Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 1.12.

helsinki

We Jazz 2019: ODDARRANG, SAMI LINNA QUARTET (FI/US),Ääniwalli, helsinki1.12. Klo 19:00

keikka

 

Helsingin laajamittaisin vuosittainen jazztapahtuma We Jazz järjestetään seitsemättä kertaa 1.–8. joulukuuta. Inspiroivan kattauksen kotimaista ja kansainvälistä jazzia esittelevä festivaali levittäytyy pääkaupungin lisäksi myös Tampereelle ja Tallinnaan. Kahdeksanpäiväinen jazzviikko alkaa Ääniwallista, kun Sami Linna Quartet avaa We Jazz -festivaalin vuonna 2019 tarjoilemalla täyslaidallisen urkuvetoista svengijazzia, jossa sukelletaan syvälle musiikinlajin ytimeen. Samana iltana Oddarrang juhlistaa tuoretta albumiaan Hypermetros, jonka postrockiin vivahtava mutta jazzista kumpuava soundi täyttää laajimmankin laajakankaan.

Liput 25/19€  Lippupisteestä.

SunJazz: Emmi U. Quintet,Tenho Restobar, helsinki1.12. Klo 20:00

keikka

Pianisti Emmi Karoliina Uimosen johtama moderni jazzkvintetti Emmi U. Quintet soittaa joulukuun ensimmäisessä SunJazzissa debyyttialbuminsa My Birdin julkaisukiertueen aloituskeikan. Yhtyeen musiikissa jazzille uskollinen improvisaatio kohtaa klassisen impressionismin, bossa novan ja haikean, pohjoismaisen laulelmamusiikin vaikutteet. Kappaleita ovat inspiroineet muunmuassa maagisrealistinen kirjallisuus, Krzysztof Kieslowskin elokuvat ja pohjoinen luonto. Raikkautta jazzkvintetin soundiin tuo viulun ja saksofonin yhteissoitto ja tarkoin orkestroitujen osien luonteva vuorottelu improvisaation kanssa.

Emmi Karoliina Uimonen, piano, sävellykset
Silva Kallionpää, viulu
Jesse Vilhomaa, alttosaksofoni
Tuomas Talvi, kontrabasso
Erik Fräki, rummut

vapaa pääsy

mänttä-vilppula

Vapaat äänet: Iro Haarla Trio,Serlachius-museo Gösta, mänttä-vilppula1.12. Klo 15:00

keikka

TUNNUSTETTU JAZZIN VALONKANTAJA

Abstraktien ja dissonoivienkin harmonioiden kautta Haarlan musiikki pyrkii aina kauneuteen, koskettavuuteen ja rauhaan. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin takaa pitkäaikainen yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa. Tällä kiertueella yhtye esittää uusia sävellyksiä ja sovituksia Haarlan rikkaasta repertuaarista.

IRO HAARLA TRIO
Iro Haarla, piano
Ulf Krokfors, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Serlachius-museo Gösta, Kivijärvi-Sali

Liput 15 € ovelta käteisellä | Ennakkomyynti:
Serlachius-museo Göstassa, Joenniementie 47, Mänttä
Yhteistyössä: Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry

Iro Haarla, 62, on pitkän linjan jazzmuusikko, joka tuli 1970-luvun lopulla tunnetuksi puolisonsa, lyömäsoittaja Edward Vesalan työparina. Uransa myöhemmässä vaiheessa Haarla on julkaissut useita levyjä omalla nimellään  joissa on esiintynyt  norjalaisia huippumuusikoita, mm. Jon Christensen, Mathias Eick  ja Trygve Seim. Omilla yhtyeillään ECM Records- (Iro Haarla Quintet)  ja TUM Records-levymerkeille levyttäneelle Haarlalle myönnettiin vuonna 2006 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto. Vuonna 2018 hänelle myönnettiin Pori Jazzin Ted Curson -palkinto.

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet yhteistyössä Suomen jazzliiton kanssa
Kiertueen tuki: MES (Musiikin edistämiskeskus)