Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Teemu Åkerblom Quartet,Putte's Bar & Pizza, helsinki18.9. Klo 22:00

keikka

Teemu Åkerblom Quartet julkaisee odotetun debyyttialbuminsa 18.9.2015. Levynjulkaisukeikalla nähdään kvartetin lisäksi myös levyllä vieraileva Verneri Pohjola.

Teemu Åkerblom Quartetin ohella Putte's Jazz Business-bailuissa levyjä soittavat loistavat DJt Heikki H, Pierre Ringwald ja Teemu Åkerblom.

Teemu Åkerblom - basso
Mikko Arlin - rummut
Max Zenger - alttosaksofoni & huilu
Ville Vannemaa - tenorisaksofoni
+ Verneri Pohjola - trumpetti

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Papa Albert Jazz ClubPapa Albert, helsinki18.9. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

Ville-Veikko Niemelä - laulu
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30.
Keikka alkaa klo 20. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Dunkel on Brecker // UMO with Michael Brecker: Live in Helsinki 1995 -levyjulkaisukonserttiSavoy-teatteri, helsinki18.9. Klo 19:00

keikka

Dunkel on Brecker // UMO with Michael Brecker: Live in Helsinki 1995 -levynjulkaisukonsertti

UMOn ja edesmenneen saksofonistilegenda Michael Breckerin Live in Helsinki 1995 -levyn julkaisukonsertti pidetään Savoy-teatterissa 18. syyskuuta.

UMO with Michael Brecker: Live in Helsinki 1995 on taltioitu juuri avatulla Royal Cotton Clubilla Helsingissä lokakuussa 1995. Albumi on ensimmäinen Ylen arkistoista julkaistava UMO-levy kansainvälisen solistin kanssa. Samalla se on ensimmäinen livelevy Breckeriltä big bandin kanssa.

Savoy-teatterissa konsertin solistina on tenorisaksofonisti Manuel Dunkel, joka vain 24-vuotiaana, juuri UMOssa aloittaneena nuorukaisena yltyi Royal Cotton Clubin konsertissa hurjaan ja äänitteellekin päätyneeseen battleen ihailemansa Breckerin kanssa.

Levynjulkaisukonsertissa, kuten levylläkin, kuullaan Michael Breckerin, Horace Silverin, Vince Mendozan ja Kirmo Lintisen sävellyksiä bebopista funkin kautta balladeihin.

Manuel Dunkel (s. 1971) on yksi Suomen arvostetuimmista tenorisaksofonisteista. UMOn riveissä vuodesta 1994 soittaneen Dunkelin soiton tunnuspiirteitä ovat mm. vivahteikas saksofonisoundi sekä hienostunut melodiakäsitys. Hän on esiintynyt mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan ja Kenny Wheelerin kanssa sekä soittanut lukuisissa kotimaisissa yhtyeissä, kuten Jukka Perkon Hurmio-orkesterissa ja Espoo Big Bandissa. Omalla Manuel Dunkel Quartetillaan hän on konsertoinut mm. Belgiassa ja Ranskassa ja lisäksi esiintynyt solistina mm. Japanissa, Ruotsissa ja Turkissa. Viisi omaa levyä julkaissut Dunkel palkittiin Suomen Jazzliiton myöntämällä Yrjö-palkinnolla 2011.

Michael Brecker (1949–2007) yhdysvaltalainen, 15 Grammy-palkintoa voittanut tenorisaksofonisti, joka kuoli leukemiaan vain 57-vuotiaana. Hän levytti parikymmentä levyä omalla nimellään ja veljensä, trumpetisti Randy Breckerin kanssa Brecker Brothers -yhtyeellä, ja on sessiomuusikkona mukana sadoilla albumeilla. Brecker soitti lähes kaikkien musiikkimaailman huippujen kanssa Frank Zappasta James Browniin, Charles Mingukseen, Donald Fageniin ja Herbie Hancockiin.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 28 € / 24 € / 14 €. Voit ostaa Lippupalvelun kautta myös levyn hintaan 20 €. Levy toimitetaan 17.9.