Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 13.12.

espoo

April Jazz Club XMAS SPECIAL: KP´s Soul/Funk Unit feat Emilia Sisco,Tapiola Garden, espoo13.12. Klo 19:00

KP´s Soul/Funk Unit

keikka

April Jazz Clubin syyskausi päätetään soulin ja funkin svengeissä yhdessä nuoren blueslupaus Emilia Siscon ja timantinkovan bändin seurassa.

KP’s Soul/Funk Unit feat. Emilia Sisco tekee kunniaa vanhalle soulille – unohtamatta kuitenkaan tuoreempia soulmusiikin helmiä ja Emilian omaa uutta materiaalia, jossa amerikkalainen jazz- ja soulperinne kohtaa modernit sovitukset. Upeaääninen blueslupaus Emilia Sisco tunnetaan loistavana esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana. Hänet palkittiin Finnish Blues Awardsien vuoden 2017 tulokkaana ja julkaisi kiittäviä arvosteluja saaneen esikoisalbuminsa You Ain’t Heard vuoden 2018 alussa.

Taidokkaan laulusolistin rinnalla häärivä KP´s Soul/Funk Unit on Lontoossa uraansa tehneen rumpali Kari Paavolan johtama musiikkikollektiivi. Yhtye on timanttinen paketti Suomen eturivin muusikoita: kitarassa nähdään Saksan areenoita ja jättifestivaaleja normaalisti Sunrise Avenuen riveissä kiertävä Riku Rajamaa, bassossa muun muassa Ina Forsmanin ja Erja Lyytisen yhtyeissä vaikuttava Iiro Kautto sekä koskettimissa upea Risto Kumpulainen, joka tunnetaan erityisesti Eero Raittisen ja Tuomari Nurmion yhtyeistä. Yhtyeen johtaja, rumpali Kari Paavola, on soittanut muun muassa Vanessa Haynesin, Womack and Womackin, Tasha Taylorin,Enrique Inglesiasin ja Xantone Blacqin bändeissä. Viimeiset viisi vuotta Suomessa asuessaan Paavola on tullut tunnetuksi Töölön Funk Klubi -illasta ravintola Manalassa, sekä kansainvälisistä projekteistaan, joita hän on tuonut kiertueille Suomeen. KP´s Soul/Funk Unit on Paavolan musiikkikollektiivi, joka soittaa originaaleja kappaleita sekä klassisia funk- ja soul-lainoja.

Klubiyleiso saa varmasti tanssittavan illan, josta ei improvisointia ja sooloilua puutu. Korkeatasoinen hikisesti groovaava musiikki-ilta päättää April Jazz Clubin syyskauden joulukuun puolessavälissä. Xmas Specialin hengessä Grill It! -ravintola kattaa pöytään maistuvan joulumenun.

KP´s Soul/Funk Unit feat. Emilia Sisco
Emilia Sisco – laulu
Kari Paavola – rummut
Riku Rajamaa – kitara
Risto Kumpulainen – koskettimet
Iiro Kautto – basso

Illan avaa Ebeli Show, jossa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin oppilaat esittäytyvät.

Ebeli Show klo 19, KP´s Soul/Funk Unit feat. Emilia Sisco klo 20
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 17 € / 15 € (opiskelijat), korttimaksu | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan nauttia joulumenun antimista varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Panurama-klubin jouluspecial: Seimiyö-konsertti,Kansallisteatterin Lavaklubi, helsinki13.12. Klo 19:00

keikka

Panurama-klubin jouluspecial: Seimiyö-konsertti, vieraina Johanna Iivanainen, Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila
pe 13.12.2019 klo 19

Parhaillaan tauolla olevat, vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimät Panurama-klubit palaavat Lavaklubille yhden illan ajaksi joulukuussa, kun Savolainen saa seuraansa neljä lempimuusikkoaan. Panurama-klubeilla aiemminkin vierailleet duot Johanna Iivanainen & Mikko Iivanainen sekä Maria Kalaniemi & Timo Alakotila ovat jo muutaman vuoden ajan yhdistäneet voimansa Seimiyö-joulukonsertissa, joka kuullaankin nyt Panu Savolaisen vibrafonin kera. Tommy Tabermanin runon mukaan nimetty koskettava konserttikokonaisuus siirtää ajatukset pois arkisista aherruksista ja välittää joulurauhaa jokaisen kuulijan mieleen.

Johanna Iivanainen, laulu
Mikko Iivanainen, kitara
Maria Kalaniemi, haitari ja laulu
Timo Alakotila, piano
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 20 €, ennakkoon Kansallisteatterin lippumyymälästä (p. 010 733 1331)

 

Metropolia Big Band - Svengaavaa joulua,Arabiasali, helsinki13.12. Klo 19:00

Metropolia Big Band

keikka

Kapellimestari Antti Rissanen ja Metropolia Big Band johdattavat joulutunnelmaan joulunajan svengaavimmassa koko perheen konsertissa. Ohjelmassa on rakastettuja jouluisia evergreenejä ja jazzikkaita versiota tutuista joululauluista. Ja myös yleisö pääsee laulamaan big bandin säestyksellä! Laulusolistit Kristiina Laiho, Janne Kovanen ja Klaara Koivunen.

Liput: 5/10 euroa
Arabiasali, Arabiankatu 2, Helsinki 56

Hietsu Is Happening! - Joulutarinoita,Hietsun Paviljonki, helsinki13.12. Klo 19:00

Antti Lötjönen

Mikko Innanen

Iro Haarla

Petri Kumela

Vesa Vierikko

Tuuli Lindberg

keikka

Poikkitaiteellisen tapahtumasarjan jouluspesiaalissa luvassa on kokonaiselämys, jossa mm. Anton Tsehovin joulukertomus herätetään henkiin pimenevässä Lucian päivän illassa. Hietsun Paviljongin tunnelmallisen vanhan puurakennuksen oveen on naulattu uudet teesit ja sisätiloissa jatketaan musiikillisesti hengellisellä tiellä.

Kuraattorit kitaristi Petri Kumela, basisti Antti Lötjönen ja saksofonisti Mikko Innanen ovat kutsuneet vieraikseen huiput niin teatterin, klassisen musiikin kuin jazzin saralta: näyttelijä Vesa Vierikon, sopraano Tuuli Lindebergin ja pianisti, harpisti ja säveltäjä Iro Haarlan.

Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)
Liput ovelta 15€

turku

Sharing Christmas,Solo Sokos Hotelli Turun Seurahuone, turku13.12. Klo 19:00

keikka

Glamour-laulajatar Shirley Sparks kuljettaa kuulijansa pianisti Sibil Yanevin säestämänä ikimuistoiselle 1920-luvulle, säihkyvien Charleston-sävelmien, tunnelmallisten balladien ja rakastettujen amerikkalaisten vintagejoululaulujen siivin, tuoden pikkujoulukauden juhlaan Hollywoodin kultakauden loistokkuutta. "Sharing Christmas" on loistava kokonaisuus juhlijoille, joille illasta nauttimiseen kuuluu hilpeää seurustelua, soljuvia juomia, kaunista musiikkia sekä runsaasti herkullista ruokaa.

Vapaa pääsy. Konsertit ovat tasatunnein klo 19.00, 20.00 ja 21.00

Flame Jazz: Jukka Eskola Soul Trio,Bar Ö, turku13.12. Klo 19:00

keikka

Jazz City Turun syyskausi päättyy suomijazzin supertähtien seurassa tunnelmallisessa Bar Ö:ssä!

Jukka Eskola Soul Trio on hurmannut svengillään ja hienostuneella dynamiikallaan niin kuulijat kuin kriitikotkin. Kolmikko julkaisee syksyllä toisen pitkäsoittonsa, ja uudet kappaleet esittelevät entistä vapautuneemman yhtyeen, joka haastaa itseään soitannollisesti uskomattomiin suorituksiin. Trion musiikilliset esikuvat ovat peräisin pääasiassa 1950- ja 60-luvuilta, ja musiikin avainsanoina ovat juurevuus, rytmi ja svengi. Illan aikana kuullaan rouhean rosoista ja sielukasta jazzmusiikkia yhdistettynä Etelä-Amerikan rytmeihin.

“He is a master of many styles, although his main approach is a crisp mellow profile that melds perfectly with Mäkynen’s light brushwork.” – All About Jazz

 Liput: 18 € / eläkeläiset 15 € / opiskelijat 10 €
Hinnat sisältävät palvelumaksun.