Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 3
Tatu Rönkkö: Muovipullomusiikkia ja muita arkisia ääniä
Superposition

April Jazzin striimifestivaali lähetetään Helsingin G Livelabista ja näkyy Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla kuullaan artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

TATU RÖNKKÖ: MUOVIPULLOMUSIIKKIA JA MUITA ARKISIA ÄÄNIÄ
Tatu Rönkkö on lyömäsoittaja, jolle mikä tahansa esine on mahdollinen soitin ja ovi uusien äänimaailmojen löytämiseen. Muovipullomusiikkia ja muita arkisia ääniä on soolokonsertti, jossa Rönkkö luo ennen kuulematonta musiikkia soittamalla mm. tyhjiä muovipulloja, emalikulhoja, tonnikalapurkkeja ja pakasterasioita. Esineillä luotujen monikerroksisten rytmisten kudosten ja ambient-äänimaailmojen hypnoottisuus sekä Rönkön ennalta-arvaamaton, suvereeni improvisointi lumoavat kuulijan ja vievät hetkeksi toisiin ulottuvuuksiin.

SUPERPOSITION
Kvanttifysiikan ihmeellisistä löydöksistä nimensä saanut Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama uunituore kvartetti. Yhtyeen musiikki ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, jossa kaikuja voi kuulla mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon/Edvard Vesalan kvarteteista. Louhivuori on koonnut ympärilleen ryhmän lahjakkaimpia nuoria suomalaisia muusikoita, joita kaikkia yhdistää musiikillinen seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Saksofonisti Adele Sauros (Adele Sauros Quartet, Katu Kaiku) suorittaa tällä hetkellä opintojaan Lontoossa. Altto- ja baritonifonisti Linda Fredriksson on yleisölle tuttu etenkin Mopo -yhtyeestä. Musiikkityylillisiä karsinoita kaihtamaton basisti Mikael Saastamoinen on jazz-yhtyeiden (OK:KO, Katu Kaiku) ohella mukana yhtyeissä kuten Iso Auto sekä Perussastamala. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin maaliskuun lopussa.

Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto-, ja baritonisaksofoni / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz
www.apriljazz.fi

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Bob James & Till BrönnerTapiolasali, espoo24.4. Klo 19:00

Bob James & Till Brönner

keikka

Ensimmäistä yhteistä albumia työstävän Grammy-palkitun pianistilegenda Bob Jamesin ja arvostetun saksalaisen jazztrumpetisti Till Brönnerin kohtaaminen on jazzkevään odotetuimpia tapahtumia.

”Musiikki auttaa minua tuntemaan itsensä nuoremmaksi kuin mitä kirjoitin passiini”, hymyilee Bob James, ja se on selvästi totta. Amerikkalainen pianisti, säveltäjä ja tuottaja täyttää jouluna 80 vuotta, mutta hän konsertoi edelleen jatkuvasti, suunnittelee uusia albumeja eikä osoita halua hidastaa tahtia. Se on hienoa, koska Bob James on todellinen musiikkilegenda. Kahden Grammy-palkinnon voittaja tunnetaan muun muassa kaikkien aikojen suosituimpiin smooth jazz -yhtyeisiin lukeutuvan Fourplayn perustajana.

”Saksan Chet Bakeriksi” tituleerattu Till Brönner on kotimaansa johtava jazztrumpetisti. Hän on saavuttanut urallaan muun muassa viisi Saksan arvostetuinta jazzpalkintoa (ECHO Jazz Awards) sekä yhden Grammy-ehdokkuuden.

Bob James, piano (US)
Till Brönner, trumpetti (DE)
(yhtyeen kokoonpano vahvistuu pian)

Liput alk. 42/37 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 1h 30min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

 

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Jamison Ross (US), DalindèoA Bloc, Fazer Food, espoo24.4. Klo 18:00

Dalindèo

Jamison Ross

keikka

Uusi Fazer Food & Co. A Bloc -ravintola Otaniemen kampuksen sydämessä muuttuu tunnelmalliseksi jazzklubiksi, jossa illan esityksistä saa nauttia rennosti ruokailun lomassa. Show & dinner –paketissa kaikki on mietitty valmiiksi siten, että voitte itse keskittyä nauttimaan illasta kaikin siemauksin. 

Tarjolla on herkullinen buffet-tyyppinen illallinen ja lavalla nähdään kaksi huippuyhtyettä. Perjantai-illan ulkomainen tähtiesiintyjä on Grammy-ehdokkaanakin ollut karismaattinen laulaja-rumpali Jamison Ross. Lisäksi lavalle nousee perjantaina loistavista livekeikoista tunnettu ja April Jazzien aikaan uuden albumin julkaiseva Dalindeo-yhtye.

Jamison Ross (US)
Laulaja-rumpali Jamison Ross on eräs kuumimmista nimistä nousussa olevien nuorten artistien joukossa. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvassa Rossissa yhdistyvät gospel-vivahteilla höystetty sielukas lauluääni sekä tiukasti svengaava rumpujensoitto. Häntä onkin kuvattu sekoitukseksi Donny Hathawayta ja Elvin Jonesia. Oman yhtyeensä ohella Ross soittaa viime vuosina huikean suosion saavuttaneessa Snarky Puppy -jazz-funk-kollektiivissa.

Jamison Ross, laulu, rummut (US)
Chris Pattishall, piano (US)
Rick Lollar, kitara (US)
Barry Stephenson, basso (US)

Dalindèo
Dalindèo tunnetaan suomijazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon EMMA-palkittu (2013) Kallio -levy nousi sijalle 13 Suomen virallisella albumilistalla ja singautti yhtyeen tuolloin laajemman yleisön tietoisuuteen. Yhtyettä johtava säveltäjä-kitaristi Valtteri Pöyhönen toimii myös suuren suosion saavuttaneen Ricky-Tick Big Bandin kapellimestarina. Dalindèon viides albumi Dark Money ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja musiikillisina suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz.

Valtteri Laurell Pöyhönen, sävellykset, kitara, syntetisaattori, wurlitzer
Pope Puolitaival, tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää, trumpetti
Pekka Lehti, basso
Jaska Lukkarinen, rummut
Rasmus Pailos, perkussiot, elektroniset elementit

Show & Dinner -lippu alk. 125 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Marilyn Mazur's Shamania, Max Zenger GlobusCafe Louhi, espoo24.4. Klo 19:30

Max Zenger Globus

Marilyn Mazur's Shamania

keikka

Marilyn Mazur’s Shamania

Marilyn Mazur’s Shamania tuo April Jazzeille kiehtovan sekoituksen jazzia ja maailmanmusiikin sävyjä. Tanskalaisen lyömäsoittaja ja säveltäjä Marilyn Mazurin johtama yhtye on kokonaan naisista koostuva mittava kokoonpano skandinaavisen avantgardejazzin kentältä. Mazurin impressionistiset ja abstraktit sävellykset kohtaavat sanattoman laulun harmoniat, improvisaation ja vakuuttavan edustuksen lyömäsoittimia ja puhaltimia.

Mazurilla on takanaan kunnioitettava ura palkittuna perkussionistina, säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana muun muassa Primi Band, Six Winds ja Marilyn Mazur Group -yhtyeissä, minkä lisäksi Mazur kiersi maailmalla jo 1980-luvulla Miles Davisin, Gil Evans Orchestran, Wayne Shorter Quintetin ja myöhemmin norjalaisen saksofonisti Jan Garbarekin riveissä. Shamaniassa Mazurin rinnalla kuultavat muusikot ovat pohjoismaisen jazzin kentällä ansioituneita ja palkittuja soittajia. 

Marilyn Mazur, lyömäsoittimet, sävellykset (DK)
Josefine Cronholm, laulu, lyömäsoittimet (SE)
Hildegunn Øiseth, trumpetti, vuohitorvi (NO)
Lotte Anker, saksofonit (DK)
Lis Wessberg, pasuuna (DK)
Makiko Hirabayashi, piano, koskettimet (JP)
Ida Gormsen, basso (DK)
Lisbeth Diers congas, lyömäsoittimet (DK)


Max Zenger Globus

Max Zenger Globuksen matkassa kuljetaan maailman kaukaisiin kolkkiin ja äänellisiin mielenmaisemiin, joissa kauneus ja katoavaisuus ovat alati läsnä. Saksofonisti Max Zengerin sävellyksissä kuuluu kirkkaana tärkeä viesti ympäristömme tilasta ja arvostus luonnon monimuotoisuutta kohtaan. Yhtyeen ilmaisu on tunnistettavaa ja eläväistä jazzia, jossa leikkisään improvisaatioon heittäydytään rohkeasti.

Globus julkaisi esikoisalbuminsa keväällä 2019. Yhtyeen johtajan Max Zengerin lisäksi jazzkvintettiin kuuluu Suomen ja Viron nuorten jazzmuusikkojen kirkkainta kärkeä. Kansainväliseen tietoisuuteen Max Zenger Globus ponnahti jo vuonna 2018 voitettuaan arvostetulla Jazz in Marciac -festivaalilla Ranskassa järjestetyn Euroopan kansallisten radioiden yhtyekilpailun.

Max Zenger, saksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Tuomo Uusitalo, koskettimet
Heikko Remmel, basso (EE)
Anssi Tirkkonen, rummut

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Kesto 3h, väliaika

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/