Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 4.5.

helsinki

Verneri Pohjola - Aki Rissanen Duo,Herttoniemen kirkko, Hiihtomäentie 23, helsinki4.5. Klo 15:00

keikka

Trumpetisti Verneri Pohjola ja pianisti Aki Rissanen soittavat Herttoniemen kirkossa yhteisvastuun hyväksi.

porvoo

NYConnection,Old Train Station, porvoo4.5. Klo 19:00

keikka

Suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta israelilaispianisti Roy Assafista koostuva NYConnection nousee Koko Jazz Clubin lavalle esittämään tuoreen Urban Griot -albuminsa antimia. Uudella, 2.5. julkaistavalla albumilla jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Griot-perinnettä noudattaen "jazz-griotien" kappaleet perustuvat yhtyeen yhteisiin kokemuksiin ja tarinoihin.

Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille. Jussi Kannaste säestää saksofonillaan pianistin elkein. Pianisti Roy Assaf puolestaan jättää perinteisen pianokomppauksen vähemmälle pyrkien melodiseen ja rytmiseen dialogiin rumpali Jaska Lukkarisen kanssa. Kokonaisuuden nivoo yhteen basisti Antti Lötjönen. Albumi sisältää rohkeaa ja kokeellista ilmaisua niin soolona, duona, triona kuin täytenä kvartettina.

NYConnection juontaa juurensa nimensä mukaisesti New Yorkiin, missä Jaska Lukkarinen ja Roy Assaf kohtasivat vuonna 2007. Ensimmäinen levy Party Of Four julkaistiin Lukkarisen omalla Jaskaa-levymerkillä keväällä 2012. Royn ja Jaskan välinen vahva side lavalla ja sen ulkopuolella vie NYConnectionia eteenpäin täysverisenä yhtyeenä.

Albumi on kuunneltavissa Soundcloud-palvelussa: https://soundcloud.com/nyconnection 

Roy Assaf – piano

Jussi Kannaste – saksofoni

Jaska Lukkarinen – rummut

Antti Lötjönen – basso

www.nyconnection.net