Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 14.12.

helsinki

Inside Jazz - taiteellinen luentokonserttisarja: Riitta Paakki, piano,Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki14.12. Klo 14:00

keikka

Tulevat jazztohtorit kohtaavat yleisön! Luentokonsertissa avataan jazzmusiikin mystiikkaa ja perinnettä soittaen ja luennoiden. Ohjaavana opettajana professori Jukkis Uotila.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Yhteistyössä Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Sibelius-Akatemian Kehittämiskeskus ja Koko Jazz Club.

Lisätietoja:
Jenny Robson
jenny.robson@siba.fi

 

We Jazz 2013 -brunssilla Siltasessa livenä esiintyy mainion debyyttinsä julkaissut Kannaste-Viinikainen-Riippa eli KVR. We Jazz DJ:t valikoivat jazzhittejä ja harvinaisuuksia syvistä levylaukuistaan. Brunssi klo 11-16.

Pöytävaraukset: varaukset@siltanen.org

www.wejazz.fI/2013

We Jazz 2013: Tomasz Stanko Quintet (PL/DK/FI), Timo Lassy Band, Joona Toivanen solo,Savoy-teatteri, helsinki14.12. Klo 18:30

Timo Lassy Band

Joona Toivanen

Tomasz Stanko Quintet

keikka

We Jazz 2013 on uusi viikon mittainen jazztapahtuma Helsingissä 9.–14. joulukuuta. Tapahtumaviikko huipentuu lauantaina Savoy-teatterin konserttiin. Lavalla nähdään puolalaisen trumpetistilegenda Tomasz Stankon kvintetti, jossa mukana on myös suomalaisväriä, saksofonisti Timo Lassyn suursuosioon ponnahtanut kotimainen superkokoonpano ja uuden soolopianoevynsä julkaiseva kovassa nosteessa leva pianisti Joona Toivanen.

Tomasz Stanko Quintet esiintyy ensi kertaa Helsingissä sitten kehutun Dark Eyes albuminsa, jossa Stanko esitteli kansainväliselle jazz-yleisölle myös suomalaiskyvyt pianitsi Alexi Tuomarilan ja rumpali Olavi Louhivuoren. Tanskalaisten kitaristi Jakob Bron ja basisti Anders Christensenin täydentämä kvintetti loistaa avaran kuulaassa kappalemateriaalissa, joka antaa paljon tilaa Stankon, eurooppalaisen jazzin kiistattoman suurnimen, omaleimaisen lyyriselle ilmaisulle.

Timo Lassy on vuoden 2012 In With Lassy albuminsa jälkimainingeissa vakiinnuttanut paikkansa Suomen kenties seuratuimpana jazzarina, joka alkaa olla tuttu nimi jo kansainvälisissä ympyröissäkin. Suuri osa menestystarinassa on tiiviiksi yksiköksi hioutuneella Timo Lassy Bandilla, jonka viimeaikaisiin meriitteihin kuuluu mm. Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltan loppuunmyyminen ja pankin räjäyttäminen Flow Festivalilla. Mukana takuuvarmassa kombossa ovat Georgios Kontrafouris (Wurlitzer), Antti Lötjönen (kontrabasso), Teppo Mäkynen (rummut) ja Abdissa Assefa (löymäsoittimet). Joulukuun konsertissa Lassy yhtyeineen debytoi uudistetun version suositusta keikkasetistään.

Pianisti Joona Toivanen on aiemmin tullut tutuksi meillä ja muualla oman triokokoonpanonsa liiderinä. Nyt Toivanen uskaltautuu uuteen maastoon ja esiintyy ensi kertaa soolona, juhlistaen samalla uuden soolopianoalbuminsa julkaisua.

www.wejazz.fi/2013

We Jazz 2013 -lastenkonsertti: Mopo ystävineen, työpajoja,Tavastia, helsinki14.12. Klo 12:00

Mopo

Työpajoja

keikka

We Jazz 2013 on uusi laajamittainen jazztapahtuma Helsingissä 9.–14. joulukuuta. Lauantaina 14.12. Tavastialla sukelletaan jazzin syövereihin osallistavassa workshop-tyyppisessä konsertissa, jossa yleisö pääsee myös mukaan luomaan jazzia.

Energinen ja hyväntuulinen Mopo-trio ystävineen esiintyy konsertissa, jossa jazz tuodaan lähelle ja saavutettavaksi lapsille. Lisäksi luvassa on työpajoja mm. soittimiin tutustumiseen ja omien jazzlevynkansien suunnitteluun. Myös pienillä konserttivierailla on siis mahdollisuus ottaa aktiivisesti osaa Helsingin syyskauden puhutuimpaan jazztapahtumaan.

Tässä iltapäivätapahtumassa ei tarvitse nököttää paikallaan, sillä mielenkiintoista nähtävää riittää ympäri Tavastian.

www.wejazz.fi/2013

We Jazz 2013: Dalindèo, Kahden Miehen Galaksi, We Jazz DJs,Kuudes Linja, helsinki14.12. Klo 22:00

keikka

Joulukuinen jazzviikko We Jazz 2013 päättyy We Jazz -klubin kotikentällä Kuudennella Linjalla. Seppo Kantosen ja Joonas Riipan aina repäisevä Kahden Miehen Galaksi soittaa "loft-setin" lattiatasossa ja kotimaisen jazzin kärkinimiin kuuluva Dalindèo ottaa homman haltuun myöhemmin illalla. Koko iltaa isännöivät ja tahdittavat We Jazz DJ:t seuranaan National RGB VJ:t. Bileet klo 04 saakka.

www.wejazz.fi/2013

kotka

Kohti joulua – Vuokko Hovatta & UMO,Kotkan kirkko, kotka14.12. Klo 19:00

keikka

Kapellimestarina Kari Heinilä

UMOn jo perinteeksi muodostunut joulukonserttikiertue saa tänä vuonna solistikseen ajankohtaisen artistin, kun orkesterin eteen asuu syyskuussa kolmannen soololevynsä julkaiseva Vuokko Hovatta.

Joulukiertue levittäytyy marras-joulukuussa Helsingin Temppeliaukion ja Vantaan Pyhän Laurin kirkon lisäksi Porvoon, Hyvinkään, Hämeenlinnan, Kouvolan ja Kotkan kirkkoihin.

Konserttien ohjelmisto on koottu kauneimmista ja klassisimmista joululauluista, joista useimpien takana ovat Eino Leino, Viktor Rydberg, Jean Sibelius ja Sakari Topelius. Mukana ovat mm. kappaleet Arkihuolesi kaikki heitä, Child Is Born ja Tonttu. Kappaleet on sovitettu erityisesti kirkkoakustiikkaan ja -miljööseen sopiviksi.

Vuokko Hovatta (s. 1972) on laulaja ja näyttelijä, joka tuli tunnetuksi 90-luvulla Ultra Bra -yhtyeestä. Vuonna 2008 Hovatta julkaisi ensimmäisen soololevynsä ja tänä syksynä ilmestyy hänen kolmas oma albuminsa. Hovatta on näytellyt useissa musikaaleissa (mm. Evita, Wicked), näytelmissä (mm. Kuninkaan Puhe, Missä kuljimme kerran) ja elokuvissa (mm. Suden arvoitus). Tällä hetkellä häntä pitävät kiireisenä oman soolouran lisäksi paikka Kerkko Koskinen Kollektiivissa yhdessä Paula Vesalan ja Mannan kanssa.

lahti

HERD-klubi feat. Timo Alakotila,Pikkuteatteri, lahti14.12. Klo 19:00

Herd

(+ Timo Alakotila)
keikka

Joulukuun HERD-klubilla isäntäyhtye HERD ottaa jälleen uuden musiikillisen suunnan, kun vieraaksi saapuu suomalaisen kansanmusiikin kiintotähti Timo Alakotila. Pianistina ja säveltäjänä tunnettu Alakotila tuo pianonsoittonsa lisäksi HERD-klubille sävellyksiään, ja illan ohjelmisto koostuukin hänen teoksistaan vuosien varrelta. Kansanmusiikin lisäksi mm. argentiinalaisesta tangosta runsaasti vaikutteita saanutta Alakotilaa pidetään vahvana melodikkona, joten kauneutta ja haikeutta ei tule puuttumaan tästä ainutlaatuisesta musiikillisesta kohtaamisesta.

Kansanmusiikin uudistajana pidetyn Timo Alakotilan tärkeimpiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat mm. Maria Kalaniemi, Karen Tweed, Johanna Juhola sekä Tango-orkesteri Unto ja JPP-yhtyeet. Hänen rajoja rikkovia sävellyksiään ovat esittäneet mm. UMO Jazz Orchestra, Meta4-jousikvartetti, Lauluyhtye Rajaton, Pekka Kuusisto sekä BBC Concert Orchestra. Pedagogina Alakotila tunnetaan erityisesti kansanmusiikki-improvisaation opetuksesta ja hän toimiikin opettajana mm. Sibelius-Akatemiassa.

tampere

AMC-klubi,Telakka, tampere14.12. Klo 22:00

keikka

Tribute to Ella -yhtye esittää unohtumattoman Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita. Romanttisia balladeja, vauhdikkaita bebop-numeroita, lattaritunnelmia... Säveltäjät ovat kaikille tuttuja nimiä, kuten Duke Ellington, Cole Porter, George Gershwin. Lady Ellan musiikkia tulkitsee kuusihenkinen yhtye, keulakuvanaan upeaääninen laulajatar Aili Ikonen. Vuodesta 2008 keikkailleen orkesterin ohjelmisto on koottu monipuolisesti First Lady Of Songin pitkän uran varrelta. Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen.

Rytmisektion lisäksi orkesteriin tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Tribute to Ella on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen tunnetuimmista tulkitsijoista ja hänen rakastamalleen musiikille.
Tribute to Ella julkaisi debyyttialbuminsa huhtikuussa 2013 Fredriksson Musicille. Tämä Suomen ensimmäinen Fitzgeraldin tuotannolle omistettu levy sai mainiot arvostelut mm. Keskisuomalaisessa:
"Nuorten muusikoiden bändi svengaa rennosti ja autenttisen makuisesti, paitsi että näin hyvillä soundeilla ei sitä alkuperäistä Ellan aikakauden musiikkia levyltä päässyt koskaan kuulemaan. // Ikosen suurimpana vahvuutena on juuri tuo scattailu nopeissa tempoissa, ja muutamat loikat bebop-pohjaisten sävellysten puolelle ovat tässä mielessä erityisen vahvoja. Suomen rajojen sisältä on
turha lähteä vastaavaa lahjakkuutta etsimään."
- Pentti Ronkanen, KSML -

Aili Ikonen (s. 1982) on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Ikonen on toiminut mm. UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin solistina sekä laulanut Rajaton-lauluyhtyeen joulukiertueella vuonna 2010 Essi Wuorelan sijaisena. Aili johtaa omaa kokoonpanoaan Aili Ikonen Ensembleä sekä toimii laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana mm. yhtyeissä Kvalda, Korpi Ensemble ja Hereä.

Mikko Pellinen (s. 1983) tunnetaan vuonna 2010 debyyttialbuminsa julkaisseen Mikko Pellinen Mini Big Bandin nokkamiehenä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi pääaineenaan jazzsävellys Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Jazzin lisäksi Pellinen on säveltänyt musiikkia teatteriin, lyhytelokuviin ja tanssiesityksiin. Konsertti on osa Suomen Jazzliiton kiertuetta.

Aili Ikonen - laulu
Mikko Pellinen - basso, sovitukset
Janne Toivonen - trumpetti ja !yygelitorvi
William Suvanne - saksofonit ja huilu
Tuomas J Turunen - piano
Mikko Arlin - rummut
www.tributetoella.com

Liput 12 euroa, ennakkomyynti Telakalla 9.12. alkaen