Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Savitaipale Soi: Tiempo Habana,Hakamäki, savitaipale27.6. Klo 17:00

keikka

Savitaipale Soi 27.6. / Hakamäki Open Air klo 17.00
Ranneke alueelle 25 € / Alle 13-vuotiaat vanhempien seurassa maksutta.

Alexander Bravo, laulu
Daniel Baró, laulu
Pablo Contino, laulu
Andres Mena, pasuuna
Sami Pöyhönen, trumpetti
Erno Tiittanen, trumpetti
Sami Lehto, timbales
Mika Rytkönen, conga
Norge Sanchez, bongo
Arto Huhtanen, piano
Juhani Lampuoti, basso

Nyt jos koska on aika siirtää kellot Havannan aikaan, sillä tämän pääosin Suomessa asuvista kuubalaisista muusikoista koostuvan yli 10-henkisen yhtyeen hillitön energia ei jätä ketään kylmäksi! Vuonna 2013 perustettu yhtye soittaa kuubalaiseen moderniin timba-tyyliin tanssittavaa salsaa, merengueta sekä perinteistä sonia.

Jos Manolito y su Trabuco, Pupy y los que Son Son, Adalberto Alvarez y su Son, La Barriada tai Issac Delgado vievät sinulta jalat alta, olet tulossa oikeaan paikkaan! Yhtyeen ohjelmistoa riittää tiukoista klassikkokappaleista myös svengaavaan omaan tuotantoon.

Yhtyeen suomalaiset muusikot ovat soittaneet salsaa ja sonia jo yli parikymmentä vuotta maamme johtavissa kokoonpanoissa kuten conjunto C.H.A., Tumbao Picante, Son Sabroson, Septeto Son ja Julio Romero y su Ritmo Latino.

Kuubalaiset jäsenet ovat puolestaan vaikuttaneet sellaisissa kokoonpanoissa kuten Rumba a Habana, Odelkis Reve, Son de Cuba, Tembaché, 5pa’son, Bakuleyé, Lázaro Rosabal y su Banda Tropical, conjunto Lira Matancera, Orquesta La Yunfa ja Linea Habierta.

¡Salsa para bailar, por favor – tervetuloa tanssimaan!

HUOM! Lisää salsaa on tarjolla myöhemmin illalla ravintola Sahramissa, jossa tunnelman takaavat Salsa Descarga sekä DJ Papá Montero!

Keikat samana päivänä kaupungissa savitaipale

Timo Lassy Band feat. Johanna FörstiHakamäki, savitaipale27.6. Klo 15:00

keikka

Savitaipale Soi 27.6. / Hakamäki Open Air klo 15.00
Ranneke alueelle 25 € / Alle 13-vuotiaat vanhempien seurassa maksutta.

Timo Lassy, saksofoni
Georgios Kontrafouris, koskettimet
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut
Abdissa ”Mamba” Assefa, perkussiot
Johanna Försti, laulu

Arvostetun amerikkalaisen Down Beat -jazzlehden ”nousevaksi tähdeksi” ylistämä saksofonisti Timo Lassy sekä hänen loistavia kritiikkejä ympäri maailman kerännyt kvintettinsä saa Savitaipaleelle solistikseen kotimaisen tummasävyisen soul-musiikin kirkkaimman tähden, upeaäänisen Johanna Förstin!

Timo Lassy (1974) on uransa aikana vaikuttanut monessa laajaa kansainvälistä kiinnostusta herättäneessä yhtyeessä, kuten U-Street All Stars, Five Corners Quintet ja Jo Stance, mutta on siinä sivussa ehtinyt tehdä myös kolme mainiosti menestynyttä soololevyä. Saksofonistin johtama unelmakokoonpano kirvoitti taannoin brittilaisen UK Sunday Times -lehden kriitikolta arvion ”one of Europe’s sharpest bands”.

Hieman vahingossa laulajanuransa Jyväskylän yliopiston musiikkitieteellisessä aloittaneesta Johanna Förstistä (1974) on kuin varkain kasvanut maamme mustan rytmimusiikin valovoimaisin tulkki. Vaikka tie on vienyt aina Presidentinlinnan juhlista Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, ovat 60-luvun soul ja rhythm & blues edelleen lähinnä laulajan sydäntä. Monipuolinen ja upeaääninen laulaja ei takuulla jätä ketään kylmäksi, olipa sitten kyseessä intiimi tilaisuus tai iso konsertti!

” – Förstissä on nimenomaan sitä vanhan koulukunnan soul-riemua, hän on soul-shouter klassiseen Aretha Franklin -tyyliin. Laulaja laittaa kaiken energiansa peliin, paisuttelee ja innostaa yleisön välilauluihin, vetää porukat hikiseen tanssiin.” - Pentti Ronkanen, Keskisuomalainen 22.9.2012

” – Enpä silti usko koskaan kuulleeni yhtä lumoavaa esitystä kappaleesta What a Wonderful World –– Försti vältti kaikki mahdolliset kliseet, ja näennäisen kepeyden keskellä tuntui kuin koko mustan soul-musiikin perinne olisi hetken aikaa puhunut hänen äänellään.” - Mika Terho, Etelä-Saimaa 30.6.2012

Savitaipale Soi: The Northern GovernorsHakamäki, savitaipale27.6. Klo 19:00

keikka

Savitaipale Soi 27.6. / Hakamäki Open Air klo 19.00
Ranneke alueelle 25 € / Alle 13-vuotiaat vanhempien seurassa maksutta.

Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti, laulu
Petteri Sariola, kitara, laulu
Osmo Ikonen, basso, laulu
Mikael Myrskog, koskettimet
Jyri Sariola, rummut
Linda Fredriksson, saksofonit
Jay Kortehisto, pasuuna, laulu
Heini Ikonen, taustalaulu
Hilkka Louhivuori, taustalaulu
Joonas Kaikko, perkussiot

The Northern Governors on kotimaisen jazz- ja soulmusiikin huipuista koottu todellinen tähtikentällinen, jonka jäseniä yhdistää vankka kokemus sekä intohimo rytmimusiikkiin. Useissa eri yhtyeissä vaikuttavien jäsenten yhteisestä jamittelusta kasvaneen kokoonpanon debyyttialbumi ”This is The Northern Governors” julkaistiin vuonna 2012 suoraan legendaariselle Blue Note -levymerkille.

Monet yhtyeen jäsenistä ovat myös Pokelan kuulua musiikkisukua. Yhtyeen johtaja, trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori esiintyi serkkunsa, basisti ja multi-instrumentalisti Osmo Ikosen kanssa ensimmäistä kertaa jo kuusivuotiaana – tuolloin vielä tosin tiernapoikana.

Viime syksynä Kiinan Macaolla kolmannen sijan yli 180 bändin kansainvälisestä yhtyekilpailusta napanneella The Northern Governorsin uusi levy ilmestyi parahiksi tahdittamaan myös keikkaa Savitaipaleella. Tämä on yhtye, joka on vain kerta kaikkiaan pakko kuulla elävänä!

”– Suuresti soivassa, lähinnä verisukulaisista kootussa yhtyeessä on runsaasti solistisia voimavaroja, jotka ovat ennen kaikkea komean kokonaisuuden palveluksessa.”- Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 2.4.2012

”– Halusin perustaa yhtyeen, joka saa ihmiset tanssimaan ja jonka musiikillinen pääpaino olisi rytmimusiikissa, mutta musiikin tulisi olla itse sävellettyä tai yhtyeen jäsenten kappaleita. Aiemmat jazzyhtyeeni saivat ihmiset tanssimaan mielen tasolla, mutta eivät fyysisesti. The Northern Governors muutti tämän.”- Jorma Kalevi Louhivuori, Teostory 8.10.2014

Savitaipale Soi: Z League - Music of Monica ZetterlundRavintola Burger Heaven, savitaipale27.6. Klo 20:00

keikka

Savitaipale Soi 27.6. / Ravintola Burger Heaven klo 19.00 / Showtime klo 20.00
Liput 12 € / 10 € ennakkoon S-etukortilla Lappeenrannan ja Imatran Prismoista
Varaathan pöytäsi numerosta 044-733 5337!

Susanna Eronen, laulu
Ari Jokelainen, saksofoni
Teemu Mattsson, trumpetti
Jari Kanninen, piano
Teemu Keränen, basso
Teemu Eronen, rummut

Nuorten kotimaisten eturivin jazz-muusikkojen tribuutti on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen lahjakkaimmista ruotsalaisista jazz-laulajista – upealle Monica Zetterlundille!

Kriitikko Pertti Avola arvioi tulipalossa kymmenen vuotta sitten traagisesti menehtyneen laulajan kansainvälisen läpimurtolevyn, vuonna 1964 ilmestyneen Waltz for Debby -albumin olevan edelleen hienoimpia Ruotsissa koskaan tehtyjä jazz-levyjä.

Illan klubikonsertti on tyylikäs ja monipuolinen katsaus Monica Zetterlundin uran huippuhetkiin, ja sen mittaan kuullaan mm. Zetterlundin yhdessä amerikkalaisen Bill Evansin trion kanssa levyttämiä jazz-standardeja sekä toisaalta suurimpia ruotsinkielisiä hittejä alkuperäisversioille uskollisina.

Laulaja Susanna Erosen kaunis ääni ja sävykkäät tulkinnat kuljettavat kuulijaa herkistä tunnelmista kohtalokkaampiin sävyihin. Laulujen tarinoissa pilkahtelee ilo ja suru – koko elämän kirjo!

HUOM! Varaathan pöytäsi numerosta 044-7335 337!

Savitaipale Soi: Salsa Descarga + DJ Papá MonteroRavintola Sahrami, savitaipale27.6. Klo 21:00

keikka

Savitaipale Soi 27.6. / Ravintola Sahrami klo 21.00
Liput 7 €

Salsajamit Savitaipaleella!

Salsajamit Savitaipaleen kesäyössä! Tule, koe ja näe, miten tiivis tunnelma lähtee käyntiin kuin taikaiskusta kuubalais-suomalaisen Tiempo Habana -yhtyeen muusikoiden tiukkaakin tiukemman jamiporukan noustessa lavalle! Kuubalaisten klassikoiden seassa saatetaan kuulla myös bachatan, merenguen ja kenties reggaetoninkin rytmejä – aina mielialasta riippuen.

Iltaa tahdittamassa on myös kuubalaisen musiikin todellinen suurlähettiläs, omaa kuubalaisen musiikin radio-ohjelmaansa jo vuodesta 1987 vetänyt Risto ”Papá Montero” Vuorimies!

Tähän et tarvitse nuotteja – annat vain tunteen viedä!

HUOM! Jamit loppuvat noin klo 00.30

Savitaipale Soi: Rusty CrowRavintola Piilipuu, savitaipale27.6. Klo 21:00

keikka

Savitaipale Soi 27.6. / Ravintola Piilipuu klo 21.00
Liput 7 €

Marko Hyppänen, laulu
Pasi Kontio, kitara
Jouska Limingoja, basso
Pave Staven, rummut

Turhaa meteliä itsestään pitämättä on tämä raskaampienkin sävyjen äärellä mainiosti viihtyvä kokoonpano noussut kuin vaivihkaa akustisen bluesin ja roots-musiikin Etelä-Karjalan ehdottomaksi ykkösbändiksi!

Kun pitkän illan väännön päätteeksi yleisö edelleen tahtoo vain lisää, on sinun tultava itse kuulemaan, mistä on kyse!