Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 22.5.

helsinki

Eila Pellinen – Kansainvälistä Suomi-jazzia,Malmitalo, helsinki22.5. Klo 19:00

Riku Niemi Cool Mambo (www)

RNO – Easy Listening -konsertti. Kansainvälisen jazz-iskelmän suomalaislegendan tunnetuksi tekemiä säveliä esittää Riku Niemi Cool Mambo solistivieraanaan Annimaria Rinne.

Liput 15 €
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1

John's Johns,Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki22.5. Klo 21:00

keikka

John's Johns on tribuutti-ilta, joka omistetaan ja pyhitetään pianisti/säveltä/sovittaja Jarmo Savolaisen muistolle sekä hänen sävellyksilleen.

Tribuutti-illan soittajat:

Markku Ounaskari - rummut
Warre Vartiainen - kitara
Mikko Karjalainen - trumpetti
Timo Hirvonen - basso
Sonny Heinilä - saksofoni

Jarmo Savolainen (24. toukokuuta 1961 Iisalmi – 11. kesäkuuta 2009 Helsinki) oli suomalainen jazz-pianisti, kosketinsoittaja ja säveltäjä. Hän oli yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista jazzmuusikoista

Jarmo Savolainen opiskeli Kuopion konservatoriossa 1977–1979. Hän omaksui vaikutteita Chick Corealta ja Keith Jarrettilta. Savolainen opiskeli myös Bostonissa Berklee College of Musicissa, mikä kypsytti hänet lopullisesti valitsemaan jazzmuusikon uran.

Savolainen tunnettiin jazzsäveltäjänä erilaisille kokoonpanoille soolopianosta big band -musiikkiin. Hän on myös säveltänyt musiikkia näyttämöille, tanssiryhmille, televisio-ohjelmiin ja elokuviin.

Muusikkona Savolainen esiintyi monipuolisissa kokoonpanoissa rock-musiikista nykymusiikkiin. Hän esiintyi muun muassa The Baltic Quartetissa, Espoo Big Bandissa, UMO Jazz Orchestrassa sekä Pekka Pohjolan yhtyeessä. Hän levytti ensimmäisen sooloalbuminsa New Yorkissa hollantilaiselle Timeless-levymerkille, minkä jälkeen seurasi kolme kansainväliseen levitykseen päässyttä albumia hollantilaiselle A-records-levymerkille. Hän oli myös mukana kymmenillä levytyksillä muusikkona ja säveltäjänä.

Liput 15/10 € Tiketistä tai ovelta.

 

Kokko Quartet feat. Ricardo Padilla,Ravintola Allotria, Hämeentie 68, helsinki22.5. Klo 20:00

Kokko Quartet

(+ Ricardo Padilla)
keikka

Kokko Quartetin musiikki soljuu keveästi yli genrerajojen, tärkeimmät vaikutteet siihen on saatu skandinaavisesta jazzista ja maailmanmusiikista. Kappaleissa kuullaan kaikuja niin intialaisesta ja arabimaiden musiikista kuin kuubalaisista rytmeistäkin. Sävellyksistä vastaavat pianisti Johanna Pitkänen, saksofonisti Kaisa Siirala sekä basisti Timo Tuppurainen. Tunnusomaista yhtyeelle on vapautunut ja myös leikkisä yhteissoitto.

Kokko Quartetin esikoisalbumi "Like a River" julkaistiin maaliskuussa 2013, samana vuonna yhtye esiintyi sekä Saksassa että Tsekeissä. Allotrian konsertissa Kokko Quartet esiintyy yhdessä perkussionisti Ricardo Padillan kanssa, jolloin perinteisen jazzkvartettikokoonpanon rinnalla soivat eksoottiset perkussiosoittimet Latinalaisesta Amerikasta ja Välimeren alueelta.

Kaisa Siirala - saksofonit, huilu, bansuri-huilu

Johanna Pitkänen - piano, koskettimet

Timo Tuppurainen - basso

Risto Takala - rummut

Ricardo Padilla - perkussiot

Liput 10/8 € Lippu- ja pöytävaraukset: 050 579 1400, info@allotria.fi

www.kokkoquartet.com

 

kerava

Kerava Jazz: Sarastus,Keravan kirkko, Papintie 2, kerava22.5. Klo 20:00

keikka

Sarastus on alkavan päivän kajo, lupaus valosta, toivosta ja uuden alusta pimeyden jälkeen.

Sarastuksen muodostaa kolme eritaustaista muusikkoa: Kristiina Olanto (s. 1969) syntyi karjalaiseen musiikkiperheeseen. Hänen vanhempansa olivat esiintyviä taiteilijoita ja Kristiina esiintyi heidän kanssaan pienestä pitäen. Niinpä tie johtikin myöhemmin laulu- ja musiikkiteatteriopintojen pariin. Nykyään Kristiina on muuntautumiskykyinen artisti, joka esiintyy monipuolisilla ohjelmistoilla erilaisissa tilaisuuksissa kirkkokonserteista jazziltoihin. Kristiinan upeassa äänessa yhdistyvät läsnäolo ja sielukkuus. Hänellä on harvinaislaatuinen taito koskettaa kuulijaa.

Harri Taittosen soittimia ovat piano ja urut. Hän on saanut musiikillisen koulutuksensa Jyväskylän konservatoriossa sekä Oulunkylän pop-jazz -konservatoriossa. Julkaistuihin äänitteisiin kuuluvat mm. Q. Stonen, Erja Lyytisen, Helsinki Great Swing Big Bandin, Tuomo J Autio Zekoston, Sakari Löytyn ja Juki Välipakan kanssa tehdyt levytykset.

Jorma Tapion instrumentteja ovat altto- ja tenorisaksofoni, bassoklarinetti sekä erilaiset huilut. Vapaa improvisaatio ja erilaiset äänimaisemat ovat hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa. Tapio kuuluu ehdottomasti saksofonistien kärkijoukkoon Suomessa. Hän myös johtaa omaa Kaski -yhtyettään ja on uudelleen henkiinherätetyn Sound & Fury -yhtyeen kantavia voimia.

Sarastuksen ohjelmisto koostuu mm. negrospirituaaleista, virsistä, Duke Ellingtonin hengellisestä musiikista ja kansanlauluista. Yhdistävänä tekijänä kappaleissa on improvisaatio ja persoonallinen tulkinta. Jokainen esityskerta on ainutlaatuinen ja hetkessä syntynyt.

Kristiina Olanto, laulu
Harri Taittonen, piano
Jorma Tapio, saksofonit, huilut

Liput 10/5 €