Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 18.12.

helsinki

Nuorisokoulutuksen jazzmatinea,Camerata, Musiikkitalo, helsinki18.12. Klo 18:00

keikka

Ohjelma julkaistaan noin kolme päivää ennen matineaa. Matineassa ei ole väliaikaa.

Vapaa sisäänpääsy jonotusjärjestyksessä niin kauan kuin paikkoja (239) riittää. Käynti Camerataan pääaulasta (3. krs) Kiasman puoleisesta päädystä, mistä portaat tai hissi alas ala-aulaan (1. krs).

Lisätietoja:
Tuottaja
Päivi Koivula
050 526 2034
paivi.koivula@siba.fi

Rytmihäiriöklubi,Ravintola Juttutupa, helsinki18.12. Klo 21:00

Electro GT


Mikko Hassinen – rummut, elektroniikka
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Aki Rissanen – kosketinsoittimet
Timo Kämäräinen – kitara
Lauri Porra – basso

 

Paula Jaakkola,Koko Jazz Club, helsinki18.12. Klo 21:00

Paula Jaakkola (www)

keikka

PAULA JAAKKOLA – Biografia

Suomalaissyntyisen Paula Jaakkolan musiikillinen ura muuttui ratkaisevasti, kun hän vuonna 1998 pääsi sisään jazzmusiikin linjalle New School Universityyn. Hän ehti kuitenkin vielä valmistua Helsingin yliopistosta, jotta voisi tarttua elämänsä tilaisuuteen ja muuttaa Isoon Omenaan syksyllä 1999. Valmistavina opintoina toimivat laulutunnit Helsingin Pop/Jazz-konservatoriossa. Paula asuu New Yorkissa edelleen.


New Yorkissa Paula muodosti rock/pop -bändin nimeltä Kaamos, joka soitti Paulan omia sävellyksiä New Yorkin klubeilla. New Yorkin suomalainen a capella –trio Akkapella lauloi suomalaisia kansanlauluja, ja muutaman vuoden kuluttua, vuonna 2004, se kehittyi yhtyeeksi nimeltä Kaiku, jossa Paula oli yksi vetäjistä, laulajista ja laulunkirjoittajista. Sävellykset saivat inspiraationsa suomalaisesta etnomusiikista, popista, jazzista ja maailman rytmeistä. Ryhmä esiintyi mm. Detroit Institute of the Arts –museossa, Celebrate Brooklyn –ulkoilmafestivaalissa, New Yorkin Symphony Space –konserttisalissa ja monilla New Yorkin klubeilla. Kaiku teki myös kiertueita USA:n keskilännessä, itärannikolla ja Kanadassa. Finlandia Foundation USA:ssa nimesi Kaikun “Vuoden 2006 Esiintyjäksi”, ja yhtye julkaisi kaksi kokomittaista levyä, v. 2006 ja 2010.


Jaakkola on toiminut musiikillisena johtajana, pianonsoittajana ja laulajana kolmen naisen kabaree-triossa nimeltä SkanDivas. Ryhmä on tuottanut kolme showta, jotka kaikki ovat olleet loppuunmyytyjä legendaarisessa, West Villagessa sijaitsevassa kabareeklubissa.


Jaakkola laulaa myös juuri julkaistun, Grammyn voittaneen tuottajan Kevin Mackien kokoelmalevyllä “Action Moves People”, jonka tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.
Paula Jaakkolan musiikillisen uran punaisena lankana on ollut hänen suomalainen taustansa sekä jalostunut pop-estetiikan taju. Jazzin, maailmanmusiikin ja suomalaisen sävelmaiseman jälkimainingeissa Paula on suunnannut katseensa singer-songwriter –tyyppiseen musiikkiperinteeseen. Kuulijat voivat nyt osallistua rehellisen intiimeihin konsertteihin, joissa Paulan koskettavien laulujen tekstit tutkiskelevat eksistentiaalisia teemoja rakkaudesta filosofisiin pohdintoihin. Sävelmaailma kumpuaa laajasta akustisesta pop-genrestä, vaikutteina aina Joni Mitchellistä Sara Bareillesiin, Suzanne Vegasta Regina Spektoriin.

Paula Jaakkola julkaisee omalla nimellään kokomittaisen debyyttilevynsä New Yorkissa loppusyksystä 2013.

Lisätietoa:
www.musicwithwings.com
www.facebook.com/paulaandmusic
www.twitter.com/paula_jaakkola