Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

JazzHUG,Vin-Vin, helsinki29.1. Klo 19:00

keikka

Jazzyhtye Fredator soittaa kiertueensa Helsingin keikan tunnelmallisessa viinibaari Vin-Vinissä. Liskojazzin pyöritykseen uskaltautuu tällä kertaa myös legendaarinen vibrafonisti Severi Pyysalo.

Fredator - rummut
Jorma Kalevi Louhivuori - trumpetti
Joakim Berghäll - saksofoni
Severi Pyysalo - vibrafoni
Teemu Åkerblom - basso

Vapaa pääsy, hyvät viinit!

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Sibafest: Aikakaudet ja soundit kohtaavatCamerata, Musiikkitalo, helsinki29.1. Klo 21:00

keikka

Mia Simanaisen Ajaton-kvartetti yhdistää jazzlaulun sekä viola da gamban ja huilun herkän soinnin Moog-syntetisaattorin ehtymättömiin mahdollisuuksiin. Arvoituksellinen yhtye vie kuulijansa musiikilliselle retkelle ei-kenenkään maahan

Kesto: n. 50 min.

Mia Simanainen, laulu
Kari Heinilä, huilut
Kari Ikonen, Moog-syntetisaattori
Mikko Perkola, viola da gamba

Liput toimituskuluineen Lippupisteestä: 12,50 €

Sibafest 25.1.–1.2.2014
Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oma, joka toinen vuosi järjestettävä festivaali. Kevään 2014 festivaalin ohjelman on suunnitellut Gustav Djupsjöbacka.

www.sibafest.fi

Lisätietoja:
Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi

Saint Louis Blues and Beyond – UMO Plays Bob BrookmeyerMalmitalo, helsinki29.1. Klo 15:00

keikka

UMO syventyy tammikuun jazzmatineakonserteissaan säveltäjä ja sovittaja Bob Brookmeyerin (1929–2011) tuotantoon kapellimestari Kari Heinilän johdolla. Luvassa on ajattoman hienoa suuren orkesterin jazzmusiikkia eräältä alan tärkeimmistä suunnannäyttäjistä, jonka vaikutus kuuluu vahvana Maria Schneiderin, Kenny Wernerin ja Jim McNeelyn kaltaisten nykyhetken säveltäjähuippujen musiikissa.

Kansas Cityn kasvattina Brookmeyerin tyylissä voi vielä kuulla kaikuja Count Basien orkesterin rytmeistä, vaikka eteenpäin katsova kirjoittaja toki edusti jo seuraavaa sukupolvea. ”Brookmeyerillä oli aina tukevasti toinen jalka menneisyydessä ja toinen tulevaisuudessa”, kertoo konsertin kapellimestari Kari Heinilä. Perinteen jalostamisesta uusiin suuntiin kuullaan esimerkkejä, kun UMO soittaa Brookmeyerin omien sävellysten lisäksi sovituksia mm. sellaisista ikivihreistä standardeista, kuin Saint Louis Blues (W. C. Handy) ja Skylark (Hoagy Carmichael).

Harvinaista venttiilipasuunaa pääinstrumenttinaan soittanut Brookmeyer otti sävellys- ja sovitustyössään mielenkiintoisen kannan solistiseen improvisoimiseen. Siinä perinteinen ajatus sooloa soittavasta muusikosta ja häntä säestävästä orkesterista kääntyy päälaelleen. ”Soolo on Brookmeyerilla usein ikään kuin taustaa taustoille”, Heinilä selittää ja jatkaa: ”Sen sijaan, että improvisoitu soolo olisi irrallinen näytön paikka muusikolle, se palvelee itse sävellystä ja on orgaaninen osa sitä”.

Huom! Ennen konsertteja klo 13.15/14.15 järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuudet konserttitalojen kahvioissa. Yleisön kanssa keskustelemassa kapellimestari Kari Heinilä.

ElifantreeRytmihäiriöklubi, Ravintola Juttutupa, helsinki29.1. Klo 21:00

Elifantree

Anni Elif Egecioglu – laulu, kellopeli
Pauli Lyytinen – saksofoni, elektroniikka
Tatu Rönkkö – rummut