Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 23.6.

jyväskylä

Summer Jazz Club: Tuomas Paukku Trio & Valkia,Poppari, jyväskylä23.6. Klo 21:00

keikka

Jyväskylän jazzkansalle tarjoillaan taas monipuolisesti originaalimusiikkia, kun juhannuksenjälkeisenä tiistaina 23.6. Summer Jazz Clubilla esiintyy kaksi erilaista trioa. Paikallista osaamista edustavan Tuomas Paukku Trion jäsenille Poppari — ja entinen Jazz Bar — on tuttu jo yli kymmenen vuoden ajalta, kun taas Helsingistä vierailulle saapuvan Valkian nuorille muusikoille kyseessä on ensimmäinen kerta Popparin lavalla.

Jyväskyläläislähtöisistä muusikoista muodostuva Tuomas Paukku Trio esittää liiderinsä kirjoittamaa pohjoismaissävytteistä jazzmusiikkia. Paukku on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Kitaristilla on vahva palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta mutta helposti lähestyttävää musiikkia.

Tuomas Paukku Trio
Tuomas Paukku - kitara
Petri Jaakonaho - basso
Tomi Saikkonen - rummut

Paukku on opiskellut Tukholman Kungliga Musikhögskolanin jazzosastolla. Viime vuosina hänen aktiivisin kokoonpanonsa on ollut suomalais-ruotsalainen Tuomas Paukku Description, jonka debyyttilevy julkaistaan loppuvuodesta. Basisti Petri Jaakonaho on opiskellut mm. Sibelius-Akatemian jazzosastolla ja soittanut monien suomalaisten eturivin jazzartistien kanssa. Nykyisin jyväskyläläisenä paluumuuttajana Jaakonaho soittaa trion ohella myös rytmimusiikin saralla huomiota saaneessa Soul Valpio Bandissä. Viime vuosien aikana Tomi Saikkonen on soittanut jazzin ja rytmimusiikin saralla useissa eri kokoonpanoissa, joista aktiivisimmin ovat keikkailleet Kadi Quartet, Lauluyhtye Suora Lähetys, Soul Valpio Band, Aapo Heinonen Quintet, Antti Utriainen Trio ja Antti Utriainen Expansion. Saikkonen on esiintynyt kokoonpanojensa kanssa mm. Hollannissa, Norjassa, Ruotsissa, Virossa ja Latviassa, sekä useilla kotimaisilla festivaaleilla, kuten Provinssirock, Pori Jazz, Kalott Jazz, Rauma Jazz, Jazz-Espa ja Pipefest.

Valkia
Juho Valjakka - piano
Maria Lamminen - basso
Riku Sonkkanen - rummut

Pianisti Juho Valjakan, basisti Maria Lammisen sekä rumpali Riku Sonkkasen muodostama Valkia koostuu nuorista Pop&Jazz Konservatorion kasvateista, jotka ovat tälläkin kokoonpanolla kerenneet keikkailemaan ulkomaita myöten. Valkia esittää energisellä otteella omaa musiikkiaan, jossa kuluu amerikkalaisen ja pohjoismaisen jazztradition lisäksi Valjakan vahva klassisen musiikin tuntemus; pianisti on nuoresta iästään huolimatta tehnyt jazzpianon täysvertaisena kumppanina uraa myös klassisena huilistina. Suomijazzin tulevan sukupolven soitosta huokuu ilo ja energia, jotka varmasti tarttuvat myös kuulijaan. Mikä olisikaan Valkialle sopivampi keikkapaikka kuin Poppari, josta ennenkin niin monet Suomijazzin huippunimet ovat ponnistaneet maailmanmaineeseen!

Summer Jazz Club: Tuomas Paukku Trio & Valkia
23.6.2015 @ Ravintola Poppari, Jyväskylä
Ensimmäinen bändi aloittaa kello 21.00
Liput 8/5 euroa (opiskelijat, eläkeläiset)

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa.
Lisätietoja: Antti Lähdesmäki / 050 3020697