Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 5.12.

helsinki

jaZZanti-konsertti - Black Motor featuring Verneri Pohjola play Edward Vesala,Ravintola Laulumiehet, helsinki5.12. Klo 19:00

keikka

Black Motor ja Verneri Pohjola julkaisivat viime syksynä erinomaisen yhteislevynsä Rubidium, jossa oli mukana myös Edward Vesalan sävellys Kynnyspuulla. Nyt he jatkavat Vesalan sävelaarteiden parissa soittaen koko konsertin hänen sävellyksiään.

Verneri Pohjola - trumpetti, Sami Sippola - saksofonit, Ville Rauhala - kontrabasso, 
Simo Laihonen - rummut

Konsertti järjestetään yhteistyössä TUM Recordsin kanssa.

Konserttia tukee Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola
Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset,
työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €,
pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2.
(www.digelius.com)

Lisätiedot: www.helsinkijazz.fi

Jenny Robson Brazil Jazz Project,Koko Jazz Club, helsinki5.12. Klo 21:00

keikka

Yhtyeen esittämä musiikki on groovaavaa ja rytmikästä bossanovaa ja sambajazzia.
Ohjelmisto koostuu Robsonin sävellyksistä kuin myös brasilialaisista rytmimusiikin helmistä. Tämä on osittain uusi yhtye, joka jatkaa Jenny Robsonin Acoustic Bandin
jalanjälkiä vieden musiikkia edelleen keinuvampaan bossa novan samban
tunnelmaan. Robson julkaisi levyn ”Butterfly Life” 2006, jossa voidaan
jo kuulla tämän yhtyeen tyyliä kappaleessa ”Riddle With Utter Lies”.
Keväällä yhtyettä voi kuulla mm. Musiikkitalon klubilla maaliskuussa.

Jenny Robson – laulu
Sami Linna – kitara
Kari Ikonen – piano
Timo Hirvonen – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Liput 15 € / 10 €

joensuu

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Aili Ikonen & Tribute To Ella,Konservatorion sali, joensuu5.12. Klo 19:00

keikka

Tribute to Ella -yhtye esittää unohtumattoman Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita. Romanttisia balladeja, vauhdikkaita bebop-numeroita, lattaritunnelmia... Säveltäjät ovat kaikille tuttuja nimiä, kuten Duke Ellington, Cole Porter, George Gershwin. Lady Ellan musiikkia tulkitsee kuusihenkinen yhtye, keulakuvanaan upeaääninen laulajatar Aili Ikonen. Vuodesta 2008 keikkailleen orkesterin ohjelmisto on koottu monipuolisesti First Lady Of Songin pitkän uran varrelta. Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen.

Rytmisektion lisäksi orkesteriin tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Tribute to Ella on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen tunnetuimmista tulkitsijoista ja hänen rakastamalleen musiikille.
Tribute to Ella julkaisi debyyttialbuminsa huhtikuussa 2013 Fredriksson Musicille. Tämä Suomen ensimmäinen Fitzgeraldin tuotannolle omistettu levy sai mainiot arvostelut mm. Keskisuomalaisessa:
"Nuorten muusikoiden bändi svengaa rennosti ja autenttisen makuisesti, paitsi että näin hyvillä soundeilla ei sitä alkuperäistä Ellan aikakauden musiikkia levyltä päässyt koskaan kuulemaan. // Ikosen suurimpana vahvuutena on juuri tuo scattailu nopeissa tempoissa, ja muutamat loikat bebop-pohjaisten sävellysten puolelle ovat tässä mielessä erityisen vahvoja. Suomen rajojen sisältä on
turha lähteä vastaavaa lahjakkuutta etsimään."
- Pentti Ronkanen, KSML -

Aili Ikonen (s. 1982) on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Ikonen on toiminut mm. UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin solistina sekä laulanut Rajaton-lauluyhtyeen joulukiertueella vuonna 2010 Essi Wuorelan sijaisena. Aili johtaa omaa kokoonpanoaan Aili Ikonen Ensembleä sekä toimii laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana mm. yhtyeissä Kvalda, Korpi Ensemble ja Hereä.

Mikko Pellinen (s. 1983) tunnetaan vuonna 2010 debyyttialbuminsa julkaisseen Mikko Pellinen Mini Big Bandin nokkamiehenä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi pääaineenaan jazzsävellys Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Jazzin lisäksi Pellinen on säveltänyt musiikkia teatteriin, lyhytelokuviin ja tanssiesityksiin.

Aili Ikonen - laulu
Mikko Pellinen - basso, sovitukset
Janne Toivonen - trumpetti ja !yygelitorvi
William Suvanne - saksofonit ja huilu
Tuomas J Turunen - piano
Mikko Arlin - rummut
www.tributetoella.com