Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.12.

helsinki

Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän ensemblekonsertti: Jussi Lehtonen ja Sami Linna,Koko Jazz Club, helsinki11.12. Klo 21:00

keikka

Koko Jazz Clubin ja Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän yhteistyö saa jatkoa perinteisesti, kun Jussi Lehtosen ja Sami Linnan ohjaamat ensemblet esiintyvät.

Joakim Sohkanen, alttosaksofoni
Marek Konarski, tenorisaksofoni
Mikael Myrskog, piano
Kaisa Mäensivu, basso
Toon Verheyen, rummut
Ohjaus: Jussi Lehtonen

Tomi Nikku, trumpetti
Marek Konarski, saksofoni
Janne Halonen, kitara
Arto Ikävalko, piano
Joonas Tuuri, basso
Ville Luukkonen, rummut
Ohjaus: Sami Linna

Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Samuli Kivelä
samuli.kivela@siba.fi

 

Rytmihäiriöklubi,Ravintola Juttutupa, helsinki11.12. Klo 21:00

Kokko Quartet


Kaisa Siirala – saksofonit, huilu
Johanna Pitkänen – piano
Timo Tuppurainen – basso
Risto Takala – rummut
feat. Ricardo Padilla – lyömäsoittimet

 

We Jazz 2013: Oddarrang,Elokuvateatteri Andorra, helsinki11.12. Klo 19:00

keikka

Rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaama kvintettikokoonpano Oddarrang julkaisee kolmannen albuminsa lokakuussa. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisema In Cinema jatkaa yhtyeen ilmaisun kehitystä luontevasti ja vie Oddarrangin musiikin visuaalisen kerronnan ytimeen paitsi kuvauksellisen äänimaisemansa kautta, myös albumiin liittyvien lyhytelokuvien keinoin. Isossa-Britanniassa taannoin useita konsertteja loppyynmyynyt yhtye esittää uuden albumin materiaalia Helsingissä 11. joulukuuta elokuvateatteri Andorrassa osana We Jazz 2013 -tapahtumaa järjestettävässä elokuvallisessa levynjulkaisukonsertissa. www.wejazz.fi/2013

We Jazz 2013: Timo Lassy presents Joyce Elaine Yuille (US), Antti Lötjönen solo, DJ Maestro (NL), We Jazz DJs,Dubrovnik Lounge&Lobby, helsinki11.12. Klo 21:00

We Jazz DJs

Timo Lassy

Antti Lötjönen

Joyce Elaine Yuille

DJ Maestro

keikka

Suomen valovoimaisimpiin jazztähtiin lukeutuva saksofonisti Timo Lassy yhteyeineen esittelee karismaattisen amerikkalaislaulaja Joyce Elaine Yuillen. Edellisellä vierailukerrallaan Lassyn kombo ja Joyce sekoittivat Koko Jazz Clubin muutaman biisin yhteisvedollaan ja nyt luvassa on täysimittainen setti sekä omia että lainattuja laulujazz-helmiä.

Illan aloittaa ensimmäistä kertaa soolona esiintyvä Suomen nuorista jazzmuusikoista arvostetuimpiin lukeutuva Antti Lötjönen. Lötjösen soolomenoa ja mietteitä voi tarkastella ennakkoon hiljattain filmatussa Live at We Jazz -sarjan jaksossa.

Kehutuista Blue Note -kokoelmistaan tunnettu hollantilainen DJ Maestro sekä We Jazz DJ:t täydentävät illan jazz-annin selektioillaan.

www.wejazz.fi/2013

pori

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Aili Ikonen & Tribute To Ella,KulttuuriKulma, pori11.12. Klo 21:00

keikka

Tribute to Ella -yhtye esittää unohtumattoman Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita. Romanttisia balladeja, vauhdikkaita bebop-numeroita, lattaritunnelmia... Säveltäjät ovat kaikille tuttuja nimiä, kuten Duke Ellington, Cole Porter, George Gershwin. Lady Ellan musiikkia tulkitsee kuusihenkinen yhtye, keulakuvanaan upeaääninen laulajatar Aili Ikonen. Vuodesta 2008 keikkailleen orkesterin ohjelmisto on koottu monipuolisesti First Lady Of Songin pitkän uran varrelta. Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen.

Rytmisektion lisäksi orkesteriin tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Tribute to Ella on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen tunnetuimmista tulkitsijoista ja hänen rakastamalleen musiikille.
Tribute to Ella julkaisi debyyttialbuminsa huhtikuussa 2013 Fredriksson Musicille. Tämä Suomen ensimmäinen Fitzgeraldin tuotannolle omistettu levy sai mainiot arvostelut mm. Keskisuomalaisessa:
"Nuorten muusikoiden bändi svengaa rennosti ja autenttisen makuisesti, paitsi että näin hyvillä soundeilla ei sitä alkuperäistä Ellan aikakauden musiikkia levyltä päässyt koskaan kuulemaan. // Ikosen suurimpana vahvuutena on juuri tuo scattailu nopeissa tempoissa, ja muutamat loikat bebop-pohjaisten sävellysten puolelle ovat tässä mielessä erityisen vahvoja. Suomen rajojen sisältä on
turha lähteä vastaavaa lahjakkuutta etsimään."
- Pentti Ronkanen, KSML -

Aili Ikonen (s. 1982) on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Ikonen on toiminut mm. UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin solistina sekä laulanut Rajaton-lauluyhtyeen joulukiertueella vuonna 2010 Essi Wuorelan sijaisena. Aili johtaa omaa kokoonpanoaan Aili Ikonen Ensembleä sekä toimii laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana mm. yhtyeissä Kvalda, Korpi Ensemble ja Hereä.

Mikko Pellinen (s. 1983) tunnetaan vuonna 2010 debyyttialbuminsa julkaisseen Mikko Pellinen Mini Big Bandin nokkamiehenä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi pääaineenaan jazzsävellys Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Jazzin lisäksi Pellinen on säveltänyt musiikkia teatteriin, lyhytelokuviin ja tanssiesityksiin.

Aili Ikonen - laulu
Mikko Pellinen - basso, sovitukset
Janne Toivonen - trumpetti ja !yygelitorvi
William Suvanne - saksofonit ja huilu
Tuomas J Turunen - piano
Mikko Arlin - rummut
www.tributetoella.com