Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Eero Koivistoinen & UMO: Eero 70 vuotta,Vuotalo, helsinki28.1. Klo 19:00

keikka

Tammikuussa 70 vuotta täyttävä Eero ”Koippa” Koivistoinen aloittaa juhlavuotensa konserttisarjalla UMOn kanssa. Juhlintaan on myös toinen syy: Koivistoisen pitkä ura musiikin parissa on kestänyt jo 50 vuotta.

UMOn perustajajäseniin kuuluva ja orkesterin taiteellisena johtajanakin toiminut Eero Koivistoinen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista ja saksofonisteista. Koivistoiselle myönnettiin Suomen Jazzliiton ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Vuonna 1969 hän niitti kansainvälistä mainetta voittamalla Montreux’n jazzfestivaalin yhtyekilpailun kvartettinsa kanssa ja voiton myötä esiintymällä Newportin maineikkaalla jazzfestivaalilla Yhdysvalloissa. Konserttimatkat ovat sittemmin suuntautuneet Euroopan lisäksi mm. Afrikkaan, Japaniin ja Indonesiaan.

Menneisiin vuosikymmeniin on mahtunut yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa, kymmeniä levytyksiä ja satoja sävellyksiä aina pienyhtyeistä orkesterisävellyksiin, lastenmusiikkiin, balettiin ja elokuviin. Miehen tuoreimpiin töihin lukeutuvat sävellykset Juvenalia-kuorolle ja multimediateos Baltic Blues Kymi Sinfoniettalle. Projektit eripuolilla Afrikkaa ovat tuoneet Koivistoisen musiikkiin yhä enenevässä määrin afrikkalaisia sävyjä.

Koivistoisen omasta materiaalista koostuvassa konsertissa on luvassa läpileikkaus miehen big band -sävellyksistä vuosikymmenten varrelta sekä muutamia tätä konserttisarjaa varten sävellettyjä uusia teoksia ja sovituksia, ulottuen suomijazzista afrorytmeihin ja funkiin. Koivistoinen myös johtaa orkesteria.

Vuotalon kahden setin konsertti kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia. Kanneltalon ja Malmitalon päiväkonsertit ovat tiivistetyt ja lyhyemmät, kestoltaan noin 1 tunti.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Eero Koivistoinen kertoo esityksen taustoista.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Afrojazz Club: AFROJAZZ QUINTET feat. Sam Huber & DJ Borzin + guestStoryville, helsinki28.1. Klo 22:00

Afrojazz Quintet

Sam Huber

keikka

AFROJAZZ CLUB: AFROJAZZ QUINTET feat. Sam Huber & DJ Borzin + guest

Suomalais-beniniläis-senegalilaisen Afrojazz Quintetin vieraana Eternal Erectionin johtohahmona tunnettu laulaja Sam Huber. Ensimmäisessä setissä Afrojazz Quintet veivaa afrofunkia, reggaeta ja hi-lifea, frontmanina lyömäsoittaja-laulaja Akim Color. Toisessa setissä Sam Huber vetää bluesia, rock'n'rollia ja funkia juurevina afrohenkisinä sovituksina, ripauksella New Orleansia. Erikoisvieraana pianisti Markus Niittynen.

Sam Huber, lead voc
Akim Color, perc, lead voc
Antero Priha, trumpetti
Ndioba, basso, voc
Pekka Nylund, kitara
Markus Niittynen, piano
Alvar Gullichsen, perc, rummut, voc

DJ Borzin + guest
Balkan Fever-klubista tunnettu Dj Borzin pyörittää tanssilattiaa valomerkkiin asti. Jamivieraana Beniniläinen lyömäsoittaja Akim Color.

Liput 8 €