Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: David Chevallier & Tomi Nikku,Saltbodan, loviisa16.6. Klo 18:00

Tomi Nikku

David Chevallier (www)

keikka

Monipuolisesti lahjakkaan ranskalaiskitaristi David Chevallierin ilmaisu venyy jazzista folkin kautta barokkiin. Kesän soolokiertueella tämä kitaran taituri esiintyy sunnuntaina 16.6. Saltbodanissa. Konsertissa kuullaan myös Chevallieria duona nuoren polven suomalaisiin jazzhuippuihin lukeutuvan trumpetisti Tomi Nikun kanssa. Trumpetin taiturointi kitaran seurassa avaa ovia uusiin äänimaisemiin. Konsertti tarjoaa hienon jatko-osan Saltbodanin ja Vapaiden äänien yhdessä toteuttamalle Sylvain Rifflet'n ja Verneri Pohjolan duokeikalle.

“David Chevallier kartoittaa kokonaisen universumin maalaten suurenmoisia maisemia ja harvinaisen elegantteja ja rohkeita linjoja sekä uskomattoman sujuvia fraaseja. Kaikkiaan taiturillinen yhdistelmä kirjoitettua ja improvisoitua”
Felix Mariano - Jazz Magazine

David Chevallierin soitto tuli tutuksi suomalaisille kuulijoille elokuussa 2021, kun hänen pitkään toiminut trionsa basisti Sébastien Boisseaun ja rumpali Christophe Lavergnen kanssa soitti ympäri maata. Tänä kesänä ranskalaista kitaristia kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran soolona. “Au Coeur du Sujet” eli "Asian ytimessä" on tämän soolokonsertin otsikko. Omista sävellyksistään koostuvassa ohjelmistossa hän antaa tilaa vapaalle kululle ja laajentaa akustisen kitaran soundia elektronikan avulla.

Saltbodanin konserttissa kuullaan myös Chevallierin ja trumpetisti Tomi Nikun duon debyytti. Nuoren polven suomalaisiin jazzhuippuihin lukeutuva Nikku on soittanut aikaisemmin Chevallierin trion kanssa kesällä 2021 Suomessa sekä samana vuonna Ranskassa arvostetuilla Nevers Djazz -festivaaleilla

David Chevallier akustinen kitara, elektroniikka
Tomi Nikku trumpetti


Sunnuntai 16.6. klo 18:00
Liput 20€ / Lapset ja nuoret ilmaiseksi
Varaukset-tiedustelut: charlesgil22@gmail.com ; saltbodan@gmail.com

Saltbodan, Laivasilta 4, Loviisa 

Yhteistyössä: Vapaat äänet & Saltbodan

Keikat samana päivänä kaupungissa loviisa

Ei muita keikkoja.