Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lassy-Eskola: Nordic Stew - Linnajazz-klubi,Suistoklubi, hämeenlinna8.11. Klo 20:00

Lassy-Eskola: Nordic Stew

keikka

Liput 30 €

Sukupolvensa merkittävimpiin suomalaisiin jazzmuusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola ovat yhdistäneet voimansa uudella Nordic Stew -albumilla. Herkullisessa lopputuloksessa New Orleansin ja Pohjolan jazzperinteet sekoitetaan yhteen ainutkertaisella tavalla. Tämä keitos tarjoillaan kuumalla live-keikalla Linnajazz-klubin illassa Suistolla.

Lassy ja Eskola tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Merkittävin yhteinen kokoonpano oli The Five Corners Quintet, joka oli kansainvälisesti menestynein kotimainen jazz-yhtye ja uuden suomalaisen 2000-luvun jazzsukupolven suunnannäyttäjä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa ja julkaissut useita omia albumeita.

Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään yhteisalbumin paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi Nordic Stew, sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin syntysijoja kohtaan. Yhtenä inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania-laivasta, jonka mukanaan tuomien amerikansuomalaisten muusikoiden välittämänä jazzmusiikki rantautui Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet sen takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa.

Ilta alkaa klo 20 Moukari-kvintetin esityksellä. Moukari-kvintetin soittajat ovat hämeenlinnalaisia lukiolaisia, ja yhtyeen ohjelmisto koostuu vetävistä jazz-, soul- ja funk-klassikoista.

Nordic Stew aloittaa klo 21.

Timo Lassy, tenorisaksofoni
Jukka Eskola, trumpetti
Juho Valjakka, piano
Antti Ahoniemi, basso
Severi Sorjonen, rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa hämeenlinna

Ei muita keikkoja.