Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

OMJ 2021: JÄÄHYVÄISET,Oulun Musiikkikeskus, Madetojan sali, online25.3. Klo 19:00

Jukka Perko

Oulu Sinfonia

Jaakko Kuusisto

Elina Vähälä

keikka

Ilmainen striimi
Konsertin kesto noin 1 h 50 min sisältäen väliajan

Torstaina 25.3. järjestettävä Jäähyväiset-konsertti päättää Jaakko Kuusiston taiteellisen johtajan kauden Oulun Musiikkijuhlilla. Festivaalin tulevat taiteelliset johtajat, viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko, toimivat molemmat Oulu Sinfonian solisteina Jaakko Kuusiston johtamassa konsertissa.

Perko esittää Outi Tarkiaisen saksofonikonserton Saivo, jonka nimi on peräisin saamelaisesta muinaisuskosta ja tarkoittaa alun perin kaksipohjaista järveä, jonka alapuolella on tuonpuoleisten olentojen asuttama maailma – kuin kuvajainen meidän maailmastamme. Jaakko Kuusiston viulukonsertto syntyi vuonna 2012 Elina Vähälän tilauksesta ja on levinnyt hänen esittämänään ympäri maailmaa. Konsertto on myös herättänyt merkittävien musiikintekijöiden huomion. John Corigliano on lausunut teoksesta: ”On niin virkistävää kuulla kaunista musiikkia, joka on sävelletty meidän ajassamme”, ja The Who -yhtyeen Pete Townshend on todennut konserton olevan ”tajunnanräjäyttävä”. 

Väistyvä taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto kertoo: ”Kuluneet yhdeksän vuotta Oulun Musiikkijuhlien johdossa ovat olleet unohtumaton kokemus, jonka jätän taakseni haikeana mutta tyytyväisenä. Onnellisena siitä, että työtäni jatkaa kaksi ihanaa ihmistä, Elina ja Jukka, jotka tuovat parasta osaamista ja näkemystä festivaalin tulevaisuuteen. Oli selvää, että halusin heidät osaksi tätä konserttia, jolla haluan sanoa kiitos oululaiselle yleisölle ja kaikille, jotka ovat tukeneet festivaalia vuosien varrella.”

Oulu Sinfonia
Jukka Perko | saksofoni
Elina Vähälä | viulu
Jaakko Kuusisto | kapellimestari

OHJELMA
Leevi Madetoja: “Tanssinäky” op. 11
Outi Tarkiainen: Saksofonikonsertto ”Saivo”
Jaakko Kuusisto: Viulukonsertto

Keikat samana päivänä kaupungissa online

Ei muita keikkoja.