Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 4.5.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED: Jazzmuusikot ry jamit: Tähtivieraana Mirja Mäkelä,Koko Jazz Club, helsinki4.5. Klo 19:00

keikka

Jazzmuusikot Ry yhteistyössä Koko jazz Clubin kanssa järjestää vuonna 2020 teemoitetun sarjan jameja. Lavalla isännöi / emännöi valitun teeman asiantuntija. Teemana voi olla tunnettu jazzartisti, hänen tuotantonsa, tai teema voi keskittyä tiettyyn levytykseen.

Kerromme illan ohjelmistosta osan etukäteen, jotta pääset tutustumaan, minkä suosikkisävelmän haluat tulla jammailemaan hyvässä seurassa. Voit siis tulla mukaan vaikka yhteen biisiin!
Jamien tarkoitus on lisätä yhteisöllisyyttä, vaihtaa kokemuksia lavalla ja lavan ulkopuolella ja syventää osaamistaan rakkaan asian parissa.

4.5. klo 19:00 Koko Jazz Clubilla
Teemana levytys Ella & Louis, illan tähtivieraana laulajatar Mirja Mäkelä

Mirja Mäkelä: ”Rakastuin jo 8-vuotiaana Ellan samettiseen, äidillisen turvalliseen ääneen, jossa on aina aistittavissa pieni, lempeä hymy. Ellan vastustamaton svengi tempaisi pienen tytön mukaansa, ja hänen laulunsa kuulosti maailman luonnollisimmalta asialta. Aloin haaveilla, että minustakin tulisi isona jazzlaulaja.

Ella Fitzgeraldin levytyshistoria on monipuolisuudessaan ja määrässään vertaansa vailla. Yhtenä helmenä tästä valtavasta pinosta nousee minulle esiin Ella & Louis -albumi v.lta 1956. Louis Armstrongin kanssa tehdyt duetto-levyt (niitä on kaikkiaan 3) ovat upea läpileikkaus jazzmusiikin keskeisimmistä ”standardeista”, eli niin kutsutun suuren amerikkalaisen laulukirjan iki-ihanista sävelmistä. ”Ella & Louis”, jonka tähän jami-iltaan valitsin, on tästä duetto-sarjasta ensimmäinen ja mielestäni kokonaisuutena huippuunsa hiottu timantti: hienot sävellykset, kauniit ja hauskatkin tarinat rakkaudesta ja ystävyydestä, rennon kypsät tulkinnat, mutkattomat sovitukset. Bändissä soittavat legendaariset Oscar Peterson, Herb Ellis, Ray Brown ja Buddy Rich, lisämausteena Louisin trumpetti. Koko bändi laulajineen svengaa niin luontevasti, että käytän tästä levystä itse lempinimeä ”How To Sing Jazz, vol. 1”. Edelleenkin laitan tämän levyn soimaan, kun haluan orientoitua omaa keikkaa varten ja palauttaa mieliin, mistä jazzlaulamisessa on kysymys: hyvästä svengistä, tarinoiden kertomisesta, luonnollisesta äänenkäytöstä, musiikillisesta kommunikoinnista, ainutlaatuisten hetkien luomisesta. Koska olen myös moniäänisen laulun fani, Ellan ja Louisin stemmat ja leikkisä vuorottelu melodioissa ilahduttaa ja inspiroi aina laulamaan mukana. 

Toivon, että tutustut (ja ehkä ihastutkin!) tähän levyyn, ja tulet avoimin mielin kanssani jamittelemaan Irvin Berlinin, George Gershwinin ja Hoagy Carmichaelin ym. upeiden musikaalisäveltäjien iättömien laulujen pariin. Levyn hengen mukaisesti laulajia voi olla lavalla yhtäaikaa useampikin.

Lämpimästi tervetuloa!”

Can´t We Be Friends
Isn´t This A Lovely Day
Moonlight In Vermont
They Can´t Take That Away From Me
Under A Blanket Of Blue
Tenderly
A Foggy Day
Stars Fell On Alabama
Cheek To Cheek
The Nearness Of You
April In Paris

Valitsesi mieleisesi, ja tule jammailemaan!

Liput ovelta 10 e.
Jammailijoille vapaa pääsy
Ovet auki klo 18:30