Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 28.6.

helsinki

Vija / Jakobsson / Åkerblom / Luukkonen,Ravintola Merimakasiini, helsinki28.6. Klo 14:00

keikka

Mahtavaa merihenkistä ruokaa, kylmää juomaa ja soulia ja jazzia! Smoothisti groovaillen Kadi Vijan, Mikael Jakobssonin, Teemu Åkerblomin ja Ville Luukkosen huippuyhtye johdattelee yleisön chilleimpään sunnuntai-iltapäivään ikinä!

Kadi Vija - laulu
Mikael Jakobsson - piano
Teemu Åkerblom - basso
Ville Luukkonen - rummut

 

järvenpää

Puistoblues 2015,Järvenpää, järvenpää28.6.

keikka

Puistoblues Järvenpäässä 24.-28.6.2015.

Tarkemmat tiedot esiintyjistä ja ohjelmasta: http://www.puistoblues.fi/

BLUESKLUBI POOL
Silliblues
Liput 10 euroa + eteispalvelumaksu
Esiintyjätieto ilmoitetaan myöhemmin

savitaipale

Savitaipale Soi: Panu Savolainen Solo,Savitaipaleen kirkko, savitaipale28.6. Klo 14:00

keikka

Savitaipale Soi 28.6. / Savitaipaleen kirkko klo 14.00
Liput 15 € / Yhteislippu kumpaankin sunnuntain kirkkokonserttiin 35 €
S-Etukortilla yhteislippu etukäteen ostettuna 32 €
(Vain Lappeenrannan ja Imatran Prismoista)

Panu Savolainen, soolovibrafoni

Jo 20-vuotiaana Pori Jazzin Vuoden taiteilija -arvonimen saanut nuori lyömäsoitinvelho Panu Savolainen (1990) kuuluu suomalaisen jazz-musiikin tämän hetken ehdottomasti kysytyimpiin nimiin. Hänen johtamansa HERD-trio on voittanut mm. pääpalkinnon hollantilaisen North Sea Jazz -festivaalin European Jazz Competition -yhtyekilpailussa kesällä 2011, mutta vibrafonisti on ehtinyt vaikuttaa lisäksi yhteistyössä Peter Erskinen, Bobby Hutchersonin, Cedar Waltonin, Jukkis Uotilan, UMO:n ja Sinfonia Lahden kanssa.

Savolainen tunnetaan ennen kaikkea erityisestä kyvystään tuoda oma henkilökohtainen soittotyylinsä ja laaja musiikillinen skaalansa kulloinkin vallitsevaan soittotilanteeseen.

Savolainen on alun perin klassinen muusikko, joka osin Bachin sooloviulusonaattien sekä -partitoiden ympärille rakentuvassa konsertissaan osoittaa, miten häilyviä voivatkaan musiikilliset raja-aidat olla.

Konsertissa kuullaan rohkeaan improvisaatioon ja muun muassa klassisiin lainasävelmiin nojaavaa uutta musiikkia: tarjolla on konstailematonta melodian käsittelyä ja teknistä hienostuneisuutta, mutta aina musiikin ehdoilla toteutettuna.

Savitaipaleen kirkon komeassa akustiikassa upeasti soiva vibrafoni luo sunnuntain musiikkihetkeen ylevän, rauhoittavan tunnelman. Vuoden ehdoton merkkitapaus!

Savitaipale Soi: Ilmiliekki Quartet feat. Emma Salokoski,Savitaipaleen kirkko, savitaipale28.6. Klo 16:00

keikka

Savitaipale Soi 28.6. / Savitaipaleen kirkko klo 16.00
Liput 25 € / Yhteislippu kumpaankin sunnuntain kirkkokonserttiin 35 €
S-Etukortilla yhteislippu etukäteen ostettuna 32 €
(Vain Lappeenrannan ja Imatran Prismoista)

Emma Salokoski, laulu
Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano
Antti Lötjönen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Kotimainen huippukokoonpano Ilmiliekki Quartet saa Savitaipaleelle solistikseen upean ja monipuolisen laulaja Emma Salokosken. Salokosken ja Ilmiliekin yhdessä vuonna 2009 julkaisema levy Vi sålde våra hemman nousi nopeasti Suomen albumilistalla peräti sijalle 12. Tarjolla on musiikilliset raja-aidat rikkova, vertaansa vailla oleva elämys!

Vuonna 2006 naissolisti-Emmalla palkittu Emma Salokoski (1976) on yksi Suomen kysytyimmistä laulajista. Hän on uransa aikana tehnyt omien soolevyjensä lisäksi yhteistyötä myös muiden maamme eturivin muusikoitten ja yhtyeitten kanssa: Jukka Perko, Severi Pyysalo, Sakari Kukko, Sami Saari, Tuomo, Don Johnson Big Band, Giant Robot, Paleface… Salokoski on levyttänyt niin jazzia kuin lastenlaulujakin, ja levytykset ovat löytäneet tiensä Suomessa yli 50 000 kotiin.

Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän ehdottomiin kärkinimiin. Maamme kansainvälisesti menestyneimmistä jazzmuusikoista koostuva kvartetti on kerännyt runsaasti kiitosta sekä palkintoja voittamalla jo perustamisvuonnaan 2002 Pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun.

Vuonna 2004 yhtye nimettiin Finland Festivalsin nuoreksi taiteilijaksi, ja se sai myös kaikkien aikojen ensimmäisen Teosto-palkinnon. Se valittiin Jazzrytmit-lehden suomalaisten kriitikkojen vuotuisen yhtyeäänestyksen voittajaksi vuosina 2003–2006, ja toinen albumi Take it with me nousi brittiläisen The Observer -lehden vuoden 2007 parhaiden levyjen listalla sijalle 47.

Ilmiliekki Quartetin voima kumpuaa hienostuneesta ja äärimmilleen yhteenhioutuneesta ensemble-työskentelystä. Se synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia, joka koskettaa yli musiikillisten ja maantieteellisten rajojen.

” – Vi sålde våra hemman on vaikuttava kokonaisuus.” - Mikko Siltanen, Keskisuomalainen 4.9.2009

” – Ilmiliekin taustat vievät kansanlaulut lähelle taidemusiikin rajaa. Kvartetin fraasien ja dynamiikan ymmärrys on Suomen mittakaavassa aivan omalla tasollaan.” - Oskari Onninen, Rumba 15/2009

tornio/haparanda

Kalottjazz & Blues 2015,Tornio/Haparanda, tornio/haparanda28.6. Klo 11:00

keikka

Kalottjazz & Blues Torniossa ja Haaparannassa.

SUNNUNTAI 28.6

Jazz Brunch 11.00 (Swe)
T Martin Band
Haparanda Stadshotell,
Brunch 150 kr (ilman brunssia 50 kr)

Jazz Club 18.00 (Fi)
The Sausages
Kerho Restaurant, Tornio, 8 e /70 kr

Näyttely
Aineen taidemuseon vuoden jazztaitelija

Lisätietoja ohjelmasta ja esiintyjistä:
http://www.kalottjazzblues.net/blogi/suomeksi/ohjelma-2015/
http://www.kalottjazzblues.net/blogi/suomeksi/esiintyjat-2014-2/