Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 15.2.

espoo

The Filthy Six (UK),Sellosali, espoo15.2. Klo 19:00

The Filthy Six

keikka

The Filthy Six on superviihdyttäva soul-jazzkokoonpano Lontoosta, jonka huippumuusikot ovat tuttuja mm. Mumford and Sonsin, Amy Winehousen ja Tom Jonesin kokoonpanoista. Yhtye kiertää maailmaa kolmen eri rytmisektion kanssa, Sellosalin konsertti järjestetään Kari Paavolan johtaman suomalaisen rytmisektion kanssa. The Filthy Six soittaa energistä musiikkia, jossa yhdistyy jazzin improvisaatio, upeat sovitukset ja funk-musiikin upea groove. Tämä on ehdoton konserttielämys kaikille groovaavan jazzin ystäville. Luvassa on uniikki, kansainvälinen ja korkealaatuinen ilta alan parhaiden muusikoiden seurassa!

Nick Etwell, trumpetti (Mumford and Sons, Nathaniel Radcliffe and the Night Sweats)
Frank Walden, saksofoni (Tom Jones, Amy Winehouse, Mark Ronson)
James Fenn, kitara (James Taylor Quartet)

Liput 24/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, Espoo

helsinki

Minna Lasanen, laulu & Niki's Four Jazz Band / Sini Hämäläinen,Vuotalo, helsinki15.2. Klo 19:00

keikka

Suomalainen huippujazzlaulaja Minna Lasanen nähdään 13. kansainvälisen Rajaton jazz -festivaalin pääesiintyjänä Vuotalossa 15.2.2019 klo 19.00

Kansainvälinen Rajaton jazz -festivaali järjestetään Vuotalossa nyt jo kolmattatoista kertaa. Pääesiintyjänä on tällä kertaa huippujazzlaulaja Minna Lasanen, joka astuu lavalle pianisti-säveltäjän Valeri Nikitinin Niki's Four Jazz Band -kvartetin kanssa ja täyttää Vuosalin upeilla swing-tulkinnoilla. Muusikot tulkitsevat ikivihreitä jazzklassikoita.

Illan aikana esiintyy myös maineikas Sini Hämäläinen Trio. Yhtye yhdistelee jazzin estetiikkaa ja popkappaleita ennakkoluulottomasti. Perinteiset jazzstandardit ja 2010- luvun musiikki toimivat seteissä keskenään sulassa sovussa- oli kappale mikä hyvänsä, se taipuu bebopiksi, swingiksi tai bossa novaksi käden käänteessä!

Festivaalin esiintyjät:
Minna Lasanen – laulu; Niki's Four Jazz Band: Jarmo Rouvinen – saksofonit, huilu; Valeri Nikitin – piano; Jukka Kampman – kontrabasso; Juha Salminen - rummut

Sini Hämäläinen Trio: Sini Hämäläinen – laulu; Jussi Liski – piano; Eerik Siikasaari – kontrabasso.

Liput 15 / 13 euroa Kesto kaksi ja puoli tuntia, sisältää väliajan.
Suoralinkki lipunmyynttiin: https://www.lippu.fi/rajatonjazz2019
Lipunmyyti: Lippupisteen myyntipisteistä ja ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista sekä puh. 0600 900 900 (2 €/min+ pvm). Ryhmäalennusehdot: liput 13 €/hlö jos ryhmän koko vähintään 5 henkilöä.
Lisätiedot: Sergei Sokolov, tuottaja, puh. 040 519 48 19, sokolov.sergei@gmail.com

Kuva: Maria Kalmi

joensuu

Jazzliiton kiertueella Gourmet,Ravintola Kerubi, joensuu15.2. Klo 19:00

keikka

GOURMET Jazzliiton kiertueella  

Vuonna 1997 perustettu Gourmet julkaisi huhtikuussa 2018 neljännen albuminsa En garde, joka edeltäjiensä tavoin sisältää yhtyeen perustajien Mikko Innasen ja Esa Onttosen sävellyksiä. Jo 15 vuotta nykyisessä kokoonpanossaan – Innanen (saksofoni), Onttonen (kitara), Veli Kujala (harmonikka), Ilmari Pohjola (pasuuna), Petri Keskitalo (tuuba), Mika Kallio (rummut) – toimineen yhtyeen tyyli on alusta alkaen onnistunut välttämään tiukkaa lokerointia. Levy- ja konserttiarvioissa kuusikon musiikissa onkin havaittu niin elokuvallisia sävyjä, iskelmää, marssia ja rautalankaa kuin viitteitä Pariisin ja New Orleansin musiikkiperinteiden suuntiin. Ennen kaikkea Gourmet on kuitenkin jazzyhtye, jolle jazz on ennemminkin asenne kuin musiikkityyli. 

En garde -albumi ja sitä seuranneet festivaaliesiintymiset Ranskassa ja Suomessa saivat erinomaisen vastaanoton niin yleisöltä kuin lehdistöltäkin. "Gourmet on Suomen oloissa omaa luokkaansa", kirjoitti Helsingin Sanomat viiden tähden arviossaan levystä. SuomiJazz.comin mukaan "yhtye on yksi suomalaisen rytmimusiikin tärkeimmistä instituutioista" kuvaillessaan Gourmet'n esiintymistä vuoden 2018 Raahen Rantajatseilla. 

Yhtyeen edellisen, vuonna 2011 julkaistun Cosmopolitan Sideshow -levyn jälkeen Gourmet on esiintynyt pääkaupunkiseudun lisäksi enimmäkseen ulkomailla, kuten Belgiassa, Hollannissa, Itävällassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa ja Marokossa, jossa yhtye esiintyi yhdessä marrakeshilaisen Bnet Houariyat -yhtyeen kanssa. 

Suomen Jazzliiton kiertueella helmikuussa 2019 Gourmet esittää En garde -sävellysten ja vanhempien Gourmet-klassikoiden lisäksi uusia ennenkuulumattomia ja -kuulemattomia sävellyksiä. 

Mikko Innanen – saksofoni, Esa Onttonen – kitara, Ilmari Pohjola – pasuuna, Harri Kuusijärvi – harmonikka, Petri Keskitalo – tuuba, Mika Kallio – rummut

Liput 20/15/10€ Ennakko Levy-Eskot

turku

Flame Jazz: Aki Rissanen Trio,Teatro-galleria, Logomo, turku15.2. Klo 20:00

keikka

Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

Pianisti Aki Rissasen johtama trio on kiistatta tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat albumit Amorandom (2016) ja Another North (2017) nostivat Rissasen eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. Rumpali Teppo Mäkysen ja basisti Antti Lötjösen täydentämän trion musiikillinen vuorovaikutus tempaisee kuulijat mukaansa vastustamattomalla intensiteetillä. Tämä trio kulkee aivan omia polkujaan!

Liput: 20,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 15,5 € / S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Dinner & show: 83,5 €, kattaus klo 18. Lippu.fi. Vain ennakkomyynnissä.

Konsertti järjestetään Logomon Teatro-galleriassa, sisäänkäynti Teatron ovesta.

Ennen konserttia järjestetään galleriassa Turku Jazz Festivalin 50-vuotisjuhlanäyttelyn avajaiset klo 18 alkaen. Avajaisiin on vapaa pääsy!