mette Juul on yksi Pohjoismaisen jazzskenen vaikuttavimmista tekijöistä. Hänen lämmin ja kirkas äänensä tulkitsee persoonallisella tavalla omia sävellyksiään, sekä muun muassa Kirk Nurockin, Antonio Carlos Jobimin ja Cole Porterin kappaleita. Juul on luonteva ja omaleimainen esiintyjä, jolla on laaja-alainen tekninen ja musiikillinen osaaminen. Hän julkaisi vastikään neljännen albuminsa Change (Universal Music 2019), joka on saanut osakseen upeasti kansainvälistä huomiota. Juulin duettoparina Espoossa kuullaan pianisti Peter Rosendalia.

”Mette Juul on todellinen lauluntekijä, vilpittömän välitön ja vaatimattoman oloinen.” ­–Jazzrytmit
“It is the combination of the eminent compositions and songs, the high musical and technical level and the singer´s calm composure, vocal personality and sound that makes this album something out of the ordinary” –Ivan Rod *****
“a major musical accomplishment from Juul” –All about Jazz *****

Mette Juul – laulu, kitara
Peter Rosendal – piano

Illan avaa Ebeli Show klo 18, jossa Espoon Musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijat esittäytyvät.

Ebeli Show klo 18
Mette Juul and Peter Rosendal (DK) klo 19
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 17 € / 15 € (opiskelijat) korttimaksulla. Ennakkoliput Lippupisteestä.
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Screamin’ Jay & The Bones,Storyville, helsinki17.4. Klo 23:00

keikka

Liput 12€, ennakot Tiketti >

Huikea Screamin’ Jay & The Bones esittää 50-luvun riehakasta ja swengaavaa Jump & Jive musiikkia.
Bändin ohjelmisto koostuu 50/60-luvun rhythm and blues klassikoista mm. Louis Prima, Ray Charles. Tämä vauhdikas ja hyväntuulinen yhtye saa jalan vippaamaan, mutta ohjelmisto taipuu myös nautinnolliseen kuunteluelämykseen.

Jay Kortehisto – Laulu ja pasuuna
Petri ’Pope’ Puolitaival – Saksofoni
Valtteri Pöyhönen – Kitara
Lasse Sirkko – Basso
Thomas Rönholm – Rummut

Maamme keskeisimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva basisti Antti Lötjönen julkaisee huhtikuussa odotetun soolodebyyttinsä. G Livelabin lavalla koetaan erityislaatuinen hetki, kun levynjulkaisun humun lisäksi nelikymppisiään juhliva Lötjönen johtaa Suomen eturivin jazztaiteilijoista koostettua kvintettiä. Lötjönen on ehtinyt ahkeroida yli sadalla jazzlevytyksellä ja ansioluettelosta löytyy muun muassa Ilmiliekki Quartet, The Five Corners Quintet, Aki Rissanen Trio, 3TM, Jukka Perko Tritone, Ricky-Tick Big Band, Timo Lassy Band, Verneri Pohjola Quartet ja Mikko Innanen Autonomus.

Antti Lötjönen, basso / Verneri Pohjola, trumpetti / Mikko Innanen, saksofoni / Jussi Kannaste, saksofoni / Joonas Riippa, rummut

iisalmi

PERUTTU/CANCELLED Jeff Denson Trio,Koko Jazz Club Iisalmi, iisalmi17.4. Klo 20:00

keikka

Down Beat – julkaisun korkealle noteerattu kontrabasisti / laulaja Jeff Denson (USA) vieraili muutama vuosi sitten legendaarisen Lee Konitzin seurassa klubilla. 

Nyt mukana ovat kotimaan huippumme pianisti Kari Ikonen ja amerikkalainen rumpali Gerald Gleaver. 

Denson on kiertänyt jenkkejä hiljattain rumpali Brian Bladen kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita esiintymisistään. Luvassa huikea ilta. 

Jeff Denson (USA), kontrabasso, laulu
Kari Ikonen, piano
Gerald Gleaver(USA), rummut

Ovet 18:00
Liput 20 / 18 e
Ravintola Raatihuone

seinäjoki

Vapaat äänet - Jazzoikoon!: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,Seinäjoen Apila kirjasto, Jaaksi-sali, seinäjoki17.4. Klo 17:00

Naïssam Jalal (www)

keikka

SYYRIALAISTAUSTAISEN HUILISTI NAISSAM JALALIN KEHUTTU TRIO  SEINÄJOEN KIRJASTOSSA

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen huhtikuussa kehutun trionsa. Quest of the Invisible -yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 hienon Suomen debyytin tehnyt ranskalaisyhtye aloittaa kuuden konsertin kiertueen Helsingin Balderin salista tiistaina 14. huhtikuuta ja saapuu Seinäjoelle perjantaina 17.4.

Naïssam Jalal: huilu, nay, ääni, sävellykset
Leonardo Montana: piano
Claude Tchamitchian: kontrabasso

Liput: 15 € käteisellä ovelta / järj. Ylistaron Kaukolankylän ry
Seinäjoen pääkirjasto Apila
Alvar Aallon katu 14
60100 Seinäjoki

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa ”näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Vuonna 2017 perustetun trion debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2019 Les Couleurs du son -merkillä ja on saanut laajasti huomiota ja kiitosta. Quest of the Invisible -tuplalevyn toisella levyllä triokokoonpano laajentuu kvartetiksi yhdessä arvostetun amerikkalaisrumpali Hamid Draken kanssa, joka tässä keskittyy soittamaan itämäistä daf-käsirumpua. Albumi palkittiin vuoden 2019 Victoires du jazz -tunnustuksella, joka on Ranskan suurin jazzalan palkintosarja.

Pariisissa varttunut ja klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia alan mestarien johdolla, ja on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.