Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 13.6.

helsinki

Hietsu is Happening! nro 50 | Ikkunat auki!,Hietsun Paviljonki, helsinki13.6. Klo 19:00

keikka

Liput 25/10 € (opiskelijat/työttömät/varusmiehet)

Ikkunat auki! Nyt juhlitaan ja pidetään Hiekkarannantien henkinen liekki palamassa ja luovuuden lippu liehumassa.

Vuonna 2016 toimintansa aloittanut Hietsu is Happening! järjestää jo viidennenkymmenen tapahtumansa Hietsun Paviljongissa torstaina 13.6. klo 19. Luvassa on rikas, monipuolinen ja yllättäväkin kattaus musiikkia eri genreistä ja aikakausilta. Tapahtumassa esiintyvät laulaja Selma Savolainen, lyömäsoittaja Sami Kontola, viulisti Eriikka Maalismaa, sellisti Joanna Hanhikoski, basisti Antti Lötjönen, kitaristi Petri Kumela ja saksofonisti Mikko Innanen.

Happening juhlii myös satavuotiaita Tulenkantajia ja kävi penkomassa Yleisradion arkiston aarreaittaa. Tapahtumassa kuullaankin mm. 100 vuotta sitten julkaistua Katri Valan esikoisrunokirjaa Elli Tompurin ja Tarja-Tuulikki Tarsalan lukemana, Elmer Diktoniusta ja Olavi Paavolaista ja tulevatpa sanansa kulttuurin merkityksestä kansakunnalle lausumaan myös Urho Kekkonen ja Kalevi Sorsa.

Yleisradio lähettää happeningin suorana YLE Radio 1 -kanavalla.

Hietsun Paviljonki rakennettiin aikanaan uimarannan pukusuojaksi ja kesällä sen merellinen tunnelma on parhaimmillaan. Hieno ohjelma yhdistettynä valoisaan kesäiltaan ja suoran radiolähetyksen sähköistämään ilmapiiriin takaavat elämyksen.

jyväskylä

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Manuel Dunkel,Ravintola Poppari, jyväskylä13.6. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Suomalaisen jazzin kovinta ydintä edustava saksofonisti Manuel Dunkel vierailee kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven klubivieraana. Ohjelmassa on Dunkelin omia sävellyksiä ja John Coltranen musiikkia.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Seitsemän sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 70 albumilla ja yli 30 maassa. Oman kvartettinsa lisäksi monien yhtyeiden luottosaksofonistina (mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Jukka Perko & Hurmio-orkesteri ja Platypus Ensemble) toimineelle taiturille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Dunkel tunnetaan erinomaisena John Coltrane -tulkitsijana. Hänen omassa tuotannossaan melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin.