Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement,G Livelab, helsinki25.1. Klo 19:00

Pepe Willberg

Jukka Eskola Statement

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Koko kansan rakastama suosikkilaulaja Pepe Willberg tarjoaa yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan kokoaman superkokoonpanon kanssa upean nostalgiakokemuksen G Livelabissa. Laulajan 60-vuotista taiteilijauraa juhlistavassa konsertissa kuullaan kooste kahdelta Willbergin uran alkuvuosien albumilta. Jukka Eskolan ideoima ja suunnittelema projekti kunnioittaa myös Henrik Otto Donnerin laaja-alaista pioneerityötä kotimaisessa musiikkielämässä.

Konserttiohjelmisto pohjautuu kahteen Donnerin säveltämään, sovittamaan ja tuottamaan Love Records -levyyn: The Otto Donner Treatment – En soisi sen päättyvän (1970) ja Pepe & Paradise – Niin vähän on aikaa (1972). Albumit ovat musiikillisesti kunnianhimoisen ja yhteiskunnallisesti radikalisoituneen aikansa tyylipuhtaita edustajia ja niistä on kehkeytynyt ajattomia suomalaisia levyklassikkoja. Molempien levyjen kappaleet pohjautuvat aikalaisrunoilijoiden teksteihin (mm. Pentti Holappa, Aulikki Oksanen, Pentti Saarikoski ja Aira Sinervo).

"Kerroin ideastani Pepelle ja kävi ilmi, että hän ei ollut esittänyt suurinta osaa levyjen lauluista koskaan, eikä missään", kertoo Eskola. Siksi hän päättikin jättää uustulkinnat seuraaville tekijöille ja esittää laulut kokoamansa Statement-yhtyeen kanssa suunnilleen niin kuin ne levytettiin, Donnerin alkuperäisiä sovituksia mallintaen, alkuperäisen soundin säilyttäen.

"Suurimmat erot liittyvät varmaan kappaleiden kestoihin ja sooloihin: ne ovat nyt pidempiä, ehkä enemmän myös omaa aikaamme. Kyllä sekin saa kuulua."

Pepe Willberg – laulu
Jukka Eskola – trumpetti, taustalaulu
Pope Puolitaival – saksofonit, huilut, taustalaulu
Aleksi Ahoniemi – saksofonit, huilut, taustalaulu, kitara
Mikael Myrskog – piano ja koskettimet
Eero Seppä – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Konsertti on ikärajaton.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Elena Mindru & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Celebrating Sarah VaughanVuotalo, helsinki25.1. Klo 18:00

Sarah Vaughania (USA 1924–1990) pidetään yhtenä kaikkien aikojen taitavimmista jazzin tulkitsijoista ja merkittävimmistä jazzlaulajista. Bebopin kuningattareksikin kutsutun Vaughanin laaja ja vaihteleva ääniala yhdistettynä erinomaiseen vibraton käyttöön, tarkkaan nuottikorvaan ja improvisointiin teki hänestä arvostetun niin yleisön kuin muusikoidenkin joukossa. Yli 50 albumia julkaissut legenda palkittiin sekä Emmy- että Grammy-palkinnolla.

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja jazzlaulaja Elena Mindru kunnioittavat Sarah Vaughanin 100-vuotisjuhlavuotta konsertein Vuotalossa ja Kanneltalossa. Konserteissa kuullaan Vaughanin tunnetuksi tekemää musiikkia. Hän levytti suuren määrän rakastettuja kappaleita, kuten Misty, Tenderly ja Broken Hearted Melody. Kapellimestarina toimii Ed Partyka.

HUOM! Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet konserttitalojen kahvioissa klo 17:15. Keskustelutilaisuudet ovat maksuttomat konserttilipun ostaneille ja niissä taustoitetaan ohjelmistoa kapellimestari Ed Partykan ja solisti Elena Mindrun johdolla. Huom. keskustelukielenä englanti. 

Elena Mindru (s. 1988) edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Upeasta esiintymisestään ja improvisaatioistaan tunnettu Mindru esiintyy säännöllisesti isojen orkestereiden solistina molemmissa kotimaissaan Suomessa ja Romaniassa muiden maiden ohella. Hän on julkaissut omalla nimellään viisi jazzlevyä, joista uusin, Hybrid, julkaistiin v. 2022. Säveltäjänäkin kunnostautunut Mindru on kirjoittanut useita teoksia big bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. www.elenamindru.com

Lippu.fi
Peruslippu 32 €
Eläkeläiset 27 €
Opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset 15 €

Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus kahviossa klo 17:15. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan.