Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Koli Jazz,Ravintola Grill It!, koli16.1. Klo 19:00

keikka

klo 19 ravintola Grillit!

HANS OLDING – JASKA LUKKARINEN QUARTET (Ruotsi/Suomi)
Hans Olding – kitara
Jaska Lukkarinen – rummut
Manuel Dunkel – saksofoni
Mattias Welin – kontrabasso

Hans Olding – Jaska Lukkarinen Quartet julkaisi ensimmäisen levynsä Far From Rio tammikuussa 2015. Vuosi siitä, yhtye esiintyy edelleenkin kaukana Riosta, mutta ammentaa oman musiikkinsa melodisuudesta ja svengaavuudesta. Far From Rio kuvaa yhtyeen jäsenten rakkautta rytmimusiikkia kohtaan, kiertuemuusikon elämän aiheuttamaa levottomuutta sekä toisaalta asumista periferiassa, kaukana suuren maailman sykkeestä.

Matkustaminen useilla eri mantereilla viime vuosien aikana on inspiroinuthtyettä sävellystyöhön,jonka tuloksena on syntynyt yhtyeen soittamaa eurooppalaista modernia jazzia.

Koli Jazz Festivaalilla 2016 yhtye esiintyy poikkeuksellisesti yhdessä Manuel Dunkelin kanssa. Dunkel soittaa konsertissa yhtyeen vakituisen jäsenen Karl-Martin Almqvistin tilalla.

Klo: 20:30
Joonas Haavisto Trio feat. Tivon Pennicott (FIN/USA)

Tivon Pennicott – saksofoni
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut
Joonas Haavisto – piano

Joonas Haavisto Trion kolmas albumi Oku julkaistaan Euroopassa ja Japanissa tammikuussa 2016. Albumin teema "oku" kuvaa polkua, jonka bändin jäsenet ovat yhdessä kymmenen vuoden yhteissoiton aikana kulkeneet. Muodoltaan perinteinen jazztriokokoonpano on löytänyt vuosien saatossa dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu jokaisen kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Rummuissa kuullaan energisyydestään ja vapaan improvisoinnin taidoista tunnettua Joonas Riippaa. Kontrabassoa soittaa Suomen kenties työllistetyin jazzbasisti Antti Lötjönen, jota on kuultu lukuisissa eturivin jazzyhtyeissä. Hänet valittiin viime kesänä myös Pori Jazzin vuoden artistiksi.

Trion vieraaksi saapuu kahdesti Grammy-palkittu yhdysvaltalainen saksofonisti Tivon Pennicott, joka on saanut tukevan jalansijan New Yorkin kuumimpien jazzmuusikkojen joukossa. Hän on vaikuttanut viime vuosina muun muassa Ari Hoeningin, Esperanza Spaldingin, Gregory Porterin ja Roy Hargroven yhtyeissä. Haaviston ja Pennicottin yhteistyön juuret ovat Miamissa, jossa he opiskelivat ja soittivat yhdessä Frost School of Musicissa vuosina 2005-2006.

JANNE MAARALA TRIO featuring JUKI VÄLIPAKKA

Juki Välipakka – laulu
Janne Maarala – piano
Sampo Tiittanen – basso
Thomas Törnroos - rummut

Tämä kokoonpano, jossa Janne Maarala Trio yhdisti voimansa laulaja Juki Välipakan kanssa, perustetiin vuonna 2009. Yhtyeen ohjelmistossa on laaja valikoima mm. Nat King Colen ja Frank Sinatran tutuksi tekemiä jazzstandardeja. Yhtyeen tulkinnat nojautuvat vahvaan jazzperinteeseen mutta ovat samalla kekseliäitä ja persoonallisia.

Juki Välipakka on valittu Suomen parhaaksi miespuoliseksi jazzlaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä vuosina 1996-1999, 2001-2003 sekä 2006-2007. Pianisti Janne Maaralan soitto on virtuoottista, monipuolista ja luovaa. Vahvan svengin yhtyeessä takaa komppipari basisti Sampo Tiittanen ja rumpali Thomas Törnroos.

Lokakuussa 2014 yhtyeeltä ilmestyi uusi albumi Swinging Standards, joka sisältää musiikkia lähes 2 tuntia 40 minuuttia. Tupla-cd on harvinaisuus suomalaisessa jazzelämässä, sillä se koostuu jazzstandardeista, on taltioitu livenä neljässä konsertissa ja sen solistina on miesjazzlaulaja.

Liput: 23 € /ilta, S-etukortilla 40 €/pe ja la (norm. 46 €)

Keikat samana päivänä kaupungissa koli

Koli JazzKolin kirkko, koli16.1. Klo 14:00

keikka

JUHANI AALTONEN – JOHANNA IIVANAINEN – MIKKO IIVANAINEN TRIO

Luonnollisuudellaan ja sielukkuudellaan vangitseva laulajatar Johanna Iivanainen ja mielikuvituksekkaasti, rikkaalla väripaletilla maalaava kitaristi Mikko Iivanainen ovat esiintyneet duona jo vuodesta 1996 monipuolisella ohjelmistolla. Kirkkokonserteissa pääpaino on ollut Johannan herkissä omissa lauluissa ja mukana on ollut myös molemmille tärkeitä hengellisiä lauluja. Nyt duo saa mukaansa tenorisaksofonin ja huilun mestarin Juhani Aaltosen, mikä tuo lauluihin uutta, ainutlaatuista syvyyttä. Kuulijaa odottaa herkän lyyrinen ja rauhoittava musiikkimatka. 

Liput 20 €/ 15 €/ 10 €, ennakkomyynti Levyeskoista (Joensuu) ja Tiketistä.

Koli JazzHotelli Koli, koli16.1. Klo 17:00

keikka

Klo: 17:00, Hotelli Koli

FRIM-FRAM
Sirpa Suomalainen – saksofonit, laulu
Juki Välipakka – kitara, laulu

Frim-Fram Duon muodostavat saksofonisti/laulaja Sirpa Suomalainen ja kitaristi/laulaja Juki Välipakka. Yhtyeen ohjelmisto koostuu perinteisestä jazzbluesista, rhythm’n bluesista, delta-bluesista ja jazzstandardeista, jotka on sovitettu pienen yhtyeen suoritustapaan, perinteitä kunnioittaen.

Jazzrytmit -verkkolehti (www.jazzrytmit.com) arvioi yhtyettä näin: ”Klassikot heräsivät uudella tavalla henkiin; Frim-Framilla on taitoa, arvostelukykyä ja myös kehittynyt maku. Kaikkea voidaan sovittaa minimalistiseen konseptiin, ja samalla lookiin soivasti: Sidney Bechetin ”Petite Fleur”, Cole Porterin I’ve got you under my skin, Louis Jordanin omintakeinen kieliharjoittelu (Is you is or is you ain’t my baby) ja Little Walterin bluesharppu (Just your fool) – vain muutamia kohokohtia mainiten. Blues- ja jazzballadeissa Jukin miehekäs ja tumma ääni pääsi parhaiten oikeuksiinsa.”

Juki Välipakka on valittu Jazzrytmien kriitikkoäänestyksessä jo yhdeksän kertaa Suomen parhaaksi miesjazzlaulajaksi, ja hän on saanut lehdistöltä kiittävää kritiikkiä mm. esiintymisistään mm. Ad Lib Quintet:in, Heikki Sarmannon ja The Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa.Sirpa Suomalainen on myös monipuolinen muusikko, jonka instrumentteja ovat tenori- ja alttosaksofonit, huilu ja alttohuilu.

Ilmoita keikka

Tammikuu 2016
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat