Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

VALIDI SEKMENTTI: ABSTRAX - ELÄVÄMMÄN FREE JATSIN KLUBI,Porin Taidemuseo/Cafe Muusa, pori12.7. Klo 18:00

Alan Wilkinson (www)

Esiintyjät:
ALAN WILKINSON, SAX (UK)
JANNE TUOMI, PERCUSSION (FIN)

Soitto alkaa klo 18:00

Vapaa sisäänpääsy

----------------------------------------------------------------------------------------

ALAN WILKINSON

Alan Wilkinson on yksi englantilaisen free jazz-perinteen äänekkäimmistä edustajista. Wilkinsonin soitto on huippuintensiivistä ja hän intoutuukin usein ilmaisemaan itseään myös huutamalla ja kielillä puhumalla. Hitaan kasvattelun sijaan hän aloittaa soittonsa energian ja jännitteen äärirajoilla ja pysyy siellä. Wilkinsonin kokoonpanoista pitkäikäisin on voimatrio rumpali Paul Hessionin ja basisti Simon Fellin kanssa. Yli 30-vuotisella urallaan Wilkinson on soittanut ja levyttänyt mm. Derek Baileyn ja Peter Brötzmannin kanssa. Wilkinson on erittäin aktiivinen ja keskeinen tekijä Lontoon jazzkuvioissa ja on jo vuosien ajan pyörittänyt siellä omaa improvisaatioon erikoistunutta FlimFlam-klubiaan.

http://www.allmusic.com/artist/alan-wilkinson-mn0001914646
http://www.efi.group.shef.ac.uk/mwilkins.html
http://youtu.be/VbMHUz9wK20

JANNE TUOMI

Lyömäsoittaja Janne Tuomi on toiminut opettajana Palmgren-konservatoriossa Porissa sekä patarumpujen / lyömäsoittimien äänenjohtajana Jyväskylä Sinfoniassa. Nykyään Tuomi työskentelee Tampereen musiikkiakatemiassa lyömäsoitinopettajana. Tuomi on soittanut yli kolmellakymmenellä levyllä sekä tehnyt kolme soololevyä.

Soolokonserttien lisäksi Tuomi soittaa aktiivisesti todella monenlaisissa kokoonpanoissa, ulottuen jazzyhtyeistä klassisen musiikin orkestereihin sekä vaikkapa rockyhtyeisiin. Lista on todella pitkä ja alati kasvava ja siltä löytyvät mm. New Garden Orchestra, Rakka, Musta Moottori Hannibal, Circle, Zagros, Uusinta, defunensemble, Lapin kamariorkesteri, Tampere Filharmonia, Osuma Ensemble sekä Homburger/Guy/Tuomi-trio.

http://www.jannetuomi.com/
http://youtu.be/NzGSI5v0jlM

Alan Wilkinsonin Suomen vierailun toteuttavat yhteistyössä Häiriöjatsit, Annamaija Music Company, Galleria Huuto, Mental Alaska, Ketä Kiinnostaa, Validi Sekmentti & Porin Taidemuseo.

Keikat samana päivänä kaupungissa pori

Ei muita keikkoja.