Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 8.5.

helsinki

Jenny Robsonin jazz-ensemble,Black Box, Musiikkitalo, helsinki8.5. Klo 19:30

Jenny Robsonin vetämä jazz-lauluyhtye esiintyy.

Laulajat:

Riikka Keränen
Selma Savolainen
Karin Mäkiranta
Eleni Papalitsa

Bändi:

Arti Ikävalko, piano
Joonas Tuuri, basso
Sami Nummela, rummut

Sid Hille,Koko Jazz Club, helsinki8.5. Klo 21:00

keikka

Liput 15/10€

Sid Hillen sävellyksiä ja hetken viemää. Sid Hille Contemporary/Jazz Collective julkaisi esikoislevynsä syksyllä 2012 ja sai paljon kiitosta erinomaisen yhteissoiton, poikkeuksellisen soundin ja Hillen sävellysten vuoksi.

Konsertissa eistetään Hillen sävellyksiä erilaisille kokoonpanoille: kitara-piano-duona, jousikvartettina, kitara-jousikvartettina, piano-jousikvartettina ja kaikki soittimet yhdessä.

Luvassa on musiikkia, joka sijaitsee jazzin ja nykymusiikin rajamaastossa, missä kohtaavat tarkat, moniulotteiset sävellykset ja vapaa improvisaatio.

Teemu Viinikainen – kitara
Sid Hille – piano
Maija Linkola – viulu
Elina Viitasaari – viulu
Lotta Poijärvi – viola
Markus Hohti – sello
www.sidhille.com 

oulu

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Jarmo Saari Republic,45 Special, oulu8.5. Klo 19:00

keikka

Liput 10/8€

Jarmo Saari Republic on uusi superkokoonpano, joka pohjaa vahvasti ylistettyyn sooloprojektiin Jarmo Saari Soluun, jalostaen sen kokeellisia, lyyrisiä ja hypnoottisia sävyjä. Yli kolmessakymmenessä maassa ja yli sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari haaveili tästä dream teamista, jopa mahdottomasta kokoonpanosta jo kymmenen vuotta. Yhtyeen syntysanat lausuttiin vihdoin vuonna 2012, ja ensiesiintymisensä nämä ”valon soturit” tekivät marraskuussa 2013 Tampere Jazz Happeningissa.

Miles Davis ja Jimi Hendrix eivät aikanaan koskaan ehtineet toteuttaa ajatustaan yhteistyöstä, mutta onneksi Jarmo Saari Republic on tullut keskuuteemme paikkaamaan vastaavanlaisia vääryyksiä. Uuden kvartetin voima piilee sen monipuolisissa muusikoissa, dynaamisessa vuorovaikutuksessa ja persoonallisessa instrumentaatiossa. Yhtyeen jäsenet ovat toimineet poikkeuksellisen laaja-alaisesti Suomen musiikkikentällä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Jarmo Saari (s. 1970) on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hän on toteuttanut musiikillisia visioitaan sekä sooloproduktiossaan, että yhtyeissään Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL. Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla, pasuunalla ja lasiharpulla luoduista monikerroksellisista kollaaseista. Hän on tehnyt yhteistyötä muusikkona ja säveltäjänä mm. Jukka Perkon, Tero Saarinen Companyn, Anna-Mari Kähärän, Trilok Gurtun, Tapiolan kuoron, Pekka Kuusiston, Nils Landgrenin, Emma Salokosken, Felix Zengerin, Meta4 -jousikvartetin, UMO Jazz Orchestran, Mika Kaurismäen, Pepe Deluxen ja Tuomari Nurmion kanssa. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta.

Sami Kuoppamäki, Olavi Louhivuori ja Abdissa "Mamba" Assefa tunnetaan mm. yhtyeistä Kingston Wall, Oddarrang, Giant Robot, Kimmo Pohjonen, Fat Beat Sound System, Ilmiliekki, Tomasz Stanko, Nuspirit Helsinki, Tuomo, Anssi Tikanmäen Filmiorkesteri sekä Von Hertzen Brothers.

Miksi juuri nämä rumpalit, Jarmo Saari?
- Tämä maa on pullollaan huippurumpaleita, mutta kyllä tämä on juuri se dream team, jolla vihdoin kokeilimme hullua konseptia toissa vuonna. Sain isolta ystäväjoukolta 40-vuotislahjaksi Versoul-baritonikitaran ja kuulin Kuoppista ja Mambaa kahden setin voimalla juuri synttärijameissani 2010. Järkihän siinä meinasi lähteä kun heillä loksahti! Juurevan virtuoottinen Kuoppis ja sähäkän arvaamaton Olavi soittavat ihanan soljuvasti pienessä etunojassa ja värikylläisesti maadoittava Mamba koristelee sielukkaan kakun.

Jarmo Saari Republic julkaisee debyyttialbuminsa keväällä 2014. Julkaisijana levyllä toimii Rockadillo Records ja vierailijoina kuullaan ainakin Sam Huberia, Tommy Lindgreniä ja Rollarien fonisti Tim Riesiä.