Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Salesvuo Syncopation -levynjulkaisukonsertti,Koko Jazz Club, helsinki1.6. Klo 19:00

Salesvuo Syncopation

Tomi Salesvuon uusia sävellyksiä sekä raikkaita jazzsovituksia kotimaisen musiikin klassikoista esittävä kokoonpano on koottu muusikkoystävyksistä, joilla on taustaa vuosien varrelta lukuisista eri yhteyksistä. Muusikoiden riemukkaat yhteiset soittoelämykset ponnistavat aina Sibelius-Akatemian opintoajoilta asti! Kokoonpanossa ovat mukana kotimaisen jazzkentän huiput Petri Puolitaival saksofoni, Mikko Helevä Hammond Hammond urut ja Tomi Salesvuo rummut.

Kokoonpanon julkaisemat Loft Sessions EP:t (Eclipse Music) Vol. 1 (EP) ovat tarjonneet kuulijoille maistiaisia ensialbumin soundista ja svengistä. Marraskuussa julkaistu Loft Sessions Vol. 2 tarjoilee kuulijoille Tomi Salesvuon sävellyksiä trion sovituksin. EP:n avaa nopea Samba ”Opener Drag” jossa kuuluu yhtyeen tiukka ja intensiivinen ilmaisu, sujuva lennokkuus! Salesvuon East Funk Attack yhtyeen klassikko ”Mr. Prince” saa nyt uuden tulkinnan kun Jazztrio vie sävellyksen sen originaaliin New Orleans henkiseen räiskyvään ja tuliseen kreolilaiskeittiöön! Kaunis balladi ”Picture This” luo valokuvamaisen, kauniin ja herkän hetken joka taltioituu kuulijan silmiin trion pehmeän tulkinnan saattamana. Bändin tuotannon julkaisuista vastaa Tamperelainen Eclipse Music yhteistyössä Musiikkisato Oy:n kanssa ja esikois albumi julkaistaan toukokuun 26. päivä.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Soft PowerTenho Restobar, helsinki1.6. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Soft Power on helsinkiläinen sekstetti. Yhtyeen musiikilliset vaikutteet ovat vapaassa ilmaisussa sekä kokeellisessa rockissa. Tallinnalaisen jazzlevy-yhtiö RR Gems Recordsin vuoden 2020 julkaiseman Brink Of Extinction -albumin elokuvallisesta äänimaisemasta sekä modernista jazzista yhtye on tänä vuonna julkaistavalla Raw Bites -albumilla löytänyt suoraviivaisemman ja karheamman soinnin. Yhtyeen musiikkia voisi kutsua termeillä psykedeelinen jazz tai jazzrock.

Manala Afterwork JazzRavintola Manala, helsinki1.6. Klo 17:00

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin!

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut