Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Validi Karkia -klubi & Vapaat äänet: Philipp Gropper's Philm (Saksa),Porin pääkirjasto, pori1.12. Klo 19:00

Philipp Gropper's Philm (www)

keikka

Berliiniläinen jazz-yhtye Philipp Gropper’s Philm Turun seudun musiikkiopistossa 28.11.

Saksofonisti Philipp Gropperin johtama Philm-kvartetti esiintyy marras-joulukuun vaihteessa Suomessa viidellä paikkakunnalla. Kiertue poikkeaa Porissa Validi Karkia -klubilla lauantaina 1.12. Huipputason jazzyhtyeessä soittavat Gropperin lisäksi pianisti Elias Stemeseder, basisti Robert Landfermann sekä rumpali Oliver Steidle.

 Saksalaisen jazzin eturiviin noussut Philipp Gropper's Philm saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen 28.11.–2.12. Charles Gilin Vapaat äänet -agentuurin tuottamalle kiertueelle. Yhtye vierailee Hämeenlinnassa, Turussa, Tampereella, Porissa ja Helsingissä, 

jossa Philm esiintyy Helsingin We Jazz -festivaalilla ja jakaa lavan brittiläisen Phronesiksen kanssa.

 

Philipp Gropper's Philmin vuonna 2017 julkaistu Sun Ship nostettiin alan lehdissä vuoden parhaiden jazzalbumien listalle, ja yhtyeen tuorein julkaisu Live at Bimhuis (2018) esittelee kokoonpanon monitahoista livesoundia. Vahvasti jazztraditiosta ponnistava kvartetti ei pelkää venyttää ilmaisuaan kohti kokeilevia ja seikkailullisia sfäärejä. Saksofonisti-säveltäjä Gropper kuvaileekin tradition merkitystä musiikilleen sekä perinteen sisäistämisen että sen kehittämisen kautta: ”Yritän jatkuvasti ymmärtää ja viedä eteenpäin jazzperinteen elinvoimaa ja tulta, ja tehdä samalla osani sen eteen, että vanhojen mestarien vaikutus kuuluu ja tuntuu yhä”.

 

Vuonna 2012 perustetun Philm-yhtyeen jäsenet kuuluvat tämän päivän saksalaisen jazzin kärkimuusikoihin: Elias Stemeseder on All About Jazzin eurooppalaisten jazzareiden kärkikastiin nostama pianisti, basisti Robert Landfermann on menestynyt myös soolourallaan ja rumpali Oliver Steidle tunnetaan Suomessa mm. kitaristi Kalle Kaliman Klima Kalima -yhtyeestä. Lähes seitsemän vuoden kiertämisen ja neljän albumin äänittämisen jälkeen kokoonpano on hitsaantunut luontevasti yhteen soittavaksi yksiköksi, jossa jokainen muovaa musiikkia omalla panoksellaan. Taitavan kokoonpanon tiivis ja orgaaninen yhteissoitto kuljettaa yleisöä vaihtelevien tunnelmien läpi soljuvana rytmisenä kudoksena, joka pyrkii Gropperin mukaan monimutkaisuudestaan huolimatta ensisijaisesti "koskettamaan sieluja ja soittamaan musiikkia kaikille". 

Validi Karkia #260:

PHILIPP GROPPER’S PHILM

Philipp Gropper tenorisaksofoni

Elias Stemeseder piano

Robert Landfermann basso

Oliver Steidle rummut

 

Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30

Gallen-Kallelankatu 12, Pori

Liput 15€. Konsertti on ikärajaton.

Lapset vanhempien seurassa ilmaiseksi.

 

(Ennakot: Music-Divari Green River, Porin Levykauppa, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki)

Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358

 

 

Kiertueen tuotanto ja managerointi: Vapaat äänet

Kiertueen tuki: Goethe Institut

Yhteistyössä: Kumu-rummut

 

Keikat samana päivänä kaupungissa pori

Ei muita keikkoja.

Ilmoita keikka

Joulukuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat