Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 29.11.

oulu

Jazz & Etno: Wishamalii,Oulun kaupungintalo, oulu29.11. Klo 19:00

Wishamalii

Liput 20 € / 11 € / 8 €

Tämän upouuden kokoonpanon muodostavat kolme seikkailunhaluista muusikkoa hyvin erilaisista maantieteellisistä ja musiikillisista taustoista.

Vain kymmenkunta konserttia takana, ja trio kuulostaa jo vakiintuneelta, yhtenäiseltä ryhmältä, joka saa paljon wow-huomiota täysin ainutlaatuisella musiikillaan, hurmaavalla lavakarismallaan ja pianistin vallankumouksellisella keksinnöllä – Maqiano-mikrovirityslaitteella, jonka avulla hän voi soittaa arabialaisia maqam-asteikoita ja muita mikrointervalleja akustisella pianolla!

Wishamalii-nimi viittaa pohjoismaiseen tapaan tulkita arabi-andalusialaisia Muwashah-lauluja, suurimman osan yhtyeen ohjelmistosta ollen kuitenkin erityisesti tälle yhtyeelle tehtyä musiikkia.

Saksalainen Nordic Notes julkaisee Wishamaliin debyyttialbumin Al-Bahr syyskuussa 2024.

Nemat Battah, laulu & oud
Kari Ikonen, piano (Maqiano™ mikrovirityslaitteen kera) ja Moog-syntetisaattori
Abdissa "Mamba" Assefa, perkussiot

tampere

Liput 28 €
Show klo 22, ovet klo 21:30

Oletko paatunut musiikkidiggari, jonka maku on jalostunut monissa aromeissa? Tämä on sinulle! Svengaavaa rytmimusiikkia, jazzia, surffia, lattaria, elokuvallisen musiikin parhaita puolia yhdistelevä Dalindèo on suosittu kulttiyhtye – ja syystä.

Keväällä 2024 kokoonpano julkaisi kuudennen albuminsa Tropicalia Nordica. Se sisältää ajatonta, energistä, viihdyttävää ja psykedeelistä rautalanka-jazzia, Emma-palkitun Kallio-levyn tyyliin.

"Tämä on meidän tähän asti modernein ja energisin levy. Musiikki on ihan täyttä Dalindèoa mutta uusilla, kiehtovilla mausteilla. Kyseessä on postmodernia surf-jazzia maasta, jossa ei voi surffata!", taustoittaa bändiliideri Valtteri Laurell Pöyhönen.

Säveltäjä-kitaristi Pöyhösen vuonna 2004 perustama Dalindèo on yksi pitkäikäisimpiä kotimaisia soitinyhtyeitä. Yli 200 konsertin kokemuksella Dalindèo tunnetaan räjähtävänä ja viihdyttävänä bändinä, jonka fanikunta on laajentunut huomattavasti perinteisen jazzyleisön ulkopuolelle.