Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 12.3.

kitee

Vapaat äänet: Impérial Orphéon (Ranska),Kitee-sali, kitee12.3. Klo 18:00

Impérial Orphéon (www)

keikka

Impérial Orphéon hurmasi Raahen Rantajatsien yleisön kesällä 2016 ja kiertää nyt Suomessa maaliskuussa 2019 esittäen tuoreen Seducere-albuminsa musiikkia. Kiertue alkaa 12.3. Kiteeltä ja sitä seuraa seitsemän konserttia kautta maan.

Ranskalaisyhtye Impérial Orphéon tarjoaa vastustamattoman matkan jazzilmaisusta etnosfääreihin, kiepaten popin kautta. Mukaan mahtuvat myös brasilian choro, gnawan transsi, balkanin kuume, italian iskelmä, valse musette, Rossinin oopperan hurmio… tämä omaperäinen kokoonpano on omiaan pistämään tanssijuhlat pystyyn!

Impérial Orphéon on keväällä 2015 Suomessa kiertäneen Impérial Quartetin serkkuyhtye. Molemmat bändit kuuluvat Compagnie Impérial -kollektiiviin, jonka saksofonistit Gérald Chevillon ja Damien Sabatier ovat perustaneet kymmenisen vuotta sitten. Fonistiparivaljakko aloitti uransa katusoitolla vuosituhanten vaihteessa. Tästä monivaiheisestä pitkästä kaveruudesta on kasvanut eräs ranskalaisen jazzkentän kiinnostavimpia luovia yksikköjä. Impérial Quartetin rumpali Antonin Leymarie on myös Compagnie Impérialin aktiivinen jäsen, joka johtaa omaa Magnetic Ensemble -yhtyettään ja on  soittanut pitkään Surnatural Orchestrassa. Harmonikan taitaja ja oopperalaulaja Rémy Poulakis on ilmiömainen ja sydämellinen musiikin rakastaja, jota genrerajat eivät kiinnosta.

Impérial Orphéon -yhtye täyttää kohta kymmenen vuotta, ja sen ensimmäistä levyä on haudutettu pitkään ja valmistettu rakkaudella. Albumi Seducere näkee päivänvalon helmikuussa 2019, ja sitä voisi kuvailla tanssivan ja räjähtävän energiseksi hurmioksi!

 Liput 10 € | Järj. Kiteen kaupungin kulttuuritoimi
Koulutie 3, 82500 Kitee