Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz’n Jam: Manuel Dunkel Quartet,Malmitalo, helsinki24.5. Klo 17:00

keikka

Kvartetti esittää melodista ja intensiivistä jazzmusiikkia modernilla otteella. Yhtyeen vahvuus on svengaavassa ja luovassa yhteissoitossa. Ohjelmisto koostuu pääosin Dunkelin sävellyksistä, joissa yhdistyvät modernit sävyt ja melodinen selkeys. Yhtyeen kokeneet ja virtuoosiset muusikot hyödyntävät luontevasti jazzin perinnettä ja kukin persoonallisella äänellään. Dunkel on esiintynyt kvartettinsa kanssa useilla kiertueilla Suomessa sekä jazzfestivaaleilla kotimaan lisäksi Belgiassa, Kreikassa, Marokossa, Ranskassa, Ruotsissa, Serbiassa ja Virossa.

Manuel Dunkel – tenori- ja sopraanosaksofoni, Alexi Tuomarila – piano, Antti Lötjönen – basso ja Teppo Mäkynen – rummut

Sarjan taiteellinen johtaja Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

UMO – Helsinki – CotonouMaailma kylässä -festivaali, helsinki24.5. Klo 12:45

keikka

Tänä vuonna 40. juhlavuottaan viettävä UMO astuu oman jazz-ruisleipänsä ulkopuolelle lyöttäytymällä yhteen suomalais-beniniläisen Helsinki-Cotonou Ensemblen säveltäjäkaksikon kanssa. Luvassa on menevää funkjazzia ja afrobeat-rytmejä.

Helsinki-Cotonou Ensemble on yleensä kahdeksanmiehisenä kokoonpanona nähtävä yhtye, jonka luotsikaksikko, helsinkiläinen kitaristi Janne Halonen ja beniniläinen lyömäsoittaja-laulaja Nöel Saïzonou liittyvät UMOn vahvuuteen kesällä 2015. Yhteistyö saa ensi-iltansa Maailma Kylässä -festivaalilla.

Saïzonoun ja Halosen säveltämä musiikki on yhdistelmä beniniläisiä Voodoo-uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia ja funkia, joka on nyt sovitettu isolle, 18-miehiselle orkesterille.
– Yhteistyö UMOn kanssa tuo Helsinki-Cotonou Ensemblelle pakillisen työkaluja, joilla musiikkimme saa jälleen yhden uuden ulottuvuuden. Helsinki-Cotonoun musiikki taas tuo UMOlle uudenlaisia, orkesterilta harvemmin kuultuja rytmejä, UMOn kitaristinakin usein vieraillut Janne Halonen kertoo.
– Minua polttelee erityisesti päästä kokeilemaan beniniläisen brass band -soundin sovittamista Helsinki-Cotonou Ensemblelle kirjoitettuun musiikkiin. UMOn kanssa tämä on vihdoin mahdollista, ja musiikkimme jazz-ulottuvuudet pääsevät hienosti esiin, Halonen iloitsee.

Ranskan entisessä siirtokunnassa Beninissä on paljon puhallinsoittajia ja -orkestereita, eikä ihme, sillä musiikki on läsnä kaikkialla niin arkena kuin juhlassa. Ranskalaisisäntien lähtiessä Beninistä sen itsenäistyessä 1960, he jättivät maahan paljon erityisesti puhallinsoittimia sekä vuosikymmenien varrella paikallisille opettamansa eurooppalaiset soundit. Niihin sekoittuneet afro- ja voodoo-rytmit ovat luoneet Beniniin vahvan brass band -tradition. Tradition tunnetuimpia edustajia maan ulkopuolella ovat viime vuosina olleet Gangbe Brass Band ja Fanfare Eyo’nlé.

Vapaa pääsy!