Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 13.3.

helsinki

Kokko Quartet feat. Ilkka Arola Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki13.3. Klo 21:00

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, flyygelitorvi

Kaisa Siirala – saksofonit, huilut

Johanna Pitkänen – kosketinsoittimet

Timo Tuppurainen – basso

Risto Takala – rummut

 

kuopio

Vapaat äänet: Impérial Orphéon,Ohjelmaravintola Maxim, kuopio13.3. Klo 19:00

IMPÉRIAL ORPHÉON (www)

keikka
 

Genrerajoja riemukkaasti hämmentävä ranskalaiskvartetti Impérial Orphéon soittaa Maximissa 13.3.  

Ranskalainen jazzyhtye Impérial Orphéon esiintyy kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen ja saapuu Kuopioon keskiviikkona 13.3. Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla kiertueella ja Kuopio Jazz & Bluesin Maxim-ohjelmaravintolassa järjestämässä konsertissa kuullaan musiikkia yhtyeen maaliskuussa julkaistavalta Seducere-debyyttialbumilta.

Impérial Orphéon yhdistelee musiikissaan ennakkoluulottomasti jazzilmaisua, etnovärejä ja poppia. Omaperäisen kokoonpanon riehakkaan värikkäässä ja hyväntuulisessa musiikissa soivat vaikutteet brasilialaisesta chorosta Balkanin niemimaan kautta italialaisiin iskelmiin ja Rossinin oopperoihin. Raahen Rantajatseilla kesällä 2016 tanssittavalla ja energisellä esityksellään suomalaisyleisön hurmannut nelikko julkaisee pitkään odotetun ja huolella työstetyn debyyttialbuminsa Seducere Suomen-kiertueen alla maaliskuussa.

Impérial Orphéon on osa Compagnie Impérial -kollektiivia, jonka saksofonistit Gérald Chevillon ja Damien Sabatier perustivat vuonna 2012. Uransa katusoittajina vuosituhannen vaihteessa aloittaneesta saksofonistiparivaljakosta on vuosien varrella kehkeytynyt eräs ranskalaisen jazzkentän kiinnostavimmista luovista yksiköistä. Saksofonistien rinnalla Impérial Orphéonissa esiintyvät rumpali Antonin Leymarie sekä harmonikkataiteilija ja laulaja Rémy Poulakis.

Ranskalaisnelikon tuleva Suomen-vierailu on osa frankofonian eli ranskankielisen maailman juhlaa, jota vietetään ympäri maailmaa maaliskuussa.

Impérial Orphéon
Rémy Poulakis, harmonikka, laulu / Damien Sabatier, sopranino- ja alttosaksofoni, Theremin, efektit / Gérald Chevillon, bassosaksofoni, huilu, efektit / Antonin Leymarie, rummut, lyömäsoittimet 

Liput 18 € | Työt/Eläk/Opis 15 € | maksimkuopio.fi
Kuopio Jazz & Blues ry:n jäsenet, musiikkialan opisk. 10 € (ovelta)
Ohjelmaravintola Maxim, Haapaniemenkatu 34, Kuopio

 

tampere

Kansanmusiikin juureva sointi kohtaa jazzin urbaanin svengin, kun Värttinä ja UMO jatkavat yhteistyötään maaliskuussa! Konsertit 13.3. Tampereella ja 14.3. Helsingissä.

Värttinän lyömäsoittaja ja UMOssa sekä rumpalina että kapellimestarina työskennellyt Mikko Hassinen on sovittanut maailmankuulun kansanmusiikkiyhtyeen tunnetuimpia kappaleita tälle laajennetulle UMOn ja Värttinän yhteiselle kokoonpanolle. Värttinä-hittien, mm. Selenikoi ja Äijö, lisäksi kuullaan tuoreita sovituksia yhtyeen uudemmista kappaleista.

Kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaisen nykykansanmusiikkiyhtyeen musiikilliset juuret ovat Karjalassa ja erityisesti alueen naisten lauluperinteessä sekä runoudessa. Kolmesta naislaulajasta ja kolmesta akustisiin soittimiin erikoistuneesta virtuoosista koostuva Värttinä säveltää ja sanoittaa itse pääosan kappaleistaan, joiden sovitukset soivat aina yhtyeelle ominaisin, tunnistettavin sävyin.

Luvassa on harvinaislaatuinen kohtaaminen ja todellinen musiikillinen ilotulitus, kun omien alojensa kiistattomat huiput – UMO ja Värttinä – yhdistävät voimansa.

Liput Lippupisteestä 40 €

Konsertin kesto väliajan kanssa n. 2 h

 

Värttinä:
Mari Kaasinen – laulu
Susan Aho – laulu
Karoliina Kantelinen – laulu
Matti Laitinen – kitara, mandosello
Lassi Logren – viulu
Mikko Hassinen – perkussiot, orkesterin johto
UMO Jazz Orchestra